Widok

krawiec dla pana mlodego

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoras z Was zna moze jakiegos super krawca, ktory sprawilby swietny garnitur memu milemu ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam WIŚNIEWSKIEGO na ul. Starowiejskiej w Gdyni.
we Wrzeszczu jest taki krawiec, na Grunwaldzkiej,niedaleko poczty. my szylismy u niego surdut, wiec moge polecic. i dosc krotki termin realizacji byl. w raZie potrzeby sluze dokladniejszym opisem miejsca.
Polecam niejakiego Dziekońskiego na Partyzantów - numer trzeba sobie znaleźć w książce tel. Szyje rewelacyjnie, nie bardzo wiem za ile. Szycie w Bytomiu czy Sunsecie moim zdaniem tylko minimalnie różni się od kupowania gotowca i jest to bardziej chwyt marketingowy - szyją z szablonów, nie dobiorą Ci idealnie do miary, nie uszyją dokładnie tego, co sobie umyślisz (chyba że się przypadkowo pokrywa z szablonem). Ja jestem wielką zwolenniczką szytych garniturów, bo różnicę w tym, jak leżą widać na kilometr. Na pewno dobry krawiec to również Wiśniewski w Gdyni na Starowiejskiej, ale u niego jest bardzo drogo i trzeba trochę bardziej pilnować, żeby szył ktoś dobry, a nie jakiś najmłodszy uczeń - bo jemu oprócz mistrzostwa zdarzają się szkolne wpadki. Pewnie warto korzystać do szycia smokingów, fraków i tego typu "dziwnych" rzeczy, bo na pewno ma doświadczenie wieksze niż inni. Nie wiem ile teraz kosztuje szycie - mój super chudy i ponaddwumetrowy brat dwa lata temu zapłacił (z jego materiałem) u Dziekońskiego ok. 800 zł.
mam namiary na krawca, ktory za 450 szyje 3 czesciowe gajery, polecam, mezowi wlasnie tam szylismy ;-)
Jestesmy na etapie kupowania garnituru.

okazuje sie, ze to nie taka prosta sprawa. Nie produkuja juz prawie nigdzie z kamizelkami. moda odeszla a pan mlody moze sobie ewentualnie dokupic swiecaca ktora dla mnie jest totalna porazka (ale to moje zdanie!!)

W Bytomiu szyja gajery 3-czesciowe. Najdrozszy jest za 1147zl.
W kerfurze maja swoj sklep. mozna sie przejsc, wybierasz material i krawiec bierze wymiary.

Jest to jakies rozwiazanie.
do góry