Widok

ukrywanie pieniędzy przed partnerem

nie wiem jak mam się zachować w tej sytuacji. Mąż ukrywa przede mną część pieniędzy, które zarobi. Nie bronię my kupić sobie czegoś jeżeli ma tylko na to ochotę. Zresztą takie zachcianki to i tak są ze wspólnej kasy. Nie wiem co o tym myśleć i jak się zachować?
Może wy macie jakieś pomysły chętnie przemyśle wasze propozycje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może ma swoje potrzeby, albo zbiera na romatyczną wycieczkę dla Was. Myślę, że nie należy histeryzować z tego powodu, zapewne również Ci się zdarzyło kupić coś sobie i nie powiedzieć o tym partnerowi... no chyba że się mylę? :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sorry, ale po grzyba zakładasz podobne tematy?

http://forum.trojmiasto.pl/ukrywanie-pieniedzy-przed-partnerem-t312416,1,160.html
bo nie wszyscy czytają całe forum a tu i tu są inni forumowicze. przepraszam, że Ci to przeszkadza
Zwykła netykieta.....o ile znane jest Ci to pojęcie.
Nie chciałabyś pewnie wszędzie widzieć tego samego tematu w każdym dziale - bo nie wszyscy przecież czytają całe forum :>
w takim razie przestań czytać ten wątek bo na prawdę nie jest ciekawy
a ja czasem bym chciała, żeby mój mąż odkładał sobie gdzieś pieniądze. Tak oddaje mi całą swoją wypłatę, ja zarządzam finansami i kiedy są np. moje urodziny to przychodzi do mnie po kasę na prezent..:-////
emilia ubawiłaś mnie :) Ale u mnie jest podobnie jak się przypomnę, że mamy np. Boże Narodzenie to idziemy do sklepu coś sobie wybieram, płacę za to ze wspólnego konta i mąż jest szczęśliwy, że coś mi kupił. A na urodziny i imieniny prezentów nie dostaję bo mąż mówi, że mam się cieszyć, że byliśmy na tygodniwm urlopie i to był prezent :). Kiedyś dostałam prezent za niecałe 70zł i uznał że to na imieniny, urodziny, Boże Narodzenie i rocznicę Ślubu - bawi mnie to do dziś.
no widzisz, więc może tym razem postanowił sobie odłożyć:-)
każdy ma jakieś swoje małe grzeszki. Ja np. wszystko kupuję za 10 zł :-) Czy to buty czy bransoletka czy nowy garnek- zawsze mówię, że jakaś przecena była i dyszkę zapłaciłam:-))
Mąż potem zadowolony z zakupu a po co ma wiedzieć, ile kosztowało? Sam się ze mnie śmieje, że jestem "panna dyszka" :-)))
Mysle ze waznym jest by bedac w zwiazku , pamietac ze ciegle jestesmy dwoma "jablkami" , a nie polowka drugiego.

- " nie bronie mu kupic sobie ... "

Bardziej mi to wyglada na zdanie matki do dziecka , niz doroslej kobiety do doroslego mezczyzny.
Widzisz, zawsze jest tak, że to jedna osoba powinna zajmować się takimi obowiązkami jak rachunki, płatności. W moim przypadku jestem to ja, gdyż pracuję dużo przy komputerze, kredyt jest na mnie, konta są na mnie i robię to od lat. Mąż oddaje mi wypłatę i chce mieć wszystko z głowy, pewnie nie wiedziałby nawet jak zrobić przelew bo to moje zadanie. Wobec tego musi to jakoś funkcjonować i kiedy mąż chce gotówkę na swoje wydatki, musi przyjść do mnie siłą rzeczy. Nie sprowadzaj tego do relacji typu matka-dziecko.
Emilko moja wypowiedz skierowana byla do autorki tematu , nie do ciebie.
Jak się zachować? spokojnie i bez paniki, nie mów nic że wiesz, ale bacznie obserwuj i dyskretnie sprawdzaj.
To tylko będzie rodzić kolejne podejrzenia..prędzej czy później taka osoba nabawi się paranoidalnych zachowań.
dlatego najlepiej nie być w związku (bo ja niestety mam podobnie) - kiedy wspólna kasa - zero niespodzianek (chyba, że miałbym dodatkowe dochody - których nie mam) - takie życie pogódźcie się z tym!!!

Inne tematy z forum Towarzyskie

Czy kobiety lubią minetke, czemu nie zapraszają facetów do domu? (66 odpowiedzi)

Uwielbiam robić minetke, niektore kobiety ponoć też hihi ale albo się ukrywają, albo wstydzą lub...

Jak sobie radzicie z przedwczesnym wytryskiem? (7 odpowiedzi)

Jak wam się udaje ogarnąć problem z przedwczesnym wytryskiem? Mam godzinę a kończę w 10-20 min ;/...

pan szuka pana (12 odpowiedzi)

poznam faceta bi dzis

do góry