Widok
ja potwierdzam dobroczynne dzialanie sliwek suszonych, wieczorem zalanych woda, zjedzonych rano. Do tego codziennie jablko, nawet male. Ja zawsze jem malego championa. No i jest duuuza roznica jak po zmianie pieczywa z bialego na razowe, z ziarnami. Cokolwiek tylko nie biale.
Do tego rzeczywiscie duzo warzyw, szczegolnie brokulow, mnie pomaga. A ja do tego mam chyba problem z tzw. drazliwym jelitem. Ale gdy jem to co wypisalam jets lepiej.
Do tego rzeczywiscie duzo warzyw, szczegolnie brokulow, mnie pomaga. A ja do tego mam chyba problem z tzw. drazliwym jelitem. Ale gdy jem to co wypisalam jets lepiej.
aaa jeszcze slyszalam, ze siemie lniane jest dobre, ja nie lubie takiej zalewajki woda, wyglada jak galareta, okropne, ale za to kupuje /robie czasami chlebek z siemieniem.
Ale jesli nie obrzydza Cie zjedzenie siemienia to polecam codziennie. Cos mi sie kojarzy, ze minimum lyzka dziennie, ale moge sie mylic.
Ale jesli nie obrzydza Cie zjedzenie siemienia to polecam codziennie. Cos mi sie kojarzy, ze minimum lyzka dziennie, ale moge sie mylic.
ojj znam ten bol.przed ciaza mialam straszne problemy tego typu.nie pomagalo kompletnie nic a juz woogle jakies sliwki,maslanki itp.nawet leki w syropach.kiedys kilka lat temu prawie wyladowalam w szpitalu z tego powodu(12 dni niewyprozniania sie),bol okropny,ale wkoncu pomogło wypicie dwoch lyzek oleju.tak tak oleju.
po ciazy stał sie cud-jelita zaczely super pracowac! mam nadzieje ze juz tak zostanie:)
po ciazy stał sie cud-jelita zaczely super pracowac! mam nadzieje ze juz tak zostanie:)
bardzo dziękuję za tyle porad , zaczynam od miodu i zobaczymy jakie będą efekty ... dziś jest 7-y dzień bez XXX pomimo że nie jestem w ciąży to mój brzuch wygląda na 5-ty mc.
Mój szkrab miał problemy z kupkami przy zmianie jedzenie, dawałam mu przed każdym posiłkiem wody a jak już było naprawdę ciężko to starym sposobem pomagałam mu termometrem :)
[/url]
Mój szkrab miał problemy z kupkami przy zmianie jedzenie, dawałam mu przed każdym posiłkiem wody a jak już było naprawdę ciężko to starym sposobem pomagałam mu termometrem :)
![image](http://www.suwaczki.com/tickers/d69cp07wkd9oqpo9.png)
U dziecka to również wszelkie naturalne sposoby -śliwki,jabłka,dużo picia,mogą byc jogurty,maślanki,ograniczenie czekolady i słodyczy,z leków laktuloza.
Zależy jednak jakie podłoże mają te zaparcia.U mojej 2 letniej córci zaczęły się po przejściu z pampersa na ubikację i walka trwała ponad 3 miesiące,niestety nie działało nic,nawet Laktuloza i Debridad.
Musiałam wspomagac czopkami,gdy przestała wstrzymywac minęło jak ręką odjął.
Zależy jednak jakie podłoże mają te zaparcia.U mojej 2 letniej córci zaczęły się po przejściu z pampersa na ubikację i walka trwała ponad 3 miesiące,niestety nie działało nic,nawet Laktuloza i Debridad.
Musiałam wspomagac czopkami,gdy przestała wstrzymywac minęło jak ręką odjął.
Oprócz wymienionych powyżej metod należałoby zbadać florę jelitową, bo brak równowagi bakteryjnej czasem wpływa na złą pracę jelit i ich rozleniwienie. Warto wypróbować probiotyki, żeby ożywić mieszkańców jelit do normalnej pracy. Są różne produkty probiotyczne. Można zacząć od zwykłego jogurtu i kiszonek lub spróbować wyselekcjowanych szczepów bakterii w preparatach do suplementacji. https://justine-in-time.pl/produkt/dr-ohhira-kompleks-12-szczepow-bakterii-kw-mlekowego/