Widok
Moje dziecko przestało ulewać jak miało 13 miesięcy. Chlustało dosłownie wszystkim. Wykluczyliśmy refluks, i kazano nam spokojnie czekać. Później ulewanie znowu powróciło w 16 miesiącu i poszliśmy prywatnie do lekarz. Jak się okazało od początku była to alergia pokarmowa, więc jak karmisz piersią to może zastanów się co jadasz bo nutramigen nie pomaga.
moze być alergia na nabiał , moj syn tak miał jednak pomimo zmiany mleka nadal ulewał tyle , że mniej potem dodawałam do mleka kleik więc było lepeij - minęło ok. 7 m-ca kiedy juz bardziej się spionizował
pieczenienatalia
Twoja córcia jeszcze jest malutka wiec na pewno to minie.Mój mały tez ulewał lub wręcz chlustal ale przybierał na wadze odpowiednio a nawt troche więcej niż powinien i to się zdażało po każdym posiłku.Ustało ok. 6-7 mies. z tego co pamiętam.Może troche później ale przez te miesiące to moja pediatra kazała nic nie robić nic nie dawała bo jezeli dziecko przybiera to jest ok.Jesli nie przejdzie po ok tym czasie to wtedy mozna pokombinować.Trzymam kciuki,bedzie lepiej.
Twoja córcia jeszcze jest malutka wiec na pewno to minie.Mój mały tez ulewał lub wręcz chlustal ale przybierał na wadze odpowiednio a nawt troche więcej niż powinien i to się zdażało po każdym posiłku.Ustało ok. 6-7 mies. z tego co pamiętam.Może troche później ale przez te miesiące to moja pediatra kazała nic nie robić nic nie dawała bo jezeli dziecko przybiera to jest ok.Jesli nie przejdzie po ok tym czasie to wtedy mozna pokombinować.Trzymam kciuki,bedzie lepiej.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Też byliśmy najpierw na Pepti potem Nutramigen i nic nie było lepiej. Nutramigen masakra przy ulewaniu!!! Dopiero jak przeszliśmy na Isomil ( mleko to stosowane jest właśnie u dzieci z problemem ulewania) to praktycznie z dnia na dzień była poprawa.
Córka miała podawany Nutrition - bez rezultatu
Debridat również nic nie pomógł
Wstępnie została zakwalifikowana do przyjmowania Garprid ale niestety ten lek niesie za sobą wiele skutków ubocznych :( Szczęście w porę dostaliśmy odpowiednie mleko :)
Córka miała podawany Nutrition - bez rezultatu
Debridat również nic nie pomógł
Wstępnie została zakwalifikowana do przyjmowania Garprid ale niestety ten lek niesie za sobą wiele skutków ubocznych :( Szczęście w porę dostaliśmy odpowiednie mleko :)