Widok

ksiądz nie chce dać zaświadczenia że może zostać chrzestnym... :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
powiedział mojemu kandydatowi na chrzestnego że nie da mu zaświadcznenia bo nie chodzi do kościoła... i co teraz?? Nie chodzi bo albo pracuje, albo mu się nie chce- wszystko jedno, dużo katolików nie chodzi i nie ma problemu... A mi zależy :( co zrobić? macie jakieś pomysły?? Czy takie zaswiadczenie mozna wziac z innej parafi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a skad ksiadz wie nie chodzi??
image
moze mu sie przyznal?
niech pójdzie do innego ksiedza!!!Powinien iść do spowiedzi i odrazu po spowiedzi poprosić o zaświadczenie, ksiądz powinien zaraz w konfesjonale wydać,A jak nie to poprostu niech da tzw. łapóweczke :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
zaswiadczenie wydaje ta parafia gdzie ostatnio przyjmowało się kolędę i z tego co nam ksiadz powiedział to przyjęcie kolędy jest wyznacznikiem tego czy ktos jest katolikiem praktykującym, a nie chodzenie do kościoła!!!

image

no jak sie przyznał to pozamiatane
image
wiem, że czasem wystarczy porozmawiać księdzem, który chrztu będzie udzielał i zdarza się, pozwoli takiej "zbłąkanej" duszy zostać chrzestnym, jeżeli pzrystąpi wcześniej do spowiedzi
napisałąm "zbłąkanej", bo gdyby na praktykującego trafiło, to nie byłoby problemu z zaświadczeniem zapewne :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry