Widok

kostki czy proszek do zmywarki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czego używacie?ja kupuję kostki bo wyaje mi się,że są lepsze no i mają więcej funkcji,że tak powiem,ale mam Somat i w sumie nie jestem zadowlona,na krótkim programie w 40 stopni w ogóle się nie rozpuszczają i jak otwiram zmywarkę to z reguły kostka taka "rozmemłana" leży na dole zmywarki.Jakich firm używacie? poleccie jakieś dobre,No i czy używacie dodatkowo nabłyszczacza jeśli kostka ma 3w 1?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje tez sie nie rozpuszczają do końca,,,,uzywałam somat, i kilka innych,,,nie wiem od czego to zależy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja używam W5 , w 35 st najczęściej się rozpuszczają , ale czasem fakt na dole zmywarki znajduje takie rozmemłane kawałki - ja skończę to chcę wyprobować jakiś jest płyn do zmywarki chyba somat - podobno o wiele lepszy i wydajniejszy.
A jeśli tabletka ma 3 w 1 to i tak używam soli i nabłyszczacza. Kiedyś słyszałam/ czytałam że niby sie powinno ale mnie wkurzają po prostu migające lampki informujące że nie ma soli czy nabłyszczacza :))
Używam tabletek calgonit lub tesco, jedne i drugie są dobre. Nigdy nic mi nie zostało. Jak mocno zabrudzone to ustawiam na krótki program 70 stopni. Proszek nie wychodzi taniej mój mąż sprawdzał to wagowo na jedno mycie:D
Uzywam calgonit all in one i jestem zadowolona,rozpuszczaja sie i w 40 stopniach sporadycznie zdarzy sie,ze czegos nie domyja,ale musi byc bardzo zaschniete.
u mnie kostki to byla porazka, co drugie mycie kostka prawie w ogole sie nie rozpuszczala, przeszlam na proszek, bylo ciut lepiej, ale tez zdarzalo sie, ze caly nie zostal pobrany do mycia i zostawal w dozowniku.
teraz uzywam tylko plynu Somat i jestesm bardzo zadowolona, jest bardzo wydajny i ladnie naczynia sie domywaja, no i nie ma problemu, ze nie zostanie caly pobrany do mycia.
Ja używam kostek Ludwik i jestem bardzo zadowolona. Jednak dodatkowo wsypuję sól i nabłyszczacz.
Nie używam Somatu, kostki są gorsze od Calgonitu, a żel ma za silny zapach.

Używam kostek "nicniemających", żeby mi jakieś świństwa na naczyniach nie zostawały - seria Classic Finisha, czyli Calgonita. Do tego tylko sól, nabłyszczacz moim zdaniem jest zupełnie zbędny, naczynia i tak lśnią jak należy. Ale to dlatego, ze moja zmywarka krótki program ma słaby i niemal nie suszy na nim.

Gdybym miała przez siebie wybraną zmywarkę, używałabym proszku Finish. Kiedyś był rewelacyjny lidlowy, ale niestety, teraz tylko tabletki mają, średnie dość.
Ja juz przerobilam wszystkie kostki.U mnie naczynia w ogole sie nie domywaja.Kubki po kawie,herbacie,zostaje na nich osad.Zawsze z 30%naczyn musze recznie pozniej umyc.Nie wiem czy to wina zmywarki,czy kostek.
ja używam ludwika kostek i proszku i jedno i drugie są bardzo dobre.
Poza tym stosuję też sól i nabłyszczacz ludwika i także nie mam im nic do zarzucenia.

Ludwik ma także bardzo dobre mleczko do czyszenia płyt ceramicznych
No właśnie ja też dolewam nabłyszczacza i soli dodatkowo,ale zmniejszyłam ilość do pobrania przez zmywarkę bo miałam wrażenie,że kieliszki są takie sliskie teraz lepiej jest.Widziałam w Lidlu te W5 i w biedronie mają tez jakieś tabletki,ale nie wiem czy kupić bo jak mam potem drugie kupowac to szkoda kasy,może spróbuje z tym Calgonitem,a jak on cenowo wygląda?
tylko kostki w5 rewelacja
Wyprobowalam wiele, jestem teraz juz dlugo przy W5 LIdla, bo LIdla mam pod nosem:)
Terz mialam problem ze na krotkim trybie na 40stopni kostka zazwyczaj gdzies tam zmemlana lezala i bedac keidys w sklepie na jakis takich superowych tabletach wyczytalam, ze na krotki program trzeba kostke nie do szufladki /dozownika, tylko na dol zmywarki polozyc.
I tak za zcelam robic, rzeczywiscie kostka zawsze rozpuszczona, naczynia pieknie domyte. Moze ten partent?. Wiec polecam spróbować.
ja mam malutka zmywarke pod zlewem woiec uzywam proszku bo mozna troche tylko wsypac, kostki na 3 bym musiala dzielic ;)

uzywam soli,nablyszczacza i robot 7w1 - proszek i wszystko gra, ale ja mam tylko jeden program ;)

a moze i kostki i proszek miec, bo czasem szkoda puszczac pol zmywarki i zuzywac cala tabletke, jak mozna wtedy proszek wsypac.
Ja używam W5 z Lidl, na programie Eco 50 stopni i bez problemu wszystko jest domyte i nic z kostki nie zostaje.
Soli i nabłyszczacza nie używam w ogole.

Kiedys miałam Calgonita, 3 w 1 z taka czerwoną kuleczką... różnicy nie było widac a cena jest duzo wyższa...
No własnie ja też mam program Eco 45stopni i tylko w tym się nie rozpuszczają bo już np na Auto 65 nie ma sladu po kostce,ale dobry pomysł zeby wrzucić na dół a nie do kieszonki.

A jaka jest cena tych W5 i po ile sa pakowane? bo widzę,że dużo osób używa może warto kupic.
ja też lubie W5 z lidla, fajne też Ludwika+ sól i nabłyszczacz, inne także mi się nie rozpuszczaja
tabletki można stosować tylko do programów z wysoką temperaturą. Przy niskich zawsze wsypuje proszek.
Ja mam to W5 all in 1 , 40 tabletek... ale nie wiem po ile kupiłam, bo to już dawno... jak bede w Lidl to sprawdze... ale czasami są tez promocje to wtedy w ogole sie opłaca kupić :)
Tak samo 2 w cenie 1 te płyny do czyszczenia zmywarek.
A jeszcze teraz w promocji jest 56 tabletek za 30zł Calgonitu all in 1,wiec to tez sie opłaca :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry