Widok

kto płaci za nocleg gości????????????????????????????///

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!! nie wiem już co mam robić! 25 par gosci jest z poza terenu województwa pomorskiego i nie ma szans żeby osoby te wróciły do domów a muszę podkreślić ze nasze wesele będzie trwało 2 dni tak więc trzeba zapewnić nocleg na 2 doby. jak jest u was kto za to płaci? mi nie bardzo uśmiecha się za to płacic tym bardziej że rodziny nie położysz spać byle gdzie bo cie później objada.minimum 150 zł /2os i to i tak po rabacie co wy o tym sądzicie? czy poinformować o tym że zarezerwujemy hotel ale płacić mają sami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Organizatorzy wesela zapewniają nocleg...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My zapewnialiśmy i płaciliśmy za nocleg naszych gości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czasem młodzi płaca tylko za nocleg z soboty na niedziele a resztę dni płacą sami goście
25 par gosci czyli razem 50osób ?? Jezel zrobisz tak jak planujesz, to licz sie z tym,ze nie przyjadą. Rozejrzyj sie, na pewno znajdziesz jakies tansze noclegi. Niekoniecznie w hotelu, jezeli nie masz takich mozliwosci finansowych.
rozumiem czyli spaie to nasz interes masakra!!!!!!!!!!!!!!!szczerze odechciewa mi sie wesela:( jesli mowa o tanszych noclegach to jest opcja akademikow ale sama bym tam oka nie zmrużyla -syf i malaria wiec bedziemy bulić za spanko no ale co tam postaw sie a zastaw sie
My tez placilismy za noclegi wszystkich gosci...
nie w każdym akademiku czy bursie szkolnej jest syf.. poza tym zostają schroniska młodzieżowe i hostele :)
no taka uroda wesela- jak chcesz zaoszczedzic to zrezygnuj z poprawin. Sporo zalezy od tego gdzie masz wesele, pensjonaty i male motele poza centrum 3miasta na pewno biora mniej niz 150 zl. To nie musza byc wcale akademiki. A jak jeszcze dalabys całą grupe, to z pewnoscia by Ci spuścili cenę.
Ja robie wesele 200 osob i goscie placa za siebie,czasy sie zmieniaja coraz wiecej slysze ze goscie placa za siebie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
My jako Para Młoda zapewniamy i płacimy za noclegi dla 100 osób. Nam tez zawsze zapewniali noclegi na wesleach...
i tu was mam kolezanki wesele nie jest w trojmiesciea tam gdzie je wyprawiamy to jest 1 w miare ok hotelik a reszta?-brak słów jakieś śmierdz,ące grzybem domki letniskowe za 400 zł za 6 os wstyd tak gości potraktować jestem zdania albo konkretni alb wcale ale liczylam ze zaplaca za nocleg a co ze znajomymi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My też płacimy za noclegi.
Ja też mam 120 osób i wszystkie chcę przenocować dlatego szukałam miejsca z noclegiem w ośrodkach wczasowych trzeba poszukać u mnie wychodzi 180 zł za osobę wesele + nocleg i warunki są super.
Hej Gabi

Ja tez place, niestety i to za 100 osob
A gdzie masz weselicho , patrzylas kwatery prywatne ,ja place 25 zl za osobe
no to faktycznie nas masz...tylko,ze to forum jak sama nazwa wskazuje, jest o Trojmiescie;) w takim razie trudno doradzić, zazwyczaj planujac gosci z daleka szuka sie takiego miejsca na wesele,zeby miec gdzie ich potem polozyć. Ale jak sama piszesz, raczej o cene chodzi niz o brak miejsc, bo cos jednak sie za to 150 znalazlo? poradz sie swojego Narzeczonego i negocjujcie. Ale w odp na Twoje pytanie- wg tradycji, z szacunku dla gosci placi para mloda.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy możesz mi powiedziec gdzie robisz wesele tak tanio??? Mam 140 osób z czego 110 do przenocowania i nie udało mi sie znaleźć oferty poniżej 230 za wesele + nocleg, bedę Ci bardzo wdzieczna
Ja robie wesele w osrodku w lapinie roma 250 zl za domek moze wejsc nawet 10 osob
Połowa naszych gości z różnych części Polski przyjeżdża i jeżeli chcemy aby byli u nas gośćmi to zapewniamy im nocleg :) Szukając sali weselnej, braliśmy pod uwagę tylko taką z odpowiednią ilością noclegów za rozsądna cenę:)
A ja mam wesele polsko irlandzkie i w irlandi to jest normalne ze kazdy placi za siebie a ja nie chce dzielic gosc bo to by bylo nie ladnie.Moja siostra byla na weselu rok temu w trzewie i tez goscie placili za siebie,moja druga kolezanka byla pod lipami i tez goscie placili za siebie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry