Re: latwy i dobry przepis na sos do spagetti:)
podsmażam 50-60dkg mięsa mielonego, do tego dorzucam 1 wielką lub 2 średnie cebule drobno pokrojone, smażę razem :]
później doprawiam - sól, pieprz, bazylia, oregano, przeciśnięte...
rozwiń
podsmażam 50-60dkg mięsa mielonego, do tego dorzucam 1 wielką lub 2 średnie cebule drobno pokrojone, smażę razem :]
później doprawiam - sól, pieprz, bazylia, oregano, przeciśnięte ząbki czosnku :] (czasem jeszcze np. tymianek, majeranek)
dodaję puszkę krojonych pomidorów bez skórki :]
2-3 łyżeczki koncentratu mieszam w miseczce z małą ilością gorącej wody, wlewam do mięsa i duszę :]
smak przełamuje łyżeczką cukru :]
ogólnie nie lubię z serem - więc go nie daję :]
zobacz wątek