Widok

lekcje tańca? ile czasu potrzeba?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanie, ile czasu zajeło wam opracowanie jakiegoś układu i nauczenie się go? czy ok 10 lekcji po 60 min wystarczy? i czy 500 zł za takie 10 lekcji to dużo? od razu zaznaczam że nie tańczymy najlepiej a bardzo bym chciała żeby nasz pierwszy taniec wyszedł naprawde fajnie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam Roberta z klubu Winda nam wystarczyło 5 godzin żeby świetnie się zgrać.
Moja siostra uczyła się w studio Dance Vision na Suchaninie. Bardzo chwaliła sobie instruktorkę i jej pomysły na choreografie. Efekt był imponujący.:) Mieli 6 lekcji z tego co wiem.
zapraszamy : www.danceavenue.pl

Kurs dla przyszłych małżonków - Pierwszy Taniec

image

"Zabiorę Cię własnie tam....."
My chodzimy do Pauliny, 40zł za godzinę, chodzimy od listopada, układ już nawet umiemy :)
a jaką piosenke mieliście do tego walca?:) bo ja się zdecydować nie moge:)
A my chodziliśmy do Tango w Gdyni. Strasznie się baliśmy bo nie tańczymy w ogóle, ale spróbowaliśmy, warto było. Ok. 6 lekcji indywidualnych 45 min, zatańczyliśmy walca angielskiego z trzema figurami. Efekt: goście stali jak zaczarowani, pierwszy taniec wyszedł rewelacyjnie, co widać na płycie z naszego wesela. W szoku jesteśmy ile można się nauczyć w tak krótkim czasie, ale to pewnie zalezy od nauczyciela, my trafiliśmy super:)
Także polecamy konsultacje z fachowcem, nie zaszkodzi, na pewno pomoże:)
wysłane :)
Czy mogę również prosić o namiary do p. Pauliny? kejti84@op.pl
Z góry bardzo dziękuję.
Sabbi namiary wysłane na maila ;)
Ja polecam zdecydowanie Dorote i Roberta z klubu WINDA we Wrzeszczu.
Zajęcia z nimi to czysta przyjemność i zabawa. Chodziliśmy do nich na kurs tańca, a teraz mamy zajęcia indywidualne. Dzięki zajęciom u nich nauczyliśmy się naprawde tańczyć i świetnie się przy tym bawimy.
My dla gości zatańczymy salsę, którą wlaśnie teraz ćwiczymy. Robert i Dorota wymyślili nam świetny, dynamiczny układ za co wielkie dzięki dla nich:)
Polecam ich w 100%!!!
Gosik a masz jeszcze numer telefonu do tej dziewczyny.. wyślesz mi na @ sabin_a@wp.pl ???
my płacilismy za indywidualna godz zegarową z Pauliny chyba 30zł jesli dobrze pamietam :) ale chodzilismy duzo przed zeby sobie "potanczyc" :P układ około 2 tyg alenie codziennie..moze z 4 spotk. max :) mówiła tez nam ze jedna pare nauczyla w dwa dni :P
My właśnie idziemy tam na kurs w ten weekend Z tego co piszesz musi być tam naprawdę fajnie Mam nadzieję że nam się też spodoba :)
ja z czystym sumieniem polecam Tango w Gdyni (wjazd od Ul Wolności) prowadzący super, naprawdę widzieliśmy układy których tam uczą i jestem pod wrażeniem - z każdego nawet mega pokracznego słonia w porcelanie potrafią wyczarować klasę:) My chodzimy do nich od 4 miesięcy na kurs tańca towarzyskiego- tak trochę dla sportu trochę żeby się roztańczyć przed weselem (pierwszy taniec to nie wszystko potem jest hulanka z wujkami i ciociami do białego rana:))
w czerwcu chcemy zacząć właśnie przygotowania do układu na pierwszy taniec, a że mamy ambitny plan walca wiedeńskiego- podstawowe kroki i obroty już znamy z kursu na który chodzimy, to myślę że do sierpnia sobie poćwiczymy ten układ:)
Ja polecam wogóle kurs tańca - tak dla samej przyjemności - super sprawa i poprawia się sylwetka i kondycja i humor!:)
a możecie kogoś polecić? Ktoś kto umiałby z kocich ruchów :) mojego narzeczonego coś wyczarować :)
hej.
tak jak pisały dziewczyny- nalezy podejść bardzo indywidualnie. zależy od tzw predyspozycji (jak ja nie lubię tego słowa), trudności układu, czasu jego trwania...są pary, którym wystarczą dwie, trzy lekcje, a inne muszą dłużej popracować. rzeczywiście bardzo ważne jest by powtarzać w domku :) a to przecież sama przyjemność :)
Gosik a ja to wygląda cenowo i godzinowo???
my uczyliśmy się indywidualnie u Pauliny na gdańskiej przeróbce :)
ja sama sobie wymyslilam uklad sladal sie chyba z 5 figur - znalezione na youtube w roznych ukladach do walca i powtarzalismy to kilka razy obliczylismy ile mozna zatanczyc i na koniec mielismy ladne zakonczenie - nie chcielismy czegos skompliwoanego bo stresu w tym dniu jest wystarczajaca duzo a wolelismy zeby ladnie wyszedl prosty taniec a nie zawalic najbardziej skomplikowany uklad
do góry