Widok
kontrola stanu blizny na brzuchu
Jestem w kolejnej ciąży. 2 lata temu miałam operację na macicy, cięcie nie było w poprzek tak jak przy cc ale pionowo. Ostatnio coraz częściej mocno boli mnie okolica blizny na wysokości pępka. W sobotę i wczoraj nie mogłam się nawet dotknąć w to miejsce. Dzis jest lepiej. Na poczatku myślałam, że może rozstepy mi się tam robią, ale nic nie widac.
Moj lekarz twierdzi, że nie da sie sprawdzić stanu blizny. Czy to prawda? Może mój po prostu ma kiepskie usg? Miałyscie przed porodem jakoś sprawdzane czy blizna nie rozchodzi się. A jesli tak, to gdzie. Proszę o ewentualny namiar.
Moj lekarz twierdzi, że nie da sie sprawdzić stanu blizny. Czy to prawda? Może mój po prostu ma kiepskie usg? Miałyscie przed porodem jakoś sprawdzane czy blizna nie rozchodzi się. A jesli tak, to gdzie. Proszę o ewentualny namiar.
ja mam blizne jak ty dokładnie i niestety ale jej rozciaganie sie boli -musisz ja dużo smarować kremami nawilżającymi i proponuję ja masowac podczas kapieli .
Mi nie sprawdzali na USg -chyba raczej sie nie da bo USG przechodzi przez tkanka tłuszczowa i skórę , ale ja sie nie znam ,Ja nie mialam sprawdzanego stanu blizny
Mi nie sprawdzali na USg -chyba raczej sie nie da bo USG przechodzi przez tkanka tłuszczowa i skórę , ale ja sie nie znam ,Ja nie mialam sprawdzanego stanu blizny