Odpowiadasz na:

Re: krem kawowy sztywny

Krem kawowy: 200g miękkiego masła w temp. pokojowej, 130 g cukru pudru, 60ml (4 łyżki) bardzo mocnego espresso, ostudzonego do temp. pokojowej, 1,5-2 łyżki alkoholu (użyłam klarownego, nie... rozwiń

Krem kawowy: 200g miękkiego masła w temp. pokojowej, 130 g cukru pudru, 60ml (4 łyżki) bardzo mocnego espresso, ostudzonego do temp. pokojowej, 1,5-2 łyżki alkoholu (użyłam klarownego, nie mlecznego, likieru kawowego), ok. 1/2 łyżeczki mielonej, suchej kawy

Ucieramy masło z cukrem, wciąż ucierając dodajemy kawę i alkohol, na koniec dosypujemy suchą kawę.

RADA: jeśli, tak jak mnie, krem się Wam zwarzy, zagotowujemy wodę, wlewamy do dużej miski w której umieszczamy miskę z kremem, i ucieramy go energicznie nad parą - powinno pomóc.

zobacz wątek
14 lat temu
~rybalon

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry