Widok

komentarz na gorąco

no i stało się. zaatakowano siedzibę PiSu. są ofiary. nic jeszcze nie wiadomo, może chodziło o nienawiść do prezesa kaczyńskiego, może o prywatne porachunki, a może o całkiem irracjonalny akt szaleństwa. niemniej kiedy palikot ogłosił kasandryczną wizję, że oszalałe mohery dopuszczą się niedługo przelewu krwi, nie miałem żadnych wątpliwości, że pieprzy jak potłuczony. i jeśli już ktoś zaatakuje to na pewno nie ci biedni wykluczeni społwecznie ludzie, którzy modlą się pod pałacem prezydenckim ani nie ci dumni i spokojni manfestanci idący ze świecami i pochodniami pod pałac żeby upamiętnić tragicznie zmarłych pod smoleńskiem. coś tak czułem, że inicjatywa wyjdzie od "obozu miłości". zresztą bieszczaders spod krzyża, pan klusik juz zaliczyl kopniaka w klatę, po którym bardzo szybko zmarł.
teraz oczywiście kaczor ogłosi, że dzisiejszy atak to wynik zaciekłej kampanii nienawiści wobex niwego i wobec jego partii. salonowe media ustalą plan działania i zacznbą gadać, że to raczej wina kaczora, bo to n=on atmosferę podgrzewa, a życie będzie toczyło się nadal. oczywiście moja wyobraźnia nie jest aż tak dumna, żeby wyobrazić sobie, co by to było gdyby jakiś szalony pisowiec zaatakował siedzibę po. najprawdowpodobniej pis zostałby natychmiast zdelegalizowany, prawicowo-narodowe portale i gazety zamknięte w tempie równie błyskowicznym jak sklepy z dopalaczami, a sarkofag z parą prezydencką wyleciałby z wawelu i trafil na jakiś skwerek, co by psy mogły
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hobo chyba troszkę przesadzasz z tą magią.....;)

nienawiść w polityce była chyba od zawsze,im bardziej się nienawidzą tym większy bajzel mamy w państwie a jak jest teraz...
i Hobo trochę ciszej ;)bo ściany mają uszy...
http://www.youtube.com/watch?v=dUABjnQrvfM

:) na miotle jeszcze nie latam ;)))))))))ale lubię wróżenie z kart
dla mnie sprawa jasna. chłopaki świadomie lub nie bawią się czarną magia, ukierunkowują zbiorową nienawiść na konkretne osoby i teraz zbieramy efekty. dlatego zawsze starałem się nie podpadać żadnej dziewczynie w przesadny sposób. one mają ten zwyczaj, że potrafią przeklnąć faceta w duchu, życzyć mu czegoś najgorszego i o dziwo często się to sprawdza. nie wiedzą niestety, że po latach ta zła energia wraca rykoszetem ze zdwojoną mocą i uderza w nie same, ale spoko. kiedyś się dowiedzą.
piszę oczywiście całkiem poważnie. przemysł nienawiści wobec śp. prezydenta był obłędny i mamy efekt. teraz obserwuję podobne praktyki wobec jego brata i zobaczymy co z tego będzie. może ma jakąś ochronę.
by the way, to słowa kaczora przewidziałem właściwie co do przecinka. szkoda, że nadal jest głupi. zamiast pojechac popiełuszką ("zło dobrem zwyciężaj"), wezwać do przebaczenia i zapowiedzieć msze za zamordowanego, ten woli znowu gadać swoje i dolewać oliwy do ognia. starego fightera nikt i nic nie zmieni.
propagandyści z salonu i platformersi też są banalnie przewidywalni. winny jest kaczor i pis bo z pochodniami maszerowali i prowokowali. jasne. i dzieci na roratach są winne, bo z lampionami biegają. a w ogóle jak zgwałcą jakąś dziewczynę to winna jest ona, bo przeciez prowokowała gwałciciela. szkoda zdrowia na taki bełkot. niech se gadają

z tą metafizyką i czarną magią oczywiście na poważnie całkiem pisałem. mówiłem, że mam nieco zryty beret, a moim ulubionym dziennikarzem jest poznański anarchista lisiewicz. on Wam wyjaśni wszystko:

http://niezalezna.pl/artykul/czy_palikot_jest_satanista_/40104/1
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
I ruszyła machina,jedni drugich oskarżają,kto kogo gdzie i jak....i kto pierwszy zaczął,jedni drugich nakręcają i trwa wyścig kto pierwszy się wybieli i te wszystkie „mądre” głowy „a nie mówiłem? A nie przestrzegałem?”teraz czas na specjalne posiedzenia,oświadczenia,głosowania................zginął człowiek drugi walczy o życie,dla mnie to jest straszne i nie obchodzi mnie czy jest z PiS czy PO itp. codziennie jest więcej ofiar na drogach i tego nikt tak nie roztrząsa......to wszystko jest tak chore....
... na niego mocz oddawać. Ale oczywiście co wolno platformie i obozowi lemingów, to drugiej stronie niestety nie.
coś mnie ucięło i w ogóle ta wypowiedź chaotyczna. ale to na gorąco piszę oglądając tvn24.
*moja wyobraźnia nie jest aż tak rozwinięta, a nie dumna - miało być

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (332 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry