Widok

kto chętny na wczasy?

Kobieta Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy jest ktoś chętny na wyjazd? zaczynam urlop 8 lipca i chętnie gdzieś wyskoczę tylko problem jest że nie mam z kim ;-( jeśli jesteś w takiej samej sytuacji jak ja to pakuj się i jedziemy ;-) Pozdrawiam .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj gdzie chcesz jechać na kaszuby zapraszam na pułwysep lipa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
pułwysep - głowa tego nie wymyśliła...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
wdr, powstrzymałam się od czepiania się błędów ortograficznych, choć mam ciarki, jak czytam takie gryzące w oczy babole, ale tu się z Tobą zgadzam; ludzie, wyrazy z błędami macie podkreślone czerwoną falistą linią - przeczytajcie, co napisaliście, zanim puścicie to na forum, pleeease!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie ten "pulwysep" tez uderzył po oczach :-) jak i wiele innych rzeczy pisanych w różnych wątkach. Również staram się nie komentować tego, wiem dysgrafia itd., ale Mikro ma rację - komputer myśli za was.
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"...ludzie, wyrazy z błędami macie podkreślone czerwoną falistą linią..."

Najwyraźniej ci, którzy piszą "pułwysep" i inne tego typu kwiatki uważają że wyrazy podkreślane są po to żeby było bardziej kolorowo. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
...żeby było bardziej kolorowo;-)))))))))))))
@Cross - ale mnie ubawiłeś :D
na taką teorię bym nie wpadła :-)
@Mikronezja
to podkreslenie zalezy jakie masz ustawienia regionalne :D
Nawet jak ktoś nie ma, to i tak warto przeczytać to, co się napisało, zanim się wyśle.
@Mikronezja
oczywiscie z tym sie w pelni zgadzam ;)
A mnie czepianie się błędów naprawdę śmieszy. Tacy z Was poloniści? Jak chodziłam do szkoły to nie zauważyłam,żeby ludzie przywiązywali wagę do j. polskiego . Teraz co drugi to co najmniej Bralczyk,albo Prof. Miodek. Ja jestem totalną humanistką,ale czasem lepiej spojrzeć na treść i przekaz,a nie czepiać się błędów. Poza tym wiele osób ma dysgrafię i z tym nie da się walczyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ Jak chodziłam do szkoły to nie zauważyłam,żeby ludzie przywiązywali wagę do j. polskiego

i w tym właśnie problem

@...co drugi to co najmniej Bralczyk,albo Prof. Miodek

Nie, nie jestem profesorem. Do ogarnięcia zasad ortografii wystarczyła mi podstawówka w której żadnej magii nie stosowano.

@wiele osób ma dysgrafię i z tym nie da się walczyć

Ta teza to naukowe stwierdzenie czy fantastyka zasłyszana z internetu ?

Zresztą zauważ nie czepiamy się pierdół, bo takie błędy robią wszyscy, czepiamy się przypadków patologicznych z którymi radzi sobie średnio rozwinięty 10-latek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
"A mnie czepianie się błędów naprawdę śmieszy."

~Mirela

Najwyraźniej zdajesz się nie rozumieć tego że robienie banalnych błędów mimo tego że każda przeglądarka "podpowiada" jak napisać poprawnie to oznaka braku szacunku do osób z którymi korespondujesz.

"Jak chodziłam do szkoły to nie zauważyłam,żeby ludzie przywiązywali wagę do j. polskiego ."

Twoi rodzice stosowali tzw. bezstresowe wychowanie?

Stanisław Lem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Jak chodziłam do szkoły to nie zauważyłam,żeby ludzie przywiązywali wagę do j. polskiego"
@Mirela - a uważasz, że to dobrze?
Ja nie jestem humanistką, wręcz przeciwnie, ale jak widzę "pulwysep", "klutnia", "rzal", "ktury" to sorry, ale serce mnie boli, chociaż bardziej oczy chyba ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiem Wam szczerze,że z czystej ciekawości chciałabym sprawdzić wasz poziom elokwencji i kultury osobistej na co dzień. Bo odnoszę wrażenie, że ci najbardziej "czepialscy" w życiu codziennym jej nie przejawiają. Może trochę po prostu wyluzujcie i wykażcie się zrozumiem dla cudzych błędów. Na szczęście tylko ortograficznych.Czy Wy zawsze i w każdej dziedzinie życia jesteście tacy perfekcyjni? A może ktoś pisał w pośpiechu? W rozemocjonowaniu? Może liczy się treść i przekaz,a nie było to zamiarem autora ,aby jego niefortunnie wstawione U, zamiast "Ó" poruszyło wasze nadwątlone ego?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
> Czy Wy zawsze i w każdej dziedzinie życia jesteście tacy perfekcyjni?

Bez fałszywej skromności i tylko za siebie, odpowiem: tak ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Wy zawsze i w każdej dziedzinie życia jesteście tacy perfekcyjni?"

Może nie zawsze jestem ale przynajmniej bardzo się staram być. :)

Stanisław Lem
...Czy Wy zawsze i w każdej dziedzinie życia jesteście tacy perfekcyjni?

Tak, przynajmniej jeśli chodzi o ortografię ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"...Czy Wy zawsze i w każdej dziedzinie życia jesteście tacy perfekcyjni?"

nie zawsze i nie w każdej, chociaż się staram, jednak w tych pozostałych dziedzinach nie mam czerwonej linii, która mi podpowiada ;-)
"Może liczy się treść i przekaz"

na pułwysep lipa - fakt jak zacznie się rozpatrywać ten związek frazeologiczny jako całość to od razu dostrzegamy głębię przekazu, bogatą treść i wiedzę zdobytą podczas wycieczki na "pułwysep", którą autor chciał się z nami podzielić by przestrzec nas przed popełnieniem błędu jakim mogłoby być wybranie się na "pułwysep".

Mirela - zanim błyśniesz, zastanów się ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rosyjscy naukowcy odkryli,że gdyby całą wodę ze wszystkich oceanów,
ze wszystkich mórz i ze wsystkich rzek na świecie
wlać do rurki o średnicy 1cm,to ta rurka byłaby taka długa,
że ja pie.rdolę
do góry