Widok
My mamy kredyt w GE Money Bank dla nas mieli w owym czasie najkorzystniejszą ofertę.
Czekaliśmy na decyzje 7 dni(samą umowę podpisaliśmy po 3 tygodniach-brak naszego czasu).Zależało nam na czasie bo musieliśmy już swoja ratę dla dewelopera wpłacić.
Niestety w umowie nie mieliśmy za dużo do powiedzenia:/
Sprawdzałam ją u prawnika i wszystko było oki bez żadnych niedozwolonych klauzul.
Dla na najważniejsze było możliwość spłaty dużej części kredytu w niedługim czasie bez płacenia prowizji za szybszą spłatę.
Dodatkowo na plus w GE jest to że masz konto dodatkowe na które spłacasz swoje nadwyżki finansowe(spłacasz wtedy sam kredyt bez odsetek).
Dobrze jest się wybrać do kilku doradców finansowych.
Effcia
Czekaliśmy na decyzje 7 dni(samą umowę podpisaliśmy po 3 tygodniach-brak naszego czasu).Zależało nam na czasie bo musieliśmy już swoja ratę dla dewelopera wpłacić.
Niestety w umowie nie mieliśmy za dużo do powiedzenia:/
Sprawdzałam ją u prawnika i wszystko było oki bez żadnych niedozwolonych klauzul.
Dla na najważniejsze było możliwość spłaty dużej części kredytu w niedługim czasie bez płacenia prowizji za szybszą spłatę.
Dodatkowo na plus w GE jest to że masz konto dodatkowe na które spłacasz swoje nadwyżki finansowe(spłacasz wtedy sam kredyt bez odsetek).
Dobrze jest się wybrać do kilku doradców finansowych.
Effcia
racja ;-) mi sie tak wydaje ze w tych bankach to wsz. jest mniej wiecej podobnie... mozna oczywiscie negocjowac pozniej marze itp. ale i tak pozniej jak sie rozlozone to na 30 lat czy nawet 45 lat ... nie odczuje sie tego zbytnio.... jest duzo plusow i minusow... ale chyba najwazniejszy plus , wlasny dach nad glową...zawsze jest jakis strach ale jestem dobrej nadzieji
nie brałam w tym banku kredytu tylko w Multi i to jeszcze w tym miesiącu :-).... i powiem ci że nie jest ważne w którym banku weźmiesz... bo formalności wloką się w nieskończoność.... nam doradca kredytowy polecił MultiBank bo mają niskie oprocentowanie, marże, darmowe przewalutowania....
Czemu akurat chcesz brać tam kredyt? Jeśli moge spytać?
Czemu akurat chcesz brać tam kredyt? Jeśli moge spytać?
Millenium...
Rok temu kupno mieszkania bez wkładu opłacało się najbardziej w mbanku.
SantanderConsumer.. Osobiście nie mam do czynienia, ale słyszałam, że luldzie są zadowoleni. Ale nie mogę nic więcej powiedzieć, bo nie znam konkrentnych argumentów.
MOze na forum.murator.pl poszukasz? Tam ludzie piszą o różnych bankach i doświadczeniach z kredytami...
Rok temu kupno mieszkania bez wkładu opłacało się najbardziej w mbanku.
SantanderConsumer.. Osobiście nie mam do czynienia, ale słyszałam, że luldzie są zadowoleni. Ale nie mogę nic więcej powiedzieć, bo nie znam konkrentnych argumentów.
MOze na forum.murator.pl poszukasz? Tam ludzie piszą o różnych bankach i doświadczeniach z kredytami...
a my mbank i narazie mamy za 4 dni otrzymac decyzje... wiec to dobry czas, dlugo sie to nie ciagnie u nich i jakos sprawnie... mysle ze we wsz. bankach raty są mniej wiecej rowne... a tylki liczy sie np ze w niektorych nie licza sobie za przewalutowanie za szybsza splate itp.
pozdrawiam wsz. kredytobiorcow
pozdrawiam wsz. kredytobiorcow
lola 123 ja ma kredyt we frankach w Santanderze i nie narzekam, zostało mi tylko 29 lat spłaty (ha ha ha), ale poszło szybko, sprawnie i bez bólu, rat nie mam duzych. Ogólnie jestem jak najbardziej zadwolona, po prostu nie ma jak na razie żadnego minusa co do obsługi w banku, aby powiedzieć o nich cos negatywnego tez nie mogę. Polecam szerze.
A co do Banku, to nie jest to nowy bank, ale jest to jeden z największych banków Światowych, pochodzenia hiszpańskiego, więc jego upadku nie nalezy sie obawiać. A jesli ktoś chce więcej historii o banku, to zapraszam na stronę internetowa - www.ptf.pl . Sorry, ale leczą mnie teksty, że ten bak jest niepewny.
A co do Banku, to nie jest to nowy bank, ale jest to jeden z największych banków Światowych, pochodzenia hiszpańskiego, więc jego upadku nie nalezy sie obawiać. A jesli ktoś chce więcej historii o banku, to zapraszam na stronę internetowa - www.ptf.pl . Sorry, ale leczą mnie teksty, że ten bak jest niepewny.
My mamy kredyt hipoteczny w Santander Consumer Bank na dwa lata, zostało tylko półtorej. Nie narzekam, zbyt dużo więcej to nie wyszło a jak dostarczylismy akt własności ziemi to zwolnili nam jakieś ubezpieczenie czyli 320 zł mniej z jednej raty, zawsze to coś :) niedługo będziemy brali u nich na budowę domu i chcemy negocjować by nie płacić kolejnej prowizji