Widok

krzywe ząbki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny
moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale zauważyłam że już teraz są krzywe!
dwie dollne jedynki odrobinkę ale górna jedynka(najpierw wyszly obie dwojki, teraz ida jedynki) idzie krzywo i to będzie raczej mocno widoczne
jestem przerażona... są jakieś rady, cokolwiek jak zrobić żeby szły prosto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lena dostała pierwszego zęba jak miała 14 miesięcy :). W tej chwili gdy dzieci w jej wieku mają już prawie wszystkie zęby, ona jeszcze nie ma dwójek, ani trójek :).

I co prawda nie ma krzywych ząbków, ale ma np. mega diasteme między jedynkami. Byłam u dentysty tydzień temu i Pani mi powiedziała, że w tym wieku, i wogóle przy mleczakach nie ma kompletnie czym się przejmować. Wiadomo, że jak wyjdą następne to może się reszta zejść, mogą się wyprostować. A jak wyjdą już stałe, i problem, czy u mnie diastemy, czy u Ciebie krzywo rosnących ząbków pozostanie, zawsze można założyć aparat. Więc ja się tego trzymam i nie martwię :)
moze i racja ale przezywam wszystko...
Mi stomatolog powiedziała, że nie ma co się denerwować bo wszystko może się wyrównać kiedy powychodzą następne zęby
wit d już nie bierze... jedziemy na kaszkach(mleka mod nie tknie, ale przemycam jej do tych kaszek troche wiecej) i je normalnie-jogurty, serki, mieso, warzywa...
a moze za malo witaminy D ???
mojemu synkowi górna jedynka też wyrosłą krzywa, tak jakby na ukos, tez byłam trochę na początku tym zmartwiona, poszłam z nim do dentystki się poradzić i powiedziała mi,że z mleczakami nic się nie robi, kazała mi tego ząbka masować,tak jakbym go próbowała odkręcić,bo dziąsła u dziecka są jeszcze miękkie i troszkę może się uformować jeszcze,ale niewiele to dało.Poza tym zęby mleczne ze stałymi nie mają nic wspólnego i jest szansa,ze stałe będą ok:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry