Widok

kruk....:(((((( zawiodlam sie!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak juz wczesniej watek ten podnosilam, tak dzis go moge zakonczyc.
Bylismy dzis w Kruku, by kupic obraczki - i to nie tanie bo koszt 1 to 800 zl a wiec dwie to 1600.
Spytalismy sie pani o udzielenie rabatu, skoro kupjemy tak drogie obraczki, a ona na to , ze nie udzielaja rabatu, dopiero jak kupimy to dostaniemy karte stalego klienta,ktora przy kolejnym zakupie upowaznia do 5% rabatu, no chyba ze posiadamy karte kredytowa jakis bankow , ale zlote i platynowe, wiec przykro ze tylko bogaczy wyrozniaja. Mój narzeczony sie wkurzyl i poszlismy sobie do Madisona w Gdansku. Akurat na parterze zaraz jak weszlismy byl Jubiler (nie byl to Kruk), wiec weszlam tam i zatrzymalam sie przy obraczkach i co widze - dokladnie te same obraczki za 60 zl mniej od sztuki, gdy spytalam o negocjacje ceny to pani na to ze:
przy zakupie powyzej 400 zl dostaniemy 5% rabatu i karta stalego klienta, a do konca roku maja promocje ze jak przyjdzie sie z kuponem z klaudii to dostajesz 10 % rabatu.
Bez zastanowienia obraczki zamowilismy i co - wyszlo nam 450 zl mniej ( za dwie sztuki), wiec jestem szczesliwa z tego powodu. A do Kruka wiecej nie pojde, obsluga taka sobie i sztywniacy malo elastycznie a teraz jest to niestety wazne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tez tak uwazam,a salon gdzie kupiliscie obraczkio pewnie sie zwal YES :-) Oni maja takie obraczki jak kruk ,zreszta apart tez w duzej zcesci i duzo duzo taniej:-) My kupilismy w aparcie...

a swoją drogą, to dziwne co piszesz, bo w kruku podają cenę zwykle za parę obrączek, czyli za 2 szt ;-)

ale modele w yes, aparcie i kruku są zbliżone, za podobne modele, więc nie ma się co nartwić... ważne że jesteś zadowolona :))

cena w 100% byla za sztuke, bo bylismy w dwoch roznych krukach i dwa razy sie pytalam. A w aparcie nawet nie wiedzialam ze sa ich obraczki - bo pewnie te co wybralismy to w aparcie ich nie widzialam, a jubiler faktycznie nazywal sie Yes - tam gdzie kupilismy. Bardzo mila obsluga i kazdego klienta traktuja tak samo, czy jest sie ubranym w eleganckie ciuchy czy na sportowo, badz w dresach.
Takze polecam wszystkim, bo warto.
To nie jest tak ze oni maja obraczki Kruka tylko maja obraczki od tego samego producenta co Kruk, Yes czy Apart. Róznia sie tylko cena i to tez nie zawsze. A obraczki pochodza z jednego zrodła.

do slonko

slonko,obraczki w aparcie? a tanszych nie ma? tak plakalas ze jestes biedna i bezrobotna...
U kruka na pewno płaci się za sztukę. Za nasze obraczki placilismy 500 zł/sztuka i jestesmy zadowoleni i z zakupu i z obsługi :) Pozdrowionka

Z gory zaznaczam ze sie nie znam...
ale chyba nie idzie sie do kruka, yes czy apart z nadzieja na rabat.
ide, wybieram to co mi sie podoba.
ide, bo mnie stac na obraczki od tego jubilera. a jak przy okazji rabat sie trafi to milo ale zeby tylko tym sie kierowac.... hmmm...

pewnie ze jak mozna ta sama rzecz dostac u innego jubilera taniej to nie ma o czym gadac.... ale problem pojawia sie jak jest to wybrany model dostepny tylko np. u kruka

