Widok

rolety rzymskie kto ma?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
image

Uploaded with ImageShack.us
może podpowiecie :
1) czy warto?
2) jak prać?
3) czy się nie psują?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

Uploaded with ImageShack.us
Ja mam podobne i jestem średnio zadowolona... na moich okach nie bardzo się sprawdziły..
Zwróć uwagę prz zakupie, czy można je łatwo zdemontować i dadzą się wyprać.
Lepiej dopłacic i mieć świety spokój z czyszczeniem ich.

I zależy z jakiego materiału chcesz.
tosiba dlaczego?? jak je prać???można w pralce czy czyści się chemicznie??
ja mam w kuchni.
jestem zadowolona.
szyła mi pani z wzgórza mickiewicza. materiał miałam swój.
piorę je normalnie.
są przyczepiane na szynę nad okno na rzep. a te szprosy poziome sa wyciągane. więc mieści sie do pralki.
ja polecam
piorę w pralce normalnie ( przyczepiane na rzepy są) ale kilka razy zacinał mi się cały ten mechanizm ;) oczywiście mąż sam w stanie jest to naprawić ale jak dla mnie to kłopot ( choć tylko z 2 mam problem, pozostałe 2 nie psują się więc może trafiłam na felerne :))
ktoś jeszcze
Mam i polecam. Pierze się super, mechanizm mi nigdy nie szwankował.
Najważniejsza jest jakość materiału bo nie każdy ładnie się układa.
a gdzie kupić takie porządne i łatwe do wyprania?
Polecam Rumia, ul. Starowiejska... sklep z firanami...
Panie szyją na miarę, dość dobre ceny i solidna praca, sama wybierzesz materiał i wzór.
ja szyłam w gdański chyba ul. wojskiego na wzgórzu mickiewicza. pani ma mnóstwo swoich materiałów, ale ja wybrałam sobie w obi z przeceny i wyszło mi w miarę tanio.no i przede wszystkim pani super doradza.
Ja kupiłam w IKEA, polecam, pierzesz w pralce, normalnie prasujesz.
ja swojej nawet nie prasuję... wieszam wilgotną tak jak firany zresztą. taki leniuszek ze mnie :) ...
ja tez mam takie, leza w domu schowane, moze i sa ladne ale jakos jak sa zlozone to wygladaja jakos dziwnie
Tez mam rolety rzymskie, kupowałam w sklepie internetowym http://www.dekoria.pl ( zdecydowanie tansze niz w sklepie, wysylaja probki materiału za darmo).Jestem bardzo zadowolona,bo wygladaja elegancko jedyny minus tych z dekori to sposob ich unoszenia( zwykla linka)zdecydowanie lepszym rozwiazaniem jest taki "lancuszek" jak przy tradycyjnych roletach okiennych. Jesli chodzi o pranie to jeszcze nie prałam bo u nas w domu się nie pali i nie ma potrzeby częstego prania ale z tego co wiem to najlepiej chemicznie,zeby od razu ładnie wyprasowali.
ja też się ostatnio zastanawiałam nad tymi rzymskimi - w leroy merlin też szyją - wybierasz sobie materiał i wszystkie potrzebne elementy - wydawało i się die drogo...ale ja mam nad oknem zaraz plastikową obudowę od żaluzji antywłamaniowych no i nie wiem jak przywiesić je- niby na rzec można ale albo na samo okno albo od samego sufitu na tą platikową obudowę od anty....i sama już nie wiem..
Fajne rolety ma teraz Roletex.

No właśnie sama nie wiem. Jak sie to czyści?

Normalnie. Zdejmujesz taką roletę i wkładasz do pralki. Akurat z czyszczeniem nie powinnaś mieć tutaj żadnego problemu. Sama jednak nie przepadam ponieważ rolety szybko się brudzą. No i mniej zasłaniają niz tradycyjne firanki .

Jeśli nie chcesz montować sobie tradycyjnych firanek to możesz zainwestować w panele:
https://firaneo.net/firany-panele

Moim zdaniem wyglądają ciekawie. Salon mam nowoczesny i właśnie coś takiego sobie powiesiliśmy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry