Widok
Staraj sie wybierac buty z podeszwą jak w traperach, zwroc uwage zeby byly szyte i klejone a nie tylko klejone i imitacja szycia. Wazne zeby podeszwa byla gruba wtedy dobrze izoluje od zimna. Kup impregnat uszczelniajacy buty.
Zeby kupic dobre buty to trzeba miec ogromne szczescie i zasobny portfel.
W sieciowkach niestety w wiekszosci jednosezonowki
Zeby kupic dobre buty to trzeba miec ogromne szczescie i zasobny portfel.
W sieciowkach niestety w wiekszosci jednosezonowki
w ub roku kupiłam z Lasockiego takie ala trekingi - bardzo fajne ciepłe buty, do tego nie przemakaja. Nafaszerowałam je wszelkiej masci impregnatami i jest ok. No fakt, że do ładnych nie należą ale maja bdb podeszwę i sprawdzają sie gdy trzeba być szybkim a nie koniecznie wyglądać jak z obrazka:))
Mam tez już 3 albo 4 sezon buty zamszowe z Quazi. Kozaki a grubym klocku. Sa bardzo wygodne a co mnie zaskoczyło - ciepłe! nie maja jakiejś szczególnie grubej podeszwy, taka jak w kozakach "kowbojkach" na 0,5cm. A ą ciepłe, nogi nigdy mi w nich nie zmarzły, buty tez nie przeciekają choć są z zamszu.
A, po tych 3 sezonach impregnowania ściemniały. Kolor z przyjemnego bezu przeszedł w jakies brudnawe, zielonkawe coś...szkoda bo buty były/są ekstra
Mam tez już 3 albo 4 sezon buty zamszowe z Quazi. Kozaki a grubym klocku. Sa bardzo wygodne a co mnie zaskoczyło - ciepłe! nie maja jakiejś szczególnie grubej podeszwy, taka jak w kozakach "kowbojkach" na 0,5cm. A ą ciepłe, nogi nigdy mi w nich nie zmarzły, buty tez nie przeciekają choć są z zamszu.
A, po tych 3 sezonach impregnowania ściemniały. Kolor z przyjemnego bezu przeszedł w jakies brudnawe, zielonkawe coś...szkoda bo buty były/są ekstra
Ja kupiłam rok temu kozaki Ecco z podeszwą a'la traper (jak ktoś wyżej podpowiadał) - mają świetną przyczepność na śniegu i nie jest ona zrobiona ze śliskiego tworzywa, są z futerkiem, długie, wygodne. Kupiłam na allegro. Inną opcją są noszone przeze mnie od dłuższego czasu Emu - nie są piekne, nie patrzę na modę, ale to jedyne buty w których naprawdę jest mi ciepło w stopy nawet przy założeniu zwykłych, letnich skarpetek :)