Widok

kość nosowa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem w 13 tc dziś miałam badanie wad genetycznych CRL 75mm zarys główki, tułowia,kończyn prawidłowy, przezierność karku 2mm, kości nosowe brak, nowe ryzyko trisomi 21 wg MA+NT+NB 1:51 nadmieniam że badanie wykonane na najlepszym sprzęcie i u najlepszego specjalisty u nas w mieści zaraz po badaniu usg poleciałam na test PAPP-a w rodzinie ani mojej ani męża nik nie miał żadnych wad Zespołu Downa za tydzień może będą wyniki oszaleje do tego czasu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
dziewczyny wczoraj dostałam wynik pappa lekarz poinformował mnie telefoicznie że wynik jest dobry TAK SIĘ CIESZYMY!!! na oczy go nie widziałam więć nie wiem jakie tam są parametry, ale podjeliśmy z mężem decyzje że zrobimy amino lekarz mówił że on by tego nie robił ale takie mamy prawo i dziś po południu mam mu dać odpowiedź ja mam tak głowe zasianą wątpliwościami że dla spokoju dzidzi chcem to zrobić, choć wstałam rano i zastanawiam się czy warto ryzykować w sumie znów mam mieszane uczucia muszę to wszystko przemyśleć do popołudnia. DZIEWCZYNY DZIĘKUJĘ ZA SŁOWA OTUCHY.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też myślami jestem z Tobą Maka :) wszystko będzie dobrze !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
trzymam kciuki:)) tylko mogę się domyślać co czujesz... ale niczego już nie zmienisz.. więc głowa do góry i powodzenia:)))
witajcie dziewczyny dziś jest piątek można powiedzieć że w końcu przespałam całą noc i zaczynam jakoś funkcjonować dziś zaplanowałam że posprzątam chate żeby nie leżeć bezczynnie na kanapie i o tym nie myśleć każdy dzięk dzwonka w telefonie przyprawia mnie o mdłości chyba zaczynam rozumieć że los trafił na mnie odezwe się jak dostane wynik trzymajcie kciuki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ci powiem ze u mojej Mai od poczatku nie było widać kości nosowej az do porodu i nic nie robiłam -orodziła sie zdrowa

popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
maka wierzę mocno, że wszystko będzie dobrze, tak jak piszą dziewczyny jest małe prawdopodobieństwo, że dziecko jest chore
i błagam Cię nie czytaj wypowiedzi z neta, wiadomo część z nich daje nadzieję ale większość to skargi i żale, pamiętaj, że o wiele większy procent pisze tych, którym coś nie wyszło, jak jest ok to rzadko się wchodzi na forum i to opisuje, bo niestety szczęście jest dla nas wielu takie oczywiste !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Te badania, które miałaś, to jeszcze nie jest diagnoza. Jak sama widzisz określają one tylko prawdopodobieństwo. Przeziernośc jest niewielka - to bardzo dobrze :) W ZD częste są nieprawidłowości przepływów i serduszka a to wyszło ok, prawda? Na Twoim miejscu poszłabym do jeszcze jednego lekarza i oczywiście amniopunkcja, bo niepewnośc by mnie zjadła. Maka, przytulam Cię wirtualnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja przepłakałam dwa dni. Nie chciałam Pappa - po co? Nie daje jednoznacznego wyniku a tylko określa prawdopodobieństwo. Zrób amniopunkcję i miej pewnośc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiem, że czujesz się fatalnie....i cokolwiek by ktoś nie napisał to Ciebie do końca nie uspokoi..ale zobacz co np. znalazłam:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35071127&a=35071127

to jeden z wielu, wielu wątków które są w necie, a historia zawsze kończy się dobrze:) ja też byłam przerażona w ciąży jak ok. 30tc lekarz zauważył wadę serca u mojego synka, byłam załamana, na szczęście badania po urodzeniu wykazały, że wszystko ok.
trzymaj się ciepło i spróbuj myśleć tylko o dzidziusiu, on teraz potrzebuje Twojego spokoju i Twojej miłości:) ściskam:)
przede wszystkim uspokój się i nie grzeb w necie. Możesz się natknąć na dużo niepotrzebnych bzdurnych informacji. Wiem co czujesz bo tez w ciąży miałam moment, że zostało zakwestionowane zdrówko naszego szkraba. Wszystko się dobrze skończyło czego i Tobie życzę. Bądź dobrej myśli. Będzie dobrze.
andzior dziekuję za szybką odpowiedz jestem poprostu załamana cały dzień przeryczałam nie mogę się uspokoić poł dnia siedze na necie i czytam i nic mi nie jest lepiej
jejku, bardzo Ci współczuję nerwów:((( czytałam wiele podobnych historii na forum gazety wyborczej, może troszkę Ciebie pocieszy to, że wszystkie kończyły się dobrze:) pomyśl, że na 51 kobiet które mają takie wyniki tylko 1 urodzi dziecko z ZD.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry