Widok

kość nosowa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem w 13 tc dziś miałam badanie wad genetycznych CRL 75mm zarys główki, tułowia,kończyn prawidłowy, przezierność karku 2mm, kości nosowe brak, nowe ryzyko trisomi 21 wg MA+NT+NB 1:51 nadmieniam że badanie wykonane na najlepszym sprzęcie i u najlepszego specjalisty u nas w mieści zaraz po badaniu usg poleciałam na test PAPP-a w rodzinie ani mojej ani męża nik nie miał żadnych wad Zespołu Downa za tydzień może będą wyniki oszaleje do tego czasu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Podobno czas akurat działa na Twoją korzyść. Gdyby byłocoś nie tak myślę że byś jóż wiedziała. Powodzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak niby jest lepiej, ale jesli wynik z amniopunkcji bedzie zły to zadne usg dobre juz sie nie bedzie liczyc. Jeszcze tydzień i to jeszcze gorszy niz były te 2 tyg, ale bardzo dziekuje za wasza pocieche i nadzieje.
trzymam kciuki!! musi byc dobrze!! no i gratuluje synka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niezmiennie trzymam kciuki!
Hej dziewczyny, jutro mija 2 tydzień a wyniku jeszcze niemam straszne jest to czekanie na wiadomosc czy bedzie dobrze czy zle. Wczoraj byłam na usg genetycznym mój lekarz znalazł kosc nosowa ale na ten wiek ciazy podobno za mała 0.33mm a tak wszystkie parametry sa dobre, wyszło mi ryzyko 1 i 2 trymestru 1:107 nie widział zadnych nie prawidłosci ale zapisal mnie na echo serduszka z usg połowkowym na 9.10.do tej pory juz powinnam dostac wynik z amniopunkcji mysle ze jeszcze tydzien. Na usg moja ginekolog powiedziała mi ze to chłopczyk, oby tylko był zdrowy!!!!!!!!!!!!!!!!
Będzie dobrze! Trzymaj się!
tydzień juz za mna byl nerwowy a jaki bedzie nastepny to niewiem!
co za babsztyl k.. ...m.....

jak tak mozna kobiecie w ciąży powiedzieć.

ja trzymam za Was kciuki, bedzie dobrze bo inaczej byc nie może.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Boże- co to babsko powiedziało dokładnie????????? jak tak już jest pewna?? nie rozumiem...

image

image
Juz jestem po amnio, nie bolało jedynie co czułam to ukłucie a dzidzia tak sie fajnie ocuneła ze nic nie przeszkadzała. Potem sprawdzili serduszko i bije. Płyn był przejzysty to podobno dobrze, najgorsze było u genetyka baba twarda jak skała tylko wypytywała czy ktos chorowal w rodzinie a na koniec dodała ze prawdopodobnie dziecko urodzi sie chore! To juz całkiem mnie zdołowało. Teraz czekanie na wynik 3 tyg niewiem jak to wytrzymam.
amnio będe robiła w Katowicach
TRZYMAMY BAAAAAAAAAAAARDZO MOCNO KCIUKI!!!

image

image
czarna, gdzie będziesz robić amnio?
kurcze strasznie sie boje tej amniopunkcji, i wyników a to juz jutro a ja jeszcze do końca nie jestem przekonana do tego zabiegu!
Będziemy :-) A Ty myśl pozytywnie, bo inaczej zwariujesz. Zobaczysz, jak odetchniesz za te dwa tygodnie, jak poznasz wynik. Nic Cię już nie bedzie martwić i zostanie tylko radość.
dzięki, w czwartek amniopunkcja i 2 tyg czekania. Módlcie sie za moja dzidzie zeby była zdrowa.
Szansa zawsze jest i powinnaś mysleć pozytywnie :-) Nie mniej pewność zyskasz tylko po dokładnych badaniach. Ja wierzę, że będzie dobrze i mocno trzymam za to kciuki. Trzymaj się!
Witajcie dostałam dzis wyniki z testu podwójnego 1:66 a z usg genetycznego wyszło 1:11 juz troche lepiej, moze jeszcze jest szansa? Jak uwazacie?
Bardzo dziękuje , mysle ze bez tej wiedzy nadal bylabym myslami. Chyba teraz jestem bardziej na tak by zrobic ta amniopunkcje.
Czarna, ja miałam amniopunkcję. Mnie bolało ale podobno dlatego, że miałam napięte powłoki brzuszne - to przez stres. Potem jeszcze przez jakiś czas mnie bolało ale myślę, że to sprawa indywidualna, bo czytałam wpisy na forach, że niektóre dziewczyny opisują to, nie jako ból ale jako nieprzyjemne uczucie a inne piszą, że nie bolało. W każdym razie nie był to ból jakiś szczególnie wielki - to tak na pociechę w tej stresującej sytuacji. Czytałam, i tak samo mówił mi lekarz, że ryzyko poronienia po amniopunkcji jest 1:200. Mój dzidziuś podczas pobierania płynu spał, nie ruszał się ale lekarka (albo pielęgniarka - nie pamiętam) mówiła, że to dla niej nie ma znaczenia czy maluszek się rusza czy nie. Przez cały czas zabiegu widzisz maluszka na ekranie USG.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry