Widok

koperty - gdzie??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy wiecie, gdzie w Trójmieście można kupić koperty - ale nie zwykłe, białe, ale w innych kolorach (np. kremowe) i nietypowych wymiarach? Zaproszenia produkujemy samodzielnie, więc mamy problem z kopertami właśnie... Podpowiedzcie, jeśli wiecie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w papierniczych:)
ja akurat widziałam w centrum Gdyni, w sklepie dla plastyków..

image
Jest taka hurtownia (nie pamiętam nazwy) zaraz na przeciwko wejścia klubu Żak we Wrzeszczu. Tam mają koperty, papiery wizytowe itp. Polecam.
w papierniczym, niedaleko sklepu dla plastyków, jest dużo wyrobów firmy Cezex ;))

image
my też produkowaliśmy nasze zaproszonka samodzielnie i koperty też :) poszukiwaliśmy formatu 11x18 a takiego nigdzie nie mogliśmy dostać, więc kupiliśmy ryzę papieru w kolorze waniliowym i zrobiliśmy sami :) i nieskromnie powiem, że wyszły jak te kupne, ludzie nie chcieli wierzyć, że były robione przez nas :)

Nacheba, masz na myśli sklep dla plastyków w Gdyni czy we Wrzeszczu?
Klodinka, chciałabym, żeby sklepy papiernicze były taką prostą odpowiedzią - ale tam, gdzie pytałam dotąd, mieli tylko białe. A białe odpadają.
Warbuziak, musiałabyś jeszcze umieścić instrukcję wykonania - cały czas się zastanawiam, czy zaproszenia nie przerastają moich możliwości:) O kopertach nie wspominam nawet...:)
Dzięki, dziewczyny, za wszystkie namiary:)
w Gdyni, w Gdyni ;)) na Wadyslawa IV

image
ja również mówiłam o tym sklepie:))
widziałam tam kremowe i jakie tylko dusza zapragnie:)

image
a jaki format kopert potrzebujesz?? nie wiem czy uda się ze zwykłej kartki A4 zrobić taką kopertę jak chcesz. My zrobiliśmy szablonik, zaopatrzyliśmy się w wypisany długopis, linijkę nożyczki, nożyk i drewniana podkładkę na której cieliśmy kopertki :) nawet nie wiem jak zrobić instrukcję klejenia kopert :) to naprawdę proste :)

Gdzie mniej więcej jest ten sklep na Władysława IV??
jadac z Gdanska to jest na rogu po prawej stronie, za Pueblo. konczy sie ciag budynkow i zaczyna parking - na tylach tego parkingu jest sklep dla plastykow - maja tez kolorowe koperty i rozne papiery - a na rogu Wladka IV jest sklep "wszystko dla ucznia" i tam jest bardzo duzo papierow, kopert itp (wiekszy niz w sklepie dla plastykow).

powiedzcie mi dziewczyny, czy takie wlasnorecznie stworzone zaproszenia wychodzą taniej od kupnych gotowców?
jeszcze się nie przymierzaliśmy do produkcji zaproszeń...
mnie się wydaje że wychodzi taniej, aczkolwiek z założenia robiliśmy sami i być może nie dotarłam do najtańszych źródeł gotowych zaproszeń
myślę że nasze samorobne zaproszenia już z kopertami wyszły około 2zł za szt.

image
Hejka
w naszym przypadku zaproszenia razem z kopertami wyjdą ponizej 1zł za sztukę. A do wykonania zaproszeń mielismy papir kremowy wkładka, na której drukowalismy zaproszenie, papier ozdobny, i arfię (chyba tak to się nazywa) - rodzaj wstążki + koperta.
to tani papier dostałaś
my kupowaliśmy A4 za 1.50 na pół czyli na 1 zaproszenie 70 gr... doliczając kopertę i tusz... no może faktycznie wyszło ciut ponad 1zł:))

image
Papier kupowałam w hurtowni cezex na Zaspie, ale patrzylismy też w jaconie na przymorzu - mają większy wybór niż w Cezexie, ale nam się akurat papier z cezexu spodobał. A ceny kształtowały się od 22zł do około 50zł za 25 sztuk A4
Witam,
A w którym miejscu mieszcza sie te sklepy na zaspie i na przymorzu??

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry