Widok

kość nosowa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem w 13 tc dziś miałam badanie wad genetycznych CRL 75mm zarys główki, tułowia,kończyn prawidłowy, przezierność karku 2mm, kości nosowe brak, nowe ryzyko trisomi 21 wg MA+NT+NB 1:51 nadmieniam że badanie wykonane na najlepszym sprzęcie i u najlepszego specjalisty u nas w mieści zaraz po badaniu usg poleciałam na test PAPP-a w rodzinie ani mojej ani męża nik nie miał żadnych wad Zespołu Downa za tydzień może będą wyniki oszaleje do tego czasu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
czarna, gdzie będziesz robić amnio?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
TRZYMAMY BAAAAAAAAAAAARDZO MOCNO KCIUKI!!!

image

image
amnio będe robiła w Katowicach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Juz jestem po amnio, nie bolało jedynie co czułam to ukłucie a dzidzia tak sie fajnie ocuneła ze nic nie przeszkadzała. Potem sprawdzili serduszko i bije. Płyn był przejzysty to podobno dobrze, najgorsze było u genetyka baba twarda jak skała tylko wypytywała czy ktos chorowal w rodzinie a na koniec dodała ze prawdopodobnie dziecko urodzi sie chore! To juz całkiem mnie zdołowało. Teraz czekanie na wynik 3 tyg niewiem jak to wytrzymam.
Boże- co to babsko powiedziało dokładnie????????? jak tak już jest pewna?? nie rozumiem...

image

image
co za babsztyl k.. ...m.....

jak tak mozna kobiecie w ciąży powiedzieć.

ja trzymam za Was kciuki, bedzie dobrze bo inaczej byc nie może.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
tydzień juz za mna byl nerwowy a jaki bedzie nastepny to niewiem!
Będzie dobrze! Trzymaj się!
Hej dziewczyny, jutro mija 2 tydzień a wyniku jeszcze niemam straszne jest to czekanie na wiadomosc czy bedzie dobrze czy zle. Wczoraj byłam na usg genetycznym mój lekarz znalazł kosc nosowa ale na ten wiek ciazy podobno za mała 0.33mm a tak wszystkie parametry sa dobre, wyszło mi ryzyko 1 i 2 trymestru 1:107 nie widział zadnych nie prawidłosci ale zapisal mnie na echo serduszka z usg połowkowym na 9.10.do tej pory juz powinnam dostac wynik z amniopunkcji mysle ze jeszcze tydzien. Na usg moja ginekolog powiedziała mi ze to chłopczyk, oby tylko był zdrowy!!!!!!!!!!!!!!!!
Niezmiennie trzymam kciuki!
trzymam kciuki!! musi byc dobrze!! no i gratuluje synka :)
Tak niby jest lepiej, ale jesli wynik z amniopunkcji bedzie zły to zadne usg dobre juz sie nie bedzie liczyc. Jeszcze tydzień i to jeszcze gorszy niz były te 2 tyg, ale bardzo dziekuje za wasza pocieche i nadzieje.
Podobno czas akurat działa na Twoją korzyść. Gdyby byłocoś nie tak myślę że byś jóż wiedziała. Powodzenia.
Dziewczyny cuda sie jednak zdarzaja dzis zadzwonili do mnie i powiedzieli ze kariotyp meski prawidłowy : zdrowy chlopczyk, jestesmy strasznie szczesliwi ;-) jeszcze 2.11 echo serduszka nas czeka ale wazne ze nie uposledzony. Zdrowy :-) Nikomu tego nie zycze to jest straszne by kobieta w ciazy cos takiego przezywała. Dziękuje wam kochane kobietki za wasze wsparcie bardzo to pomogło.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gratulacje!!! Super :D
SUPER WIADOMOŚĆ!!!
gratulacje... teraz tylko ciesz się i odpoczywaj i jeszcze raz się ciesz...nadrabiaj za ten czas nerwów:) jeszcze raz gratuluje zdrowego synka :)
no to cudnie:):):)

image
A nie mówiłam !!!! Ogromnie się cieszę :-)))))) Zobacz, jak długo byś się denerwowała, gdybyś jednak nie zdecydowała się na to badanie :-)
Dziekuje bardzo ze sledzilyscie nasze losy ;-)
Czarna, ciesze sie, ze wszystko jest dobrze. To naprawde super wiadomosc, gratulacje!
A teraz zyczę spokojnego oczekiwania narodzin synka.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry