Widok

komunikacja miejska - bilet na wózek?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, czy płacę za wózek w autobusie?a jak tak to ile? nie moge tego znaleźć na stronce zkm.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja nie płace ale są ponoć na jakieś linie bilety zerowe czy jakos tak właśnie na wózek!! ja jak jezdze zkmka w Gdyni to jeszcze nigdy nie miałam a często jezdze i kanary sa i nic nie pytaja i nie muwią!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co ja wiem to nie, tylko w skm trzeba bilet zerowy mieć
za wózek nic nie płacisz - jest traktowany jako dziecko, a dzieci do 3 lat jezdza za darmo
a nie do 4?
Dziecko nie płaci do 4 lat!
Za wózek nie płacisz,chyba że :
jedziesz tramwajem/autobusem i trzymasz dziecko na kolanach a wózek stoi pusty to musisz mieć bilet jak na bagaż .
Jak będzie normalny kanar to nie zwróci uwagi a jak trafisz na popaprańca służbistę to możesz wyłapać mandacik.....
dokładnie... nie płaci się za dziecko w wózku... za pusty wózek sie płaci jak za bagaż
To jest kompletna bzdura żeby płacić za wózek tylko dlatego, że dziecko nie jest w wózku :/ czasem dziecko trzeba wyciągnąć bo np. trzeba je uspokoić bo płacze, rozumiem gdy dziecko jest większe i samowolnie jest poza wózkiem to mogę to wtedy zrozumieć ale w innych przypadkach nie.
a ile wynosi bilet za bagaz?
Dzieci do lat 4 za darmo mają wózek w którym siedzi dziecko za darmo
to ze dzieckonie siedzi w wózku to można sie kłócic w koncu mogłaś wyciągnąć dziecko bo płakało itd itp. ja nie znam nikogo kto dostał mandat za to ze wózek stał bez dziecka
A w Gdyni w taryfikatorze jest napisane, że nie płaci się ani za bagaż ani za wózek (nie napisali że z dzieckiem w środku:)
"Przewóz bagażu podręcznego, wózka dziecięcego, wózka inwalidzkiego, roweru, nart oraz zwierząt domowych nie podlega opłacie"
Tak więc rozumiem, że można mieć wózek bez dziecka.

A w Gdańsku jest inaczej?
ja nic o tym nie wiem

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry