Widok

kość ogonowa po mocnym upadku

bardzo mi boli po upadku kość ogonowa nie mogę normalnie usiedzieć.Co robić żeby ból ustąpił?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj, dlugo bedzie bolec. Najgorzej boli jak sie zle usiadzie... w zeszlym roku meczylam sie tak ponad miesiac. Bolalo jak cholera.
pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia;)
dzięki oby przeszło szybciej
Po takim zbiciu można nabawić się zespołu końskiego ogona, oby nie- ale warto wiedzieć. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_ogona_ko%C5%84skiego
Witam serdecznie.
Upadek na kość ogonowa/krzyżowa, może skończyć się zwykłym przemieszczeniem kości, lub tez jej złamaniem. Dlatego niezbędnym badaniem po takim urazie jest wykonanie RTG miednicy w pozycji czołowej i bocznej. RTG wykaże zaistniałe zmiany po urazie. Dodam ze po tego typu upadkach często występują bóle kręgoslupa, ponieważ podstawa, która stanowi kość krzyżowa, została przemieszczona od upadku, co zaburza równowagę w prawidłowym ułożeniu kręgosłupa.
Na ta chwilę nie można ocenić do jakiego urazu doszło w Pana przypadku. Jeśli RTG wykluczy złamanie, przebyta terapia pozwoli pozbyć się dolegliwości bólowych w bardzo krótkim czasie.
Jeśli mogę jeszcze pomóc, to zapraszam na konsultacje.

Gabinet Rehabilitacji i Chiropraktyki
Sopot, Chrobrego 10
607 - 234 - 321

Serdecznie pozdrawiam
Paweł Tyka
A maila p. Paweł ma?
Witam
Tak, proszę bardzo:
p_tyka@interia.pl

Miłego dnia

Inne tematy z forum Zdrowie

rehabilitacja NFZ (21 odpowiedzi)

czy ktoś się orientuje, czy gdziekolwiek w Trójmieście jest szansa na rehabilitację z NFZ ?

Przedwczesny wytrysk co pomoże? (7 odpowiedzi)

Witam mam maly problemy mianowicie chodzi o wytrysk podczas stosunku zdaza mi sie dojść w 3\2min...

Mały członek kompleks (9 odpowiedzi)

Czy ktos z Was równie ma ten kompleks? Sam od jakiegoś czasu zastanawiam sie nawet nad operacją....

do góry