Widok

koniec umowy o pracę a roczny macierzyński

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam

Może ktoś był w podobnej sytuacji lub wypowie się kadrowa. Mam termin porodu n połowę sierpnia 2014, a umowę o pracę do połowy stycznia 2015 umowa na pewno nie zostanie przedłużona przez pracodawcę czy mogę wnioskować o roczny płatny w 80% roczny urlop macierzyński?
Będzie mi do płacił ZUS?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Składasz do pracodawcy o roczny macierzyński do połowy stycznia będziesz miała urlop macierzyński od drugiej połowy do końca zasiłek macierzyński wypłacany w takiej samej kwocie który będzie płacił ZUS.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam umowę do połowy stycznia 2015
Jeśli chodzi o kwestie zasiłku macierzyńskiego to przysługuje on także pracownicy, która znalazła się w sytuacji, o jakiej stanowi art. 177 par. 3 kodeksu pracy tj. umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
W styczniu nie będziesz w trzecim miesiącu.
[url]www.facebook.com/malgorzatajonczyk.fotografia[/url]
[url]www.malgorzatajonczyk.pl[/url] image
Tak,zus placi za urlop rodzicielski wiec spokojnie mozesz isc na rok

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie na wakacje z rocznym dzieckiem?? (29 odpowiedzi)

Hej, intensywanie szukam miejsca, w które mogłabym pojechać z rocznym synkiem. Zależy mi przede...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Pompa ciepła (25 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry