Widok

kto płaci za nocleg gości????????????????????????????///

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!! nie wiem już co mam robić! 25 par gosci jest z poza terenu województwa pomorskiego i nie ma szans żeby osoby te wróciły do domów a muszę podkreślić ze nasze wesele będzie trwało 2 dni tak więc trzeba zapewnić nocleg na 2 doby. jak jest u was kto za to płaci? mi nie bardzo uśmiecha się za to płacic tym bardziej że rodziny nie położysz spać byle gdzie bo cie później objada.minimum 150 zł /2os i to i tak po rabacie co wy o tym sądzicie? czy poinformować o tym że zarezerwujemy hotel ale płacić mają sami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panama po co sie czepiasz,ten watek byl z zapytaniem jakie sa opinie forumek na temat placenia,kazdy wyrazil swoja opinie z uzasadnieniem ,dla jednych tradycja to kretynstwo dla drugich,jedni jej przestrzegaja drudzy nie i tyle,po cholere robic taki szum?
no pewnie
i niech kazdy najlepiej przyjdzie ze swoim prowiantem

ale rzeczywiscie, jezeli sie robi weselicho na 150 i wiecej osob to sie taki problem ma.
ja zapraszam tylko najblizsza rodzine (55 os.) i moge sobie pozwolic na ich wyzywienie i alkohol. I dodatkowo na nocleg.

Ale (idac dalej rozumowaniem Zołzy) "jak sie chce miec taka pokazowke"

ohh dziewczyny....Szkoda ostola, ze nie jestes taka easy going... :)
odpowiednia, Ty wlasnie swoim komentarzem zanizasz poziom. MOCNO!

Nikomu nic nie udowadniam - po prostu wyglaszam swoja opinie, czy to forume nie do tego wlasnie sluzy.

Podaruj sobie komentarze na temat mnie i mojego narzeczonego. Nic o nas nie wiesz, wiec sie nie wypowiadaj!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
katies ale Tobie sie chyba cos pomylilo. Nie byloby tego wszystkego gdyby szanowna Ostola nie wtracala swoich uwag jak to w Irlandii jest bajecznie...wszystko pomyslane i w ogole nie trzeba sie niczym martwic
:-)
to przestan pisać o kretynskch pomyslach. Bo dla innych kretynskim pomysłem jest to, o czym Ty piszesz.
I bez krzykow kochana.
mozna grzeczniej.
Jesli mozesz grzeczniej, to ja bardzo prosze....
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ostola, mialam o Tobie dobre zdanie,ale teraz widze,ze jestes chyba ciut za bardzo zadufana w sobie. Trzeba Ci tylko przytakiwac albo zachwycać, bo jak ni,e to zaraz histeria i atak. ok, wiec faktycznie nie ma sensu rozmawiac.
No ale jest różnica pomiędzy wyrażeniem swojego zdania na dany temat a wydawaniem obraźliwych opinii kiedy ktoś ma inne zdanie niż Twoje...
Dziewczyny, przestancie sie atakowac tylko dlatego, ze ktos ma inne zdanie! Wyrazanie opinii wiaze sie z tym, ze beda one subiektywne... Szanujcie zdanie innych lub w ogole sie nie wypowiadajcie...
bardzo szanujemy, przynajmniej ja nie powiem, ze ktos ma kretynskie pomysły ;-)

życze wszystkim miłego dnia!
Widzisz, Ostola, ja tez na tym forum probowalam "bywac", ale sie nie da. Owszem, nie zgadzam sie z niektorymi twoimi wypowiedziami i pomyslami(a czytam czasami), ale tak tu juz jest, ze jesli cos sie nie podoba Szanownym Damom, to zaczynaja sie personalne wtyki.

Ja tez uwazam placenie za nocleg za kretynstwo. Ja, tak samo jak Ostola, mam wesele w hotelu zaraz przy Starym Miescie (mozna powiedziec, ze obok siebie) i ceny pokoi to 400zl ze znizka. Jesli mialabym placic za 30 pokoi... No coz... A nie moge wcisnac ludzi z zagranicy do hotelu za Gdanskiem, bo wielu z nich planuje spedzic tu kilka dni zwiedzajac. I co maja ogladac? Pola? Krowy? Fajnie, super wypoczynek, ale nie jesli przylatuje sie 1500km na czyjes wesele. Jak dotad protestow nie bylo.
A tym, ktore sa przewrazliwione, sugeruje zastanowienie sie nad rozroznianiem pojecia "kretynski pomysl" i "kretyn". Jak zrozumiecie, to dajcie znac.
Ale co zlego jest w wyrazaniu wlasnego zdania? ?Znasz, dziewczynko, definicje slowa "forum"? Wiesz, co to wolnosc slowa i wypowiedzi?

Owszem, sa kretynskie pomysly pt. motylki na slub, super-hiper-wypas limuzyna za pentylion zlociszy na 3 godziny, oplacanie noclegu za 60 osob w normalnym hotelu. Jak wspomnialam wyzej, jest znaczna roznica pomiedzy "kretynem" i "kretynskim pomyslem". Wy, smutne istotki, uwazacie, ze lepiej jest komus falszywie przyklasnac i byc fajna laska niz napisac, ze sie w glowie przewrocilo. Wszytsko jest super, spoko i cool. Tak, jak wy.
Bo niektore tradycje maja bardzo parktyczne. Nikt nie oczekuje, ze im zafundujesz cokolwiek. Za noclegi placa sobie sami, za alkohol tez. I bdb.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo niektore tradycje maja bardzo parktyczne. Nikt nie oczekuje, ze im zafundujesz cokolwiek. Za noclegi placa sobie sami, za alkohol tez. I bdb.
Hmmm...no wlasnie mam wrazenie,ze my tu nikomu fałszywie nie przyklaskujemy, wrecz przeciwnie- wiec nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Gdybysmy sobie wszystkie slodziły to nie było dyskusji,a tu taka nastapiła.
Poza tym jezeli ktos ma kase to moze sobie nawet przyleciec na slub statkiem kosmicznym. Gosciom i tak nie zrobi to roznicy:)
ehhh
ale jak to? To jednym sie przewrocilo a innym nie?
jedna chce limuzyny
druga balu na 150 osob.
ta i ta ma do tego prawo, ale wg Ciebie zołza tylko tej z limuzyna sie przewrócilo w głowie...
no nieźle :-)
Na pewno szczytem obciachu nie jest wyprawienie wesela w CENTRUM Gdańska:) Powtarzam- w centrum, zeby nie bylo wątpliwosci. Tym sposobem jestem na pograniczu dobrego smaku, bo co prawda przyjecie tez bedzie w Gdansku,ale niestety na obrzeżach;)
Widzisz, jesli ktos ma szczescie miec wielu przyjaciol i duza rodzine, to 150 osob jest zrozumiale. Hmmm...byc moze dla Ciebie nie. Bywa.
To chyba nie to, że komuś się w głowie przewróciło, ale ten dzień często jest spełnieniem marzeń. Więc zdażają sie pomysły super limuzyn, motylków, gołąbków, wesel na 100 par, fajerwerki itd. Każdemu wg. potrzeb. I bardzo dobrze.
Tu dziewczyna o pomoc prosi i poradę, a nie wywody o tym co sie komu pokręciło i gdzie.
też nie rozumiem o co niektórym chodzi... co jakis czas ktos wpada na jakiś wątek z misją wytłumaczenia znaczenia słowa forum, oburzając się, że krytyka jest zabroniona, wyliczając wszystkie wg danej osoby dziwaczne pomysły nawet nie zwiazane z tematem wątku.
Najbardziej śmieszą mnie teksty typu, że forum osiaga dno, schodzi na psy... czytając pojawiające się stare wątki, widzę, że zawsze tak tu było :D
Tak więc krytykujące nie oburzajcie sie na krytykę Waszych słów... wolność słowa na forum :P
do góry