Widok

ksiądz nie chce dać zaświadczenia że może zostać chrzestnym... :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
powiedział mojemu kandydatowi na chrzestnego że nie da mu zaświadcznenia bo nie chodzi do kościoła... i co teraz?? Nie chodzi bo albo pracuje, albo mu się nie chce- wszystko jedno, dużo katolików nie chodzi i nie ma problemu... A mi zależy :( co zrobić? macie jakieś pomysły?? Czy takie zaswiadczenie mozna wziac z innej parafi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a skad ksiadz wie nie chodzi??
image
moze mu sie przyznal?
niech pójdzie do innego ksiedza!!!Powinien iść do spowiedzi i odrazu po spowiedzi poprosić o zaświadczenie, ksiądz powinien zaraz w konfesjonale wydać,A jak nie to poprostu niech da tzw. łapóweczke :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
zaswiadczenie wydaje ta parafia gdzie ostatnio przyjmowało się kolędę i z tego co nam ksiadz powiedział to przyjęcie kolędy jest wyznacznikiem tego czy ktos jest katolikiem praktykującym, a nie chodzenie do kościoła!!!

image

no jak sie przyznał to pozamiatane
image
wiem, że czasem wystarczy porozmawiać księdzem, który chrztu będzie udzielał i zdarza się, pozwoli takiej "zbłąkanej" duszy zostać chrzestnym, jeżeli pzrystąpi wcześniej do spowiedzi
napisałąm "zbłąkanej", bo gdyby na praktykującego trafiło, to nie byłoby problemu z zaświadczeniem zapewne :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

do góry