Widok

komisja lekarska zus

dziś dostałam wie ktoś czego mam się spodziewać?sorrki nigdy nie byłam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja byłam na takiej komisji, lekarz zapozna się z dokumentacją medyczna a potem Cię zbada, zada kilka pytań odnośnie stanu zdrowia i wyda orzeczenie. Najlepiej jakby był innej specjalizacji niż lekarz wystawiający zwol.lek. wówczas jest mało prawdopodobne, że je podważy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najlepiej? w takim razie po co w ogóle ta komisja, skoro lekarz orzecznik nie zna się na konkretnym schorzeniu? Tam powinni zasiadać lekarze, którzy mają wiedzę na temat konkretnych chorób i przypadłości i wiedzą, w jaki sposób funkcjonują ludzie chorzy. Jak chory kręgosłup ma badać np.ginekolog, skoro zupełnie się na tym nie zna? Chyba po coś ta komisja jest i ma zweryfikować to, co napisał niezależny lekarz (a za łapówkę mógłby napisać cokolwiek). To jest po prostu wyrzucanie publicznych pieniędzy w błoto i wspieranie przekrętów.
Jak w tym kraju ma być normalnie skoro każdy troszczy się tylko o własną du.ę i ucieka się do oszustw. Tak, oszukujmy wszyscy, a później płaczmy że emerytury małe i podatki wysokie.
prawda jest taka,że tak się zdarza, bo akurat nie mają lekarza takiej specjalizacji i orzeka inny
acha dziękuje pójdę się zmierzyć z nimi

Inne tematy z forum Zdrowie

dps badz zol-poszukuje dla sparaliżowanej osoby (13 odpowiedzi)

witam ,poszukuje spawdzonego domu opieki badz zol ?wie ktoś coś?

do góry