Widok

kościół św. Barbary

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z Was brał ślub w kościele św. Barbary?? Lub bierze ?:) potrzebuję waszych opinii, bo zastanawiam się nad nim :) Pozdrawiam
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, ja biore w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia. Narazie jesteśmy na etapie załatwiania wszystkich formalności - ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne (rozmawiałam z proboszczem). A kiedy Wasz ślub?
Hej :))

Ja właśnie też myślę o grudniu :) w przyszłym roku, Wy tez?? na razie nie mamy terminu...
image

image
my w grudniu tego roku! 26.12.2007 o godzinie 14:00 - zapraszam:) Może podpatrzysz jakies pomysły na dekoracje czy otoczkę? Bardzo chcemy żeby było wesoło i z klimatem (a kto nie chce:) Będzie więc chór gospel i dekoracje z duzym naciskiem na - świeczki.
W tym kościele jest dużo witrazy więc światło jest tak fajnie przytłumione nawet w ciagu dnia.

Zdecydowaliśmy się na tę datę niedawno.... ale chyba uda się dopiąć wszelkie formalności - nie jest tego aż tak dużo...
Anku a z księdzem w kościele Sw.Barbary można się normalnie dogadać? Co musiscie załatwić? Już wszystkie nauki macie za sobą? Pozdrawiam!

image
jesli chodzi o księdza - to za bardzo go jeszcze nie znam-narazie jestem po pierwszym spotkaniu (z proboszczem) i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie-miły i konkretny (i otworzył drzwi ze słuchawką bezprzewodową na uszach:)-fajnie wyglądał:). Dam Ci znać w ciągu tygodnia bo teraz czeka mnie dopięcie reszty formalności - ale już poukładałam sobie co i jak:
Pomijam całą imprezową strone - jesli chodzi o formalności - to możesz zaklepać datę i godzinę w kościele ale wszystkie dokumentowe sprawy dopiero na kilka (chyba 3) miesięcy przed...
Formalności:
1.Wybrany kościół - ZAKLEPAĆ datę i godzinę na ślub
2 NAUKI przedmałżeńskie - możecie wybrać sobie miejsce, przykładowo w kościele na Czarnej, we wtorki o 19:00. Musicie być na 4 spotkaniach pod rząd+ 3 spotkania w PORADNI rodzinnej
3 jeśli ślub nie jest w Waszej parafii - musicie z Waszego kościoła zdobyć
a) zgodę na ślub w innym kościele
b) zgodę na formalności w innym kościele (protokół spisywany z narzeczonymi i zapowiedzi: bo to może być albo w Waszym , albo w wybranym na ślub)
4. kościoły w których byliście chrzczeni - AKT CHRZTU
5 Urząd Stanu Cywilnego- ZAŚWIADCZENIE o braku okoliczości wykluczających związek małżeński
6. W celu sporządzenia Protokołu zanosimy do koscioła sw.Barbary dokumenty:
a)z nauk przedmałżeńskich+poradni
b)z Urzędu Stanu Cywilnego
c)zgody z naszej parafii na ślub w innym kościele
d) akt chrztu
e)świadectwa z religii

(niektóre dokumenty mozna donieść po sporządzeniu Protokołu)
Ostatnie formalności to:
f) dokument potwierdzający ze w kościele odbyły się zapowiedzi (w Waszej parafii lub w kościele wybranym na ślub)
g) zaświadczenie o odbyciu przez narzeczonych co najmniej 2 spowiedzi
I TO CHYBA TYLE:)
anku ksiadz nam mowil ze jest slub 26 grudnia - to o was mowil :) starsznie zalowal ze my nie chcemy u niego slubu hehe

Pod wzgledem fotograficznym jest to wdzieczny obiekt. Duzo bialego swiatla. Cala prawa sciana jest kolorowym witrazem, ktory w koncu dje jednak biale swiatlo. Kosciol jest umuzykalniony na czele z proboszczem. Zapewniona dobra oprawa dzwiekowo-muzyczna
7 GRZECHÓW FOTOGRAFA ŚLUBNEGO
Darmowy kurs na maila:
Co musisz wiedzieć o fotografach ślubnych?
www.zdjeciaslubne.zdunczyk.com
dziewczyny to jest moja parafia tam chodze na nauki i poradnictwo. nie bierzemy jednak tam slubu. jesli macie jakies pytania sluze rada. co do proboszcza..... to sa rozne opinie. ma drogie hobby wiec slono sobie liczyl np za pogrzeb sasiadki. Zobaczymy na ile nas skasuje za "formalnosci". Wtedy blizej z wlasnego doswiadczenia cos powiem

o kurcze... nie strasz:)!
o kasie jeszcze nie rozmawialiśmy....
ale dam znać!
wlasnie wrocilismy z nauk od ksiedza mialy byc 3 spotkania a trzymal nas tylko 40 min ;)) takze pod tym katem polecam ;0

do góry