Widok

kwas foliowy od kiedy

do którego momentu warto brać kwas foliowy w ciąży? brałyście podczas karmienia, na razie biorę mama dha premium i tam sobie myślę czy po porodzie też brać, jestem ciekawa waszch doświadczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no jasne że powinnać dalej brac, tego nie da sie przedawkowac :D zobacz tutaj http://vitispharma.pl/witamina-d-1000-i-2000-dla-dzieci-i-doroslych jak jest opisane jakie witaminy. Pozdrawiam

Kwas foliowy obecny jest głównie w zielonych warzywach więc to tak jakbyś jadła dużo świeżej zieleniny :-) Dobrze jest też łykać przed zajściem w ciążę, podczas i po porodzie. Mojej mamie, a jest po 60-tce lekarz zalecił brać jako suplementację diety.

od czasu do czasu warto tak po prostu wziąć trochę. nie zaszkodzi a w niektórych przypadkach tylko pomoże

Ja w każdej ciąży brałam przez pierwsze 3 miesiące. Potem lekarka powiedziała, że nie ma sensu, bo wyniki mam super i ani kwas ani inne witaminy nie są mi potrzebne. Nie brałam żadnych tabletek aż do porodu (2 ciąże takie miałam).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja pamiętam, że moja przyjaciółka brała przez ponad 3 miesiące :)

kwas foliowy bierze się od samego początku ciąży, przez 3 miesiące.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kwas foliowy do koca 3 miesiaca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kwas foliowy najlepiej zacząć brać już jak się odstawia antykoncepcję i planuje zajście

Inne tematy z forum Kobieta

Kosmetyki trychologiczne - kosmetyki przeciw wypadaniu włosów (13 odpowiedzi)

Witajcie, chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę znaleźć trychologa / gabinet trychologiczny z...

Tabletki powiększające piersi (5 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

Jaki żel intymny polecicie? (73 odpowiedzi)

Czym się kierować przy zakupie żeli intymnych i na co zwracać szczególną uwagę ? Mianowicie od...

do góry