Widok
kto ma mebelki dla dzieci Stuva z Ikei?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18836/
jestem ciekawa opini, czy są dosyć wytrzymałe?
jestem ciekawa opini, czy są dosyć wytrzymałe?
My mamy. Kupiliśmy synkowi w sierpniu. Na razie nie widać po nich żadnych śladów użytkowania. Nawet na "stoliczku". Gdy pomaluje go pisakami, ścieram wilgotną ściereczką i nie ma śladu. Z rąk ciężej schodzą ;)
Wszystkie szafki mają zabezpieczenia przy zamykaniu, żeby dziecku nie przyciąć paluszków. Każdą półkę się przykręca, żeby przypadkiem nie spadła, gdy dziecko złapie za jej brzeg. Z punktu widzenia bezpieczeństwa dziecka, są dobrze przemyślane.
Z punktu widzenia użytkowania, też super. Przynajmniej na razie. Nie da się ukryć, że dla nas wielkim atutem tych mebli była dowolność w komponowaniu zestawu, wyposażenia szafek. Wszystkiego. W IKEI w skręconych szafkach (w kilku miejscach stoją) można podpatrzeć ciekawe rozwiązania i samodzielnie sobie skomponować zestaw. Tylko trzeba pamiętać o wszystkich elementach ;) Np. jeśli w szafce wysokiej robić drążek, a na dole szuflady, to żeby szuflady przykryć półką ;) Ale to już inna bajka.
Mebelki jak najbardziej polecam.
Aaa, jeszcze jedno! Szuflady są bardzo wytrzymałe! Mały ma jedną głęboką szufladę wypełnioną praktycznie po brzegi drewnianymi torami i innymi elementami, a drugą innymi zabawkami i z dnem nic się nie dzieje. Nie wygina się w żaden sposób, nie wypada, nic. Super!
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania, konkretne, to piszcie. Chętnie odpowiem.
Wszystkie szafki mają zabezpieczenia przy zamykaniu, żeby dziecku nie przyciąć paluszków. Każdą półkę się przykręca, żeby przypadkiem nie spadła, gdy dziecko złapie za jej brzeg. Z punktu widzenia bezpieczeństwa dziecka, są dobrze przemyślane.
Z punktu widzenia użytkowania, też super. Przynajmniej na razie. Nie da się ukryć, że dla nas wielkim atutem tych mebli była dowolność w komponowaniu zestawu, wyposażenia szafek. Wszystkiego. W IKEI w skręconych szafkach (w kilku miejscach stoją) można podpatrzeć ciekawe rozwiązania i samodzielnie sobie skomponować zestaw. Tylko trzeba pamiętać o wszystkich elementach ;) Np. jeśli w szafce wysokiej robić drążek, a na dole szuflady, to żeby szuflady przykryć półką ;) Ale to już inna bajka.
Mebelki jak najbardziej polecam.
Aaa, jeszcze jedno! Szuflady są bardzo wytrzymałe! Mały ma jedną głęboką szufladę wypełnioną praktycznie po brzegi drewnianymi torami i innymi elementami, a drugą innymi zabawkami i z dnem nic się nie dzieje. Nie wygina się w żaden sposób, nie wypada, nic. Super!
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania, konkretne, to piszcie. Chętnie odpowiem.
My też mamy w dziecięcym pokoju....choć jak narazie to ja z nich korzystam , bo smyk ma kilka miesięcy dopiero, ale jak najbardziej polecam. Funkcjonalne, pojemne i mam wrażenie, że długo będą rosły wraz z dzieckiem...bo zawsze przecież można dokupić kolejny element, czy szafkę. Dodatkowo mozna łatwo zmieniać ich wygląd, choćby naklejkami....Jak dla mnie super :)
A, i jeszcze podoba mi się ich wykonanie....są takie porządne....bo oprócz Meblika (który zabija cenami) większość mebelków , które ogladaliśmy to była taka kiepsko oklejona płyta....te też są z płyty, ale przynajmniej wyglądają porządniej :)
A, i jeszcze podoba mi się ich wykonanie....są takie porządne....bo oprócz Meblika (który zabija cenami) większość mebelków , które ogladaliśmy to była taka kiepsko oklejona płyta....te też są z płyty, ale przynajmniej wyglądają porządniej :)
my też je mamy.
Ciężko powiedzieć o wytrzymałości. Mamy je od roku i używamy. Na razie wszystko gra, z tym, że nasze maleństwo jeszcze ich nie testowało pod kątem wytrzymałości ;) dopiero zaczyna chodzić :)
nie wiem o co chodzi w wypowiedzi ślimac:
"Wszystkie szafki mają zabezpieczenia przy zamykaniu, żeby dziecku nie przyciąć paluszków" chodzi o to, że zamiast uchwytów są wycięcia?
Ciężko powiedzieć o wytrzymałości. Mamy je od roku i używamy. Na razie wszystko gra, z tym, że nasze maleństwo jeszcze ich nie testowało pod kątem wytrzymałości ;) dopiero zaczyna chodzić :)
nie wiem o co chodzi w wypowiedzi ślimac:
"Wszystkie szafki mają zabezpieczenia przy zamykaniu, żeby dziecku nie przyciąć paluszków" chodzi o to, że zamiast uchwytów są wycięcia?
Sprzedam śliczną suknię ślubną!
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
nasze tez maja prawie rok i są fajne jedynie wkurzaja mnie te dziury hehe ale mały z nich korzysta nawet juz sie wspinał i jak narazie wszystko jest ok zawiasy są troche spowolnione co jest na plus i nie morzna porzadnie trzasnac:)bynajmniej u nas:))wizualnie i funkcjonalnie jak najbardziej na plus:)a i jak pomarze kredkami faktycznie latwo da się to zetrzeć.
dzięki za wytłumaczenie :)
moje maleństwo na razie nie jest zainteresowane szafkami i szufladami, o dziwo, bo ma je w zasięgu rączek :) woli trzaskać bramką zabezpieczającą na futrynie :D przyjrzę się jutro temu zwalnianiu.. że też sama nie zauważyłam.. ;)
moje maleństwo na razie nie jest zainteresowane szafkami i szufladami, o dziwo, bo ma je w zasięgu rączek :) woli trzaskać bramką zabezpieczającą na futrynie :D przyjrzę się jutro temu zwalnianiu.. że też sama nie zauważyłam.. ;)
Sprzedam śliczną suknię ślubną!
ja sie rozgladam za zestawem do dzieci , zeby zabudowac praktycznie sciane ,alee na "raty" bo dopiero za jakies 2 lata planuje zmiane łóżek, i wpadł mi w oko zestaw Nordic z agata meble, podobnie jak tu mozna sobie kompletowac wszytsko tak jak sie ma ochote a dla mnie plus ze wysokosc 240cm (ale i wyzsze i nizsze)wiec wyjdzie z tego po czasie sciana w zabudowie. http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/nordic
Ja mam juz trzeci rok,kupiłam jak córka miała rodzek.dużo przeszły.polecam.łatwo zmywa sie z nich pisaki czy rysunki długopisem....mam w domu meble z ikei,blackredwhite i takie robione na zamówienie.ikea jest najlepsza.plus tez taki se zawsse można coś dokupic.my po trzech latach dokupiliśmy biureczko i półki
Mamy te mebelki u córeczki i u synka w pokoju, szczerze polecam, corka już ponad 3 lata z nich korzysta (przez ostatnie 1,5roku bawi się w pokoju bardzo często) nie widać zniszczen , łatwo się czysci i można bez problemu zmieniac aranżacje. Plus ze można zawsze cos dokupić, wymienić i sa to mebelki które rosna wraz z dzieckiem.
Te głębokie wcale nie są za głębokie na ubrania. W jednej trzymamy spodenki synka, a w drugiej koszulki. Stosiki się nie przewracają, wszystko ładnie leży i wcale nie jest za głębokie.
A na bieliznę mamy wewnętrzną szufladę, tę kratkowaną.
Płytkie szuflady są super na materiały plastyczne - kredki, flamastry, papier, farbki. Przynajmniej na to się u nas sprawdzają. Wcześniej płytkich używaliśmy do ubrań - bielizna i koszulki, ale zmieniliśmy ;) W tym systemie, na szczęście, zmiany nie są trudne :)
A na bieliznę mamy wewnętrzną szufladę, tę kratkowaną.
Płytkie szuflady są super na materiały plastyczne - kredki, flamastry, papier, farbki. Przynajmniej na to się u nas sprawdzają. Wcześniej płytkich używaliśmy do ubrań - bielizna i koszulki, ale zmieniliśmy ;) W tym systemie, na szczęście, zmiany nie są trudne :)