Widok
"...ludzie, wyrazy z błędami macie podkreślone czerwoną falistą linią..."
Najwyraźniej ci, którzy piszą "pułwysep" i inne tego typu kwiatki uważają że wyrazy podkreślane są po to żeby było bardziej kolorowo. :)
Najwyraźniej ci, którzy piszą "pułwysep" i inne tego typu kwiatki uważają że wyrazy podkreślane są po to żeby było bardziej kolorowo. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
A mnie czepianie się błędów naprawdę śmieszy. Tacy z Was poloniści? Jak chodziłam do szkoły to nie zauważyłam,żeby ludzie przywiązywali wagę do j. polskiego . Teraz co drugi to co najmniej Bralczyk,albo Prof. Miodek. Ja jestem totalną humanistką,ale czasem lepiej spojrzeć na treść i przekaz,a nie czepiać się błędów. Poza tym wiele osób ma dysgrafię i z tym nie da się walczyć.
@ Jak chodziłam do szkoły to nie zauważyłam,żeby ludzie przywiązywali wagę do j. polskiego
i w tym właśnie problem
@...co drugi to co najmniej Bralczyk,albo Prof. Miodek
Nie, nie jestem profesorem. Do ogarnięcia zasad ortografii wystarczyła mi podstawówka w której żadnej magii nie stosowano.
@wiele osób ma dysgrafię i z tym nie da się walczyć
Ta teza to naukowe stwierdzenie czy fantastyka zasłyszana z internetu ?
Zresztą zauważ nie czepiamy się pierdół, bo takie błędy robią wszyscy, czepiamy się przypadków patologicznych z którymi radzi sobie średnio rozwinięty 10-latek.
i w tym właśnie problem
@...co drugi to co najmniej Bralczyk,albo Prof. Miodek
Nie, nie jestem profesorem. Do ogarnięcia zasad ortografii wystarczyła mi podstawówka w której żadnej magii nie stosowano.
@wiele osób ma dysgrafię i z tym nie da się walczyć
Ta teza to naukowe stwierdzenie czy fantastyka zasłyszana z internetu ?
Zresztą zauważ nie czepiamy się pierdół, bo takie błędy robią wszyscy, czepiamy się przypadków patologicznych z którymi radzi sobie średnio rozwinięty 10-latek.
"A mnie czepianie się błędów naprawdę śmieszy."
~Mirela
Najwyraźniej zdajesz się nie rozumieć tego że robienie banalnych błędów mimo tego że każda przeglądarka "podpowiada" jak napisać poprawnie to oznaka braku szacunku do osób z którymi korespondujesz.
"Jak chodziłam do szkoły to nie zauważyłam,żeby ludzie przywiązywali wagę do j. polskiego ."
Twoi rodzice stosowali tzw. bezstresowe wychowanie?
~Mirela
Najwyraźniej zdajesz się nie rozumieć tego że robienie banalnych błędów mimo tego że każda przeglądarka "podpowiada" jak napisać poprawnie to oznaka braku szacunku do osób z którymi korespondujesz.
"Jak chodziłam do szkoły to nie zauważyłam,żeby ludzie przywiązywali wagę do j. polskiego ."
Twoi rodzice stosowali tzw. bezstresowe wychowanie?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
"Jak chodziłam do szkoły to nie zauważyłam,żeby ludzie przywiązywali wagę do j. polskiego"
@Mirela - a uważasz, że to dobrze?
Ja nie jestem humanistką, wręcz przeciwnie, ale jak widzę "pulwysep", "klutnia", "rzal", "ktury" to sorry, ale serce mnie boli, chociaż bardziej oczy chyba ;-)
@Mirela - a uważasz, że to dobrze?
Ja nie jestem humanistką, wręcz przeciwnie, ale jak widzę "pulwysep", "klutnia", "rzal", "ktury" to sorry, ale serce mnie boli, chociaż bardziej oczy chyba ;-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
Powiem Wam szczerze,że z czystej ciekawości chciałabym sprawdzić wasz poziom elokwencji i kultury osobistej na co dzień. Bo odnoszę wrażenie, że ci najbardziej "czepialscy" w życiu codziennym jej nie przejawiają. Może trochę po prostu wyluzujcie i wykażcie się zrozumiem dla cudzych błędów. Na szczęście tylko ortograficznych.Czy Wy zawsze i w każdej dziedzinie życia jesteście tacy perfekcyjni? A może ktoś pisał w pośpiechu? W rozemocjonowaniu? Może liczy się treść i przekaz,a nie było to zamiarem autora ,aby jego niefortunnie wstawione U, zamiast "Ó" poruszyło wasze nadwątlone ego?
"Może liczy się treść i przekaz"
na pułwysep lipa - fakt jak zacznie się rozpatrywać ten związek frazeologiczny jako całość to od razu dostrzegamy głębię przekazu, bogatą treść i wiedzę zdobytą podczas wycieczki na "pułwysep", którą autor chciał się z nami podzielić by przestrzec nas przed popełnieniem błędu jakim mogłoby być wybranie się na "pułwysep".
Mirela - zanim błyśniesz, zastanów się ;]
na pułwysep lipa - fakt jak zacznie się rozpatrywać ten związek frazeologiczny jako całość to od razu dostrzegamy głębię przekazu, bogatą treść i wiedzę zdobytą podczas wycieczki na "pułwysep", którą autor chciał się z nami podzielić by przestrzec nas przed popełnieniem błędu jakim mogłoby być wybranie się na "pułwysep".
Mirela - zanim błyśniesz, zastanów się ;]