soltera
Popieram w całej rozciągłości. Mnie też denerwują ludzie, którzy uważają, że zawsze należy im się rabat. Wiadomo ile co kosztuje, więc albo Cię na to stać albo nie.
no wlasnie,a poza tym to chyba troszke chamskie wydawać na forum takie opinie podając nazwę sklepu, przecież oni nic złego im nie zrobili, nie zawiedli ich zaufania, nie sprzedali im kiczu a że nie udzielają rabatu to co? to ich sprawa. Jak coś jest dobrej jakości to musi kosztować. A jak kogoś nie stać to kupuje gorszego( chociaż to nie reguła) tak jak ja :( ale przynajmniej uczciwych ludzi się nie czepia i i nie zniechęca ich klientów na formum. No mam rację czy nie?
Masz rację, Anusia. Przynajmniej według mnie :)
Dokładnie , macie rację , że to jest po prostu żenujące , żeby chodzić i ''żebrać'' upusty, ja osobiście nie miałabym takiej odwagi i czelności , a w dodatku jakim prawem wyrażacie swoją opinię , która krzywdzi niczemu nie winnych ludzi , którzy wam nic złego nie zrobili. Moim skromnym zdaniem wystawiłaś sobie opinię a nie firmie Kruk.
i jeszcze cos Danuska,wyobraz sobie ze zakładasz sklep i sprzedajesz, ....no np. komputery, laptopy, cos w tym stylu. Rzeczy nietanie,prawda? Ale przychodzi do Ciebie klient i żąda rabatu, bo kupuje przecież droga rzecz....No i co? niby na jakiej podstawie? Nie chciałabym tu przytaczać definicji rabatu ( nie mylić z promocją)!!! ale chyba za bardzo przyzwycziliśmy się do supermarketów i ich "z sufitu" wziętych promocji i rabatów, na które dajemy się skutecznie nabrać.
przecież Danuska napisała "damy wam rabat, jeżeli macie złote lub platynowe karty", czyli sa klienci równi i równiejsi , jak u Orewlla.
no wlasnie, bo to jest wtedy jakas podstawa,zapewne mają z tego wówczas korzyści które w jakiś sposób rekompensują im ten upust, to chyba logiczne i normalne w dzisiejszych czasach. w koncu jubiler to nie instytucja charytatywna...:) i biedacy i głodni tam nie chodzą :)
Tak dla waszej informacji , mam 3 duze sklepy i powyzej pewnej kwoty klienci zawsze dostaja cos ode mnie albo maly rabat albo jakis upominek.
Pozatym jesli nigdzie indziej obraczek bym takich nieznalazla to kupilabym w Kruku. To jest prawo rynku, kazdy ma prawo spytac czy jest jakis rabat przy zakupie najdrozszych obraczek ktore pani trzyma w jakims zamknietym pudelku osobno i pokazuje dopiero na koncu, bo jak cie widzi mniej elegancko ubrana to osadza ze na tamte cie nie stac!
Mi nie chodzi o zebractwo, tylko o polityke jaka stosuje sie wobec klienta by go zachecic do kupienia w jego sklepie.
A co do jakosci obraczek ktore nabylam, sa to obraczki kruka tylke ze nie maja "metki" kruk, a "metke" innego sklepu. tzn. dany salon moze sprzedawac ich wybrane modele , a cene ustalaja sami.
Proste, wiec dlaczego nie skorzystac.
Ponadto jesli mielibyscie do wyboru dwoch jubilerow obok siebie i dwie te same rzeczy w tych samych cenach, tylko jubler A zaproponuje wam rabat 5% przy zakupie powyzej np. 800 zl, a jubiler B nie zaproponuje nic - to ciekawe gdzie pojdziecie?????
i bardzo prosze nie wyzywac mnie od zebrakow!!!

ale nikt cie tak nie wyzywa, chodzi o to, że nie wolno komuś robić takiej reklamy tylko dlatego, że rabatu nie daje. A gdyby ktoś tak napisał o twoim sklepie i podał nazwę, chociaż nic mu złego nie zrobiłaś? mają prawo stosować taką politykę jak to nazwałaś jaką chcą. A podjeście do klienta to rzecz względna, Tobie się nie podoba a komuś innemu owszem. sprzedawca to też człowiek, a zresztą ....
Popieram anusia- masz rację .
Mój narzeczony kupił mi pierścionek zaręczynowy u Kruka jakieś półtora roku temu. Od razu dostał kartę rabatową na następne zakupy, a na piereścionek rabat z powodu płacenia kartą WBK (zwykłą, nie złotą). Obsługa w City Forum jest niezwykle miła i cierpliwa. Byliśmy tam w jednej sprawie chyba 10 razy, marudziliśmy, przebieraliśmy, a panie dalej były uśmiechnięte i sympatyczne. Niestety, pierścionek nie został dostarczony w umówionym terminie i jest chyba o rozmiar większy... A co do Yes w Madisonie, to rzeczywiście obsługa teraz jest świetna. Ale jeszcze jakiś rok temu byliśmy tam kilka razy i z wiele trudu kosztowało nas zdobycie łaskawej uwagi pracującego tam pana. Super, że już go tam nie widuję...
Myslalam ze to forum jest po to by sie wzajemnie informowac o tym co wiemy i czego nie wiemy. Niektorzy napewno sie ucieszyli z mojej wiadomosci ze moga zaoszczedzic - przy tych naprawde sporych wydatkach i dostac to samo ale taniej. Nikomu antyreklamy nie robie , poprostu mowie jak jest, a nie - nie idzcie tam bo jest beznadzieja, brzydkie, itp.
Prawda...?
Jedni wybiora to, inni sie uciesza i pojda tam, a zreszta... jak sama mowisz.

ja jestem za zwykłymi - nie sieciowymi - sklepami jubilerskimi. Często mają ciekawszy wybór niż jakieś znane marki a ceny wiele niższe...

do góry