Widok

kto płaci za nocleg gości????????????????????????????///

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!! nie wiem już co mam robić! 25 par gosci jest z poza terenu województwa pomorskiego i nie ma szans żeby osoby te wróciły do domów a muszę podkreślić ze nasze wesele będzie trwało 2 dni tak więc trzeba zapewnić nocleg na 2 doby. jak jest u was kto za to płaci? mi nie bardzo uśmiecha się za to płacic tym bardziej że rodziny nie położysz spać byle gdzie bo cie później objada.minimum 150 zł /2os i to i tak po rabacie co wy o tym sądzicie? czy poinformować o tym że zarezerwujemy hotel ale płacić mają sami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jezeli tam uwazasz to po co zapraszasz gosci na Wesele , zrob wesele i zapros tylko rodzicow i swiadkow, wyjdzie taniej :) a goscie i tak dupe obrobia ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
spojrzałam na Twój suwaczek ;) powinnam użyć czasu przeszłego ;)
Milka. a oprócz noclegu to ile płacisz za menu weselne dla jednego gościa? tak z ciekawości pytam. W naszym miejscu weselnym życza sobie 50 zł od osoby, no a do tego 180 zł jedzonko.Więc chyba zdecydujemy się na noclegi w pobliskim pensjonacie,bo jest szansa,że będa po 30. Ja tez myślałam,że częć gości (znajomi) będą sobie sami płacić za nocleg,ale skoro piszecie,że to obciach to chyba rzeczywiście trzeba bedzie to zasponsorować
my płacimy za nocleg przyjezdnych z daleka a reszta zapewnia we własnym zakresie
Ja teraz bylem na dwoch weselach i na kazdym nie placilem za nocleg :) To oczywiste, inaczej to jest obciachowo i lepiej
zrobic wesele w centrum jakiego miasta, zeby jak najmniej ludzi musialo nocowac w hotelu.
Co do wesela w Norwegii, Anglii etc to tam sie ciesza ze im alkohol dano za darmo. nie ma co tych zwyczai porownywac z naszymi- w PL polowa ludzi poprostu nie przyjedzie bo to za duzy wydatek bedzie (prezent, ubrania, dojazd). W Norwegii poza tym koszt wynajecia hotelu dla gosci by was zabil. W kazdym razie kazdy robi jak uwaza, ale moim zdaniem jesli narzucamy komus wysoki standard noclegu, bo np wywozimy gosci gdzies za miasto do drogiego pensjonatu to powinnismy za nocleg zaplacic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wielkie dzięki za ten i temu podobne wpisy. My bardzo podobnie podeszlismy do sprawy-z uwagi na fakt, że sami sobie wyprawiamy wesele z własnych środków, bez pomocy finansowej rodziców (sytuacja do tego nas zmusiła), poprostu nie stać nas już na nocleg dla gości. Wszyscy nasi goście zostali o tym poinformowani telefonicznie. Uczciwie postawiliśmy sprawę, mówiąc, że poprostu nie mamy kasy na opłacenie hotelu gościom i dlatego też muszą zapewnićsobie nocleg we własnym zakresie. Część z gości podeszła do tego w bardzo naturalny sposób, nie było w ich oczach z tym żadnego problemu. Niestety znalazła się też częsć, która się poobrażała, poleciały teksty, że co to za wesele, jak się noclegu gościom nie zapewnia, że albo się robi "tak jak trzeba", albo lepiej wcale wesela nie wyprawiać itp. Mi osobiście jest bardzo przykro z tego powodu. W końcu ma to być najpiękniejszy dzień w naszym życiu. Nie jest naszą winą, że nasza sytuacja finansowa nie pozwala na opłacenie hotelu. Dodam, że postawiliśmy na wysoką jakość wesela, tzn zabawa odbędzie się w bardzo ładnej restauracji o wysokim standardzie, każdy z gości otrzyma od nas mały podarunek w podziękowaniu za przybycie itp. Uważam, że goście powinni zrozumieć i docenić fakt, że mimo iż jesteśmy młodymi ludźmi, to organizujemy wesele z własnych środków. Organizujemy wesele takie jakie sobie wymarzyliśmy w konfrontacji z tym na jakie nas stać. Stwierdziliśmy, że jak się komuś nie podoba, to trudno, niech nie przyjeżdża i tyle.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
nad samym morzem:)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Milka, to dziela Cie tylko sekundy :)
...a potem przyjdą noce
a ja poza trojmiastem, kosciol we wladyslawowie, impreza w jastrzebiej gorze
no ja też się odstresowuję .. próbuję dotrwać do 16.00 i tym samym do weekendu :D
kosciol sw Mikolaja , reszta w Piwnicy :) PRajcow. a Ty?
...a potem przyjdą noce
kreska a gdzie organizujesz impreze i kosciol?
odstresowujemy sie Milka :) a w miedzyczasie wymeniamy sie informacjami.

jeszcze troche noclegow domówię. czekam tylko na potwierdzenie przybycia.
...a potem przyjdą noce
dziewczynki nudzi Wam się, co? ;)
najpierw piloci w kabinach z firankami i pałkami (nie wiem mo że coś pokręciłam ;)) teraz noclegi..

a my płacimy 40zł/os w moksir w Redzie
i bardzo nam się podoba - cena i hotel :D
zwłaszcza ze sie troche tu porozpisywalas:)
...a potem przyjdą noce
no tak troche...;-))
na sentymenty Ci sie zebrało :)
...a potem przyjdą noce
zobacz ile waznych rzeczy zostalo tu napisanych..... od tego sie zaczela moja przygoda z forum :D
liczyłam na to ze sie dołaczysz i zaczniemy pisac o roznych waznych sprawach ;)
...a potem przyjdą noce
do góry