Widok
Warto kupić https://pawelcichon.pl/podstawy-projektowania-opakowan/ świetna jakość.
Od pudru jest lepsza mąka ziemniaczana - ale to raczej już na odparzenia.
Po każdej kąpieli posmaruj pupkę jakimś kremem - Bephanten itp.
My używamy maści pośladkowej.
Na spacerze najlepiej mieć pod ręką chusteczki i krem do pupy.
Do kąpieli: płyn do kąpieli z oliwką Nivea (jest super) jeżeli dzidziuś ma problemy ze skórą to Oilatum lub Balneum (to drugie tańsze i lepsze )
Po kąpieli: oliwka, my używamy oliwy z oliwek, podobne dobra jest też parafina,
Zgadzam się z Dziewczynami im mniej kosmetyków tym lepiej.
Po każdej kąpieli posmaruj pupkę jakimś kremem - Bephanten itp.
My używamy maści pośladkowej.
Na spacerze najlepiej mieć pod ręką chusteczki i krem do pupy.
Do kąpieli: płyn do kąpieli z oliwką Nivea (jest super) jeżeli dzidziuś ma problemy ze skórą to Oilatum lub Balneum (to drugie tańsze i lepsze )
Po kąpieli: oliwka, my używamy oliwy z oliwek, podobne dobra jest też parafina,
Zgadzam się z Dziewczynami im mniej kosmetyków tym lepiej.
ja uzywam do kapieli olejek emolium,do ciałka emuljse emoliun do buzi krem emolium:),do pupki sudocrem najlepszy +bepanthen (lub maść z zaspy jak nic sie nie dzieje z pupką),nam w ogole nie służą kosmetyki nivea baby(oprócz chuteczek do pupki-rewelacja,soft&creme lub pure,sensitive uczulaja),kazdy pediatra odradza j&j kosmetyki,do kapili dobre tez oilatum jest....do buziaka jescze maść cutibaza mozna na spacerki uzywac tez
my uzywamy linii http://bio-beauty.pl/pl/dziecko_k24s1.html i naprawde sie sprawdza, nie ma to jak bio
Dodaj http://www.agigo.pl/sole-do-kapieli-i-ich-wlasciwosci/ zmiękcza wodę.
piri napisał(a):
> Ja polecam serię buebchen lub nivea. Do kąpania dla nas
> najlepszy jest płyn do kąpieli z oliwką, na spacer krem na
> każdą pogodę lub z filtrem i to wszystko. Im mniej kosmetyków
> tym lepiej :)
>
>
dokładnie - mam to samo NIVEA _ nie uczulają ---
uzywam tego:
husteczek uywam BAMBINO _ tez produkt NIVEA
kremu do pupy - BEPANTHEN
> Ja polecam serię buebchen lub nivea. Do kąpania dla nas
> najlepszy jest płyn do kąpieli z oliwką, na spacer krem na
> każdą pogodę lub z filtrem i to wszystko. Im mniej kosmetyków
> tym lepiej :)
>
>
dokładnie - mam to samo NIVEA _ nie uczulają ---
uzywam tego:
husteczek uywam BAMBINO _ tez produkt NIVEA
kremu do pupy - BEPANTHEN
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com
używam emulsji do kąpieli oilatum soft i kremu oilatum soft (kremuję buźkę i pupę przy każdej zmianie pieluchy). po kąpieli też krem oilatum soft lub oliwka bambino. wcześniej miałam maść pośladkową, ale na ostatniej wizycie u pediatry zapomniałam poprosić o receptę i dlatego używam oilatum. a na jakieś zaczerwienienia alantan (tańszy niż bepanthen)
pupę myję wacikami+woda przegotowana, chusteczek (pampers sensitive) używam tylko na wyjścia.
pupę myję wacikami+woda przegotowana, chusteczek (pampers sensitive) używam tylko na wyjścia.
Ponieważ ja jestem uczuluna na większość chemii to małemu staram się jej zaoszczędzić i tak:
do kąpieli wlewam oliwę z oliwek a pupcię myje polskim szarym jeleniem; czasami uzywamy do mycia żelu emolium --> ale to raczej do mycia główki;
Całe ciało raz na jakis czas smaruje też oliwą naturalną;
Do pupy mamy maść witaminową i linomag A+E (ale te kremiki tylko na noc);
Chusteczki uzywamy tylko na spacery - w domu mam rozrobioną wodę z oliwą+duże waciki (super sprawa: idealnie myje i pielęgnuje, no i zero chemii);
Na słońce krem z filtrami mineralnymy - jak na razie ziajka się sprawdza, a jak jest zimno to oliatum;
do kąpieli wlewam oliwę z oliwek a pupcię myje polskim szarym jeleniem; czasami uzywamy do mycia żelu emolium --> ale to raczej do mycia główki;
Całe ciało raz na jakis czas smaruje też oliwą naturalną;
Do pupy mamy maść witaminową i linomag A+E (ale te kremiki tylko na noc);
Chusteczki uzywamy tylko na spacery - w domu mam rozrobioną wodę z oliwą+duże waciki (super sprawa: idealnie myje i pielęgnuje, no i zero chemii);
Na słońce krem z filtrami mineralnymy - jak na razie ziajka się sprawdza, a jak jest zimno to oliatum;
Z tego co dowiedziłam się na zajęciach szkoły rodzenia przez pierwsze 6 tygodni dziecku właściwie żadne kosmetyki nie są potrzebne.
Do kąpieli najlepiej stosować parafinę lub preparat z parfina Oliatum, Balneum, żadnych szampów do włosów. Jak już ze wykąpie dziecko w oliwce to nie trzeba je oliwką nacierać, jezeli nie stosuje się oliwki do kąpieli to można nałożyć oliwkę na mokro, a następnie wytrzeć recznikiem, żeby maluszek nie był zaoliwkowany.
Na pupę linomag, na odparzenia sudocrem.
Sól fizjologiczna do przemywania oczu.
Do pielegnacji pepka jalowe gaziki Leko/octanisept
Do kąpieli najlepiej stosować parafinę lub preparat z parfina Oliatum, Balneum, żadnych szampów do włosów. Jak już ze wykąpie dziecko w oliwce to nie trzeba je oliwką nacierać, jezeli nie stosuje się oliwki do kąpieli to można nałożyć oliwkę na mokro, a następnie wytrzeć recznikiem, żeby maluszek nie był zaoliwkowany.
Na pupę linomag, na odparzenia sudocrem.
Sól fizjologiczna do przemywania oczu.
Do pielegnacji pepka jalowe gaziki Leko/octanisept