Widok
U mnie w rodzinie właśnie tak jest, że po całej mszy młoda para idzie sie pomodlić do obrazu Matki Boskiej i tam Panna Młoda zostawia bukiet, ale nie swój tylko właśnie ten, który do tej pory miała świadkowa. Po modlitwie świadkowa oddaje Ci bukiet i wychodzicie z Kościola. Tak właśnie jest u nas, nie wiem jak u innych. Pozdrawiam.
jesli ma już byc tradycyjnie to zawsze Panna Młoda zostawia bukiet przy ołtarzu bocznym
nie wiem jak było kiedyś ale teraz jak podchodzisz to tego ołtarza to swiadkowa daje ci swój bukiet a na chcwile trzyma twój i własnie bukiet swiadkowej zostawiasz w kosciele
nie wiem jak było kiedyś ale teraz jak podchodzisz to tego ołtarza to swiadkowa daje ci swój bukiet a na chcwile trzyma twój i własnie bukiet swiadkowej zostawiasz w kosciele
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Do tej pory spotkałam się tylko z tym, że to Para Mloda zostawia bukiet.
Tez zamierzamy zostawic kwiaty przy obrazie Matki Boskiej, ale nie swój bukiet. Świadkowa nie zawsze ma bukiecik, gdy bylam świadkiem nie miałam:) A kwiaty, jeżeli np jest dwóch świadkow, moze trzymac mama, siostra, tesciowa. Ktos siedzący w pierwszej ławce i podac w odpowiednim momencie:)
Tez zamierzamy zostawic kwiaty przy obrazie Matki Boskiej, ale nie swój bukiet. Świadkowa nie zawsze ma bukiecik, gdy bylam świadkiem nie miałam:) A kwiaty, jeżeli np jest dwóch świadkow, moze trzymac mama, siostra, tesciowa. Ktos siedzący w pierwszej ławce i podac w odpowiednim momencie:)
A my po zakończeniu mszy podeszliśmy do żłóbka pomodliliśmy się, oczywiście "pieniążek do Aniołka" :) poźniej wyszliśmy z Kościoła do gości, i gdy tamci zaczeli zbierać się do wyjazdu na salę weselną wrociliśmy jeszcze raz i wtedy złożyliśmy kwiaty, które podała nam moja mama...
A moja wiązanka ślubna nadal jest w domku, zresztą tak samo jak i mojej światkowej... ;)
A moja wiązanka ślubna nadal jest w domku, zresztą tak samo jak i mojej światkowej... ;)
Potwierdzam :) Chyba że świadkowa nie ma bukietu, tylko np. bransoletkę na ręku z żywych kwiatów, bo i z takim rozwiązaniem się spotkałam ( ma wówczas wolne ręce i może swobodnie wraz ze świadkiem odbierać kwiaty i prezenty od Gości). Wówczas Panna Młoda może zostawić swój bukiet, jeśli w danej parafii jest taka tradycja. Miałam tak na swoim ślubie i spotkałam się z tym prawie na wszystkich innych. Zazwyczaj bukiet zostawia się w bocznej kaplicy kościoła, przed obrazem Matki Bożej lub świętego patrona parafii, podczas krótkiej osobistej modlitwy Młodych na sam koniec Mszy, przed wyjściem sprzed ołtarza.