Widok

komoda kąpielowa hit czy kit?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Byłabym wdzięczna za wszelkie opinie nt. kombinacji wanienki z przewijakiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hit czy kit?
Kit. Albo wanienka, albo przewijak. Zazwyczaj wanienkę masz i używasz w łazience, a przewijak masz na łóżeczku dziecka w pokoju. Taszczyć przewijak do łazienki na kąpiel - nie ma mowy. Kąpanie w pokoju - grozi zalaniem hehe.
Moja kuzynka kupiła. Oglądałam, patrzyłam jak korzysta. Sama wywaliła po 2 tygodniach. Ja nie kupiłam wcale.
Przewijak na łóżeczko plus wanienka na stojaku do łazienka to cudowne rozwiązania. Wszystkie mamuśki w moim otoczeniu tak robiły, każda chwaliła i sprzęty po swoich dzieciach przekazywała kolejnym mamuśkom.
Ale co kto lubi. Dla mnie to ładny bajer na fotkach idealnego pokoju, ale nie praktyczny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

też myślę, że kit
chyba że masz giga łazienkę i tam to ustawisz, a drugi przewijak będziesz mieć przy łóżeczku
wtedy może być spoko - hops z wanny od razu na ręcznik rozłożony na przewijaku, bez przenoszenia dziecka do pokoju (i różnicy temperatur po drodze)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kit nad Kity i zawalidroga. Miałam przy pierwszym dziecku przy kolejnych tylko wanienka na stół lub na pralkę w łązience kącik SPA na przewijaku jub zwyczajnie na kanapie gdzie wcześniej wszystko przygotowane ubranka oliwka lub krem waciki i inne pierdki. A z komodą raz, że wanienka malutka, dziecko się wyjęło, Ktoś musiał zamknąć lub ja jedną ręką aby uzyskać przewijak, ktoś lub ja jedną ręką z mokrym dzieckiem dodatkowo ochlapana przygotować coś narzucić połozyc już średnio zadowolone i zrelaksowane dziecko na szybko ubieranie bo o masażu już nie było mowy kiedy dziecko już zdenerwowane niby wszystko na półce pod wanienką ale jednak trzezba się pochylić poszukać, dalej niby wężyk jest do spuszczania wody, potem mycie wycieranie aby nie zbutfiała pod przewijakiem, bo kiedy upał do do kolejnego dnia potrafił się zrobić zapaszek kiedy się żle wytarło, a warianty z o osobna wanienką po prostu wylewasz wode do wanny opłukujesz np. prysznicem i albo przecierasz albo schnie jak wolisz. Miejsce też cenne zabierała.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry