Widok

okrągłe czy klasyczne stoły

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, jak myślicie, którą wersje stołów wybrać? Okrągłe-bardziej eleganckie,ale może się nie sprawdzić przy integracji gości, niektórzy siedzą tyłem do parkietu albo pary młodej...czy klasyczne? ;) Mam wesele w namiocie bankietowym i bardziej efektownie wygladalyby okrągłe, ale czy sprawdzą sie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj ja bym wybrała w Twoim wypadku okrągłe ale różńie mogą to goście odebrac bo beda bardzo porozdzielani i wiesz moga siedziec i rozmawiac glowbnie w swoim gronie a przy duzym stole zlaczonym integruje sie rodzinka a okragle w namiocie superr......ciezki wybór plusy i minusy tu i tu zalezy jaka masz rodzinke...:)
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Moim zdaniem tylko i wyłacznie okrągłe. One własnie sprzyjają integracji, w przeciwieństwie do klasycznego ustawienia, przy którym możesz swobodnie rozmawiać jedynie z osobą po lewej lub po prawej, a już z dwiema jednocześnie podyskutować nie masz mozliwości.
Okrągłe stoły - wszyscy się widzą, mogą swobodnie rozmawiać, łatwiej się przesiaść do innego stołu gdy chcesz z kimś się napić, łatwiej wydostać się zza okrągłego stołu celem udania się na parkiet itp. Same plusy, w dodatku dużo "eleganciej" :) to wygląda, tak mniej biesiadnie.
U mnie goście jak się dowiadywali że bedą okragłe stoły i dj to na poczatku kręcili nosami, że co to za wesele, a juz po wszystkim nie mogli się nachwalić takiego rozwiązania.
dzieki Gruba, pocieszylas mnie :) moze faktycznie zdecyduje sie na okragle :)
No właśnie...cięzka decyzja :/ Akurat uda mi sie pousadzać osoby tak aby siedziały w swoim gronie, ale moja rodzina jest taka ze od razu wyskoczy na parkiet,wiec moze tam sie zintegruja. Tez jestem bardziej za okraglymi ale tylko ze wzgledu na efekt wizualny chyba...:/
w sumie racja jak przeczytalam wypowiedzi to gruba chyba ma racje szczególnie co do integracji....hmmm ładnie tak okrągłe stoliki aaa wygoda rzeczywiscie niesamowita we wstawaniu od stołu...kobieta zmienna jest wiec obstaje przy okrągłych jednak ;)ja nie mam takiej mozliwosci...a wesele bedziesz miala piekne namiocik ....ah
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Jak pousadzasz gości przy okrągłych stołach tak, ze bedą się znali, to masz problem integracji z glowy.
U mnie było 9 ośmioosobowych stolików, przy każdym siedziało albo 8 znających się osób, albo 2 znające się pary plus kolejne 2 znające się pary - które natychmiast się pointegrowały, bo nie miały innego wyjścia. Jakbym posadzała gości przy klasycznych stołach to np ośmioro znajomych nie da się usadzić wszystkich obok siebie tak zeby kazdy z kazdym miał kontakt - bo już ten pierwszy z ósmym na bank nie pogada.
Moim zdaniem - powtórzę to - okrągłe stoły nie mają absolutnie żadnych minusów.
no dobra,to moze wezme te okragle,tylko jeszcze rodzicow musze przekonac :)
przekonuj, jest do czego, ja też będę miała okrągłe, uważam że są super pomysłem :) pozdrawiam
normalne, że osoby które wybrały okrągłe bedą ci je polecać; mi się na wesele taka opcja nie podoba, takie dzielenie ludzi; no ja osobiście bym się nie zdecydowała :)

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Okrągłe stoły wygladaja bardzo elegancko. W namiocie tylko i wyłącznie pasują okrągłe. Zgadzam się z przedmówczyniami, że lepiej sie przy takich rozmawia. Niestety, warunkiem takiego wyboru musi być wesele na większą liczbę gości. U nas byłyby chyba tylko cztery stoły więc wybieramy tradycyjny.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
Okrągłe
Byłam na weselu gdzie były i dzięki takiemu ustawieniu uważam, zę było to jedno z lepszych wesel
wygoda wychodzenia na parkiet, łatwość przesiadania sie. Same zalety.
popieram wypowiedzi wcześniejsze - przy jednym długim kiepsko się rozmawia

Na naszym weselu ośrodek nie miał okrągłych stołów więc były prostokątne po ok 10 osób goście sobie również chwalili - jedna długa ława to moim zdaniem najgorszy pomysł

Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

Karolinka mówisz że okrągłe stoły to dzielenie ludzi??, A prostokątna długa ława twoim zdaniem jakoś bardziej ludzi łaczy?? Może teoretycznie tak, bo mozna powiedzieć że wszyscy siedzieli przy jednym stole, ale w praktyce moim zdaniem tradycyjny stół własnie jeszcze bardziej rozdziela i absolutnie uniemozliwia kontakty.
A jak przy okraglych stolikach rozwiazuja kwestie z menu? Przeciez wszystkie dania nie zmieszcza sie, wiec pewnie szwedzki stol musi byc albo zamowienie konkretnego dania...tego bym nie chciala :/
Pewnie w każdym lokalu inaczej to rozwiązują. Ja znam taką wersję - wszyscy goście dostali na talerzach ziemniaczki, frytki , dewolaja i sórówkę, a dodatkowo na każdym stoliku stały 2 półmiski z innymi mięsami i 2 talerzyki z sórówkami. Spokojnie wszytsko się zmieściło. A dalsze poobiadowe zakąski oraz kawa i ciasto stały już w samoobsługowym bufecie. Kolejne gorące dania typu barszcz o północy były podawane do stolików.
absolutnie okragle, nikt nie czuje sie ani wyrozniony ani pominiety siedzac w rogu. Takie tez wybralismy:)

[url=http://www.suwaczek.pl/]image
Ja jestem zdecydownie przeciw okrągłym! Z racji pracy na weselach, widziałam jak się bawili goście przy ustawieniach klasycznych i przy okrągłych stołach i musze stwierdzić, że okrągłe zdecydowanie nie sprzyja integracji. Zazwyczaj przy okrągłych goście siedzą w swoich towarzystwach, siedzą plecami do innych i do parkietu i integrują się tylko przy stole. Zazwyczaj jak kogoś nie znają, to krępują się podejść do innego stolika- np. jak wiekszosć osób gdzieś wyjdzie, a jedna lub dwie zostana, bo np. nie umieją tańczyć lub nie chcą to siedzą same- przy klasycznym ustawieniu proiściej jest dosiąść się jedno krzesło bliżej kogoś, lub zagadaćkogoś z naprzeciwka- przy okrągłych siedzą same. No i wyczuwalny jest 'w powietrzu" taki podział i brak integracji, wspólnej zabawy- kazdy stolik sobie ew. dwa stoliki razem, jak to rodzina- jesli inne nie są tak przebojowe, to tylko siedza i obserwują. Przy klasycznym ustawieniu, zwalszacza jak goscie juz troche popiją, to jest znacznie weselej i tak bardziej 'wspólnotowo' ;)
No wlasnie mi to duzo osob mowi (to co aniam) i tez mam dylemat.W sumie do slubu jeszcze rok i mam czas na zastanowienie sie,wiec chetnie poznam wiecej opinii :)
okragle stoły bardzo mi sie podobaja, sa bardzo elegankie i naprawde moga wygladac bajecznie, tylko ze na polskich weselach bardziej sprawdza sie tradycyjne ustawienie stolow.Sama bym chyba nie zaryzykowala, powodzenia

Jak jest jeden długi stół to połowa gości siedzi przodem do parkietu a połowa tyłem - ta połowa co siedzi tyłem od razu jest jakby na gorszej pozycji - przy okrągłych stolikach jedni widza parkiet lepiej, drudzy gorzej, ale nie ma takiego ewidentnego podziału na miejsca lepsze i gorsze.

No chyba że ktoś ma na tyle duża sale, że wszyscy siedza tylko z jednej strony stołu - ale wtedy to trudno jest miedzy soba rozmawiać z kolei.

Zależy też od stylu - stoliki okrągłe to styl balowy, a długie-biesiadny. Więc warto dopasowac ustawienie do stylu lokalu. W namiocie chyba bardzoej okrągłe. Sama też będę miała okrągłe.

Chyba zaryzykuje i zdecyduje się na okrągłe stoliki. Namiot będzie się ładnie prezentował i mam nadzieje, że goście tez będą zadowoleni :)

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry