Widok

kołyska, czy ktoras mama miala?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dla swojego malenstwa? jaka lepsza? czy na plozach czy taka bujana? jak dlugo byla w uzyciu? czy w ogole sie sprawdzila?
dziekuje za wszelkie sugestie i porady!
mam na uwadze takie dwie:
na plozach:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/qe/4gqz/vLkVxFmUiUi39D6yAX.jpg
i na kolkach, tylko kolek raczej nie zamontuje:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/qe/4gqz/T4cZtH42LE1OBHjQYB.jpg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej. Moja córka miała tą z drugiego linku. Szczerze polecam, kiedy chcesz bujac - bujasz a jak nie ma opcje blokady. Nina spała w niej 7,5 miesięca - spokojnie się mieścila, przenieślimy ją do łóżeczka jak juz samodzielnie siadala. Bujana byla przez pierwsze dwa miesiące.
Ninuska chcesz kluska?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje Ci! 7,5 m-ca, to super ;) myslalam, ze tak do 5ciu max!
My tez uzwalismy podobnej z 2 linka, i prawie wogle nie bujalam mialam zablokowane ciagle, mlody spal w niej chyba 6 miesiecy, i teraz mloda tez w niej bedzie spac:)
dzieki Ssabinka :) wlasnie szukam argumentow, ze warto kupic ;) miejsca mam sporo, lozeczka po blizniakach tez sa.. ciuszkow mam cale mnostwo.. cos musze kupic nowego ;) a ze jeszcze sie swietnie sprawdza... ech, nic, tylko kupowac :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi sie podobaja bardziej kosze mojzesza, przy drugim napewno kupie od poczatku, dla Ami dostalismy jak miala kilka miesiecy a i tak super sie sprawdzal:)
tak, kosze tez fajne, ale cena sporo wyzsza..
Kup uzywany:) Ja sprzedalam swoj za chyba 150zł.
Kółka naprawdę się sprawdzają, ja mam podobną, tylko w kolorze sosny. Kółka pozwalały na swobodne przemieszczanie kołyski, zwłaszcza, jak mały zaczął się rozglądać, to zmieniałam mu widoki. Blokada kółek obejmowała wszystkie cztery sztuki. Mój jakoś nie wyleżał w niej długo, nudziło mu się, wytrwał max4 miesiące.
my tylko do spania potrzebujemy, w ciagu dnia schodzimy na dol, gdzie juz nie zaciagne kolyski :)
Ja tez bede korzystala tylko w nocy jak bedzie z nami w sypialni a lozeczko bedzie pokoj obok razem z filpem:) mysle ze kosz jest mniejszy i maluch nic nie widzi po bokach. Ja nawet mialam karuzele przyczepiona do niej:) polecam jak najbardziej:) dlateo jej nie sprzedawalam:) tylko tych kolysek na kolkach chyba tez jest pare rozmiarow.
malo jest generalnie bialych (w sensownej cenie oczywiscie :) wiec wyboru nie ma az takiego, rozmiar 40/90, to zdaje sie standard.
Też się długo zastanawiałam czy kosz czy kołyska, nie żałuje wyboru bo mała dlugo w niej spała i dla mnie zbawienne były szczebelki po cesarce - nie musiałam wstawać żeby zobaczyć czy wystko ok ;) a z racji tego, że to moje pierwsze dziecko sprawdzałam co chwile ;p dopiero jak zaczeła się kręcić to ochraniacze poszły w ruch :)
Ninuska chcesz kluska?
Ja wolę kupić takie cudo :
http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-kolyska-sosna-materac-w-wa-i2670400973.html

Kołyska z łóżeczkiem. Moim zdaniem genialne. Starczy na conajmniej 2 lata i ma szufladę.
ja mam juz dwa lozeczka klasyczne plus jedno turystyczne z mozliwoscia zamontowania ploz (nigdy nie uzywane) :) teraz chce cos innego, malego, ladnego do sypialni. pozniej bedzie lozeczko.. i albo w sypialni - jak maz da rade jeszcze, albo w sasiednim pokoju przygotowywanym dla malej juz..
nasz synuch mial kolyske, w ktorej mozna bylo zalozyc koleczka albo odkrecic i byly plozy, takze uniwersala..jak poszukam link to wkleje.
nam kolyska starczyla do 4 miesiaca.
http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-fishetr-price-jak-nowa-i2698960927.html

podobna do tej..
Karolla, to takie juz cudenko :) dzieki za fotke!
ogolnie bylam zadowolona z niej, najwazniejsze ze byla mega lekka.. takze moglam wedrowac z nia z sypialni do kuchni i po schodach :) a.. i fajne bylo to, ze miala dwa rodzaje wstazek niebiesko bialych i rozowo bialych takze uniwersalna..
Ja miałam ten drugi typ, fajna kołyska ale u mnie się nie sprawdziła,mała od początku nie chciała spać z nami w sypialni ani w łóżku ,ani w kołysce za to od razu usypiała w łóżeczku u siebie w pokoju a w ciągu dnia uwielbiała leżeć w leżaczku chicco do którego kładłam ją od kiedy skończyła 5 tygodni.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry