Widok

komentarz na gorąco

no i stało się. zaatakowano siedzibę PiSu. są ofiary. nic jeszcze nie wiadomo, może chodziło o nienawiść do prezesa kaczyńskiego, może o prywatne porachunki, a może o całkiem irracjonalny akt szaleństwa. niemniej kiedy palikot ogłosił kasandryczną wizję, że oszalałe mohery dopuszczą się niedługo przelewu krwi, nie miałem żadnych wątpliwości, że pieprzy jak potłuczony. i jeśli już ktoś zaatakuje to na pewno nie ci biedni wykluczeni społwecznie ludzie, którzy modlą się pod pałacem prezydenckim ani nie ci dumni i spokojni manfestanci idący ze świecami i pochodniami pod pałac żeby upamiętnić tragicznie zmarłych pod smoleńskiem. coś tak czułem, że inicjatywa wyjdzie od "obozu miłości". zresztą bieszczaders spod krzyża, pan klusik juz zaliczyl kopniaka w klatę, po którym bardzo szybko zmarł.
teraz oczywiście kaczor ogłosi, że dzisiejszy atak to wynik zaciekłej kampanii nienawiści wobex niwego i wobec jego partii. salonowe media ustalą plan działania i zacznbą gadać, że to raczej wina kaczora, bo to n=on atmosferę podgrzewa, a życie będzie toczyło się nadal. oczywiście moja wyobraźnia nie jest aż tak dumna, żeby wyobrazić sobie, co by to było gdyby jakiś szalony pisowiec zaatakował siedzibę po. najprawdowpodobniej pis zostałby natychmiast zdelegalizowany, prawicowo-narodowe portale i gazety zamknięte w tempie równie błyskowicznym jak sklepy z dopalaczami, a sarkofag z parą prezydencką wyleciałby z wawelu i trafil na jakiś skwerek, co by psy mogły
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
...z przodu czuję czosnek, a w perkusji jest maca :D

...potrzebuję z tydzień urlopu oraz morze wina i browca
mam całkiem wyjałowiony umysł. zbyt zmęczony by myśleć, zbyt zrelaksowany, żeby tracić tę chwile i zasypiać
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
to posłuchaj ten sam utwór w wykonaniu Polliniego, a później Rubinsteina.
jeśli jesteś zrelaksowany, to usłyszysz różnicę.

lubię gdyńskie bluesowe czwartki.
strzała!
a może być, że dobieram pod teorię. w końcu wątek zacząłem bardzo emocjonalnie, kiedy to wszystko się działo i faktów nie znałem. teraz się zacznie wyjaśniać wszystko. no ale tak jak mówię, mam wątpliwości co do wiarygodności tego co morderca będzie teraz mówił bo może mieć w tym jakiś wyrachowany cel. no i na bezstronność mediów tez niestety nie liczę. wajda otwarcie chlapnął i ujawnił, które media uważa za przyjaciół wspieranej przez siebie partii. może być, że się zacznie teraz ustalanie linii propagandowej i machina socjologiczna wykaże co ma wykazać. w końcu trzeba pilnowac żeby reklamodawcy się nie odwrócili. nie no, sorry, nie mam siły już dzisiaj na to. nie wiem czy z sensem piszę. lepiej muzyki posłucham i dokończę piwo
ja to mam (a właściwie miałem) emocjonalny stosunek do całej sprawy bo parę lat temu psychopata zabił siekierą biednego inżyniera na polibudzie. zdumiewająca zbieżność imienia, pierwszej litery nazwiska i wydział, na którym się to stało sprawiły, że większość studentów, ale też znajomych i rodziny myśleli, że ofiarą był mój ojciec. oj działo się wtedy, telefony od przerażonych ludzi nie milkły. potem poczytałem komentarze na forach internetowych i nie będę tego nawet przytaczał. biedni, pognębieni studenci drutów piszący, ze całkiem słusznie psycholek po siekierę sięgnął bo źli wykładowcy nawet ściągać w spokoju nie pozwalają. na pogrzeb zabitego mało kto przyszedł.
swoja drogą ciekawe, czy politycy się pofatygują. jeśli będą kamery to pewnie joo

Inne tematy z forum Hydepark

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Grajdołki (264 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

do góry