Widok

ulewanie a karmienie piersią i Nutriton

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie do mam dzieci ulewających.
Nasza pediatra kazała podawać małej Nutriton i tutaj zaczynają się schody, bo jak podać dziecku ten specyfik przy karmieniu piersią?
Z góry dziękuję za pomoc

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
strzykawką
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja corka jak miala msc to zaczela brac leki od serca i podawalam na lyzeczce zmieszane z mlekiem moim lub w strzykawce
Podawałam w kubeczku ae w naszym przypadku niestety Nutrition nie pomógł :(
image
image

image
podaję jej właśnie strzykawką, ale taki rozrobiony z wodą to od razu wypluwa, a z mlekiem moim jakoś jeszcze idzie, ale właśnie chciałabym uniknąć konieczności ściągania mleka przed każdym karmieniem.

Agusia
a co u Was pomogło?

Pieczenienatalia u nas pomógł czas + zmiana mleka. Trwało to 7 miesięcy :( I nie mówię tu o ulewaniu tylko o chlustaniu po każdym jedzeniu bez przerwy :(
image
image

image
u nas też chlustanie...
ulewanie to ładniejsza nazwa..
żyję nadzieją, że minie to szybciej niż 7 miesięcy

Trzymam kciuki :)
image
image

image
Moje dziecko przestało ulewać jak miało 13 miesięcy. Chlustało dosłownie wszystkim. Wykluczyliśmy refluks, i kazano nam spokojnie czekać. Później ulewanie znowu powróciło w 16 miesiącu i poszliśmy prywatnie do lekarz. Jak się okazało od początku była to alergia pokarmowa, więc jak karmisz piersią to może zastanów się co jadasz bo nutramigen nie pomaga.
no to chyba bym musiała nie jeść nic, żeby zobaczyć czy to alergia pokarmowa, bo skąd mam wiedzieć na co ma alergie... ?
a co to za lekarz? Może też powinnam się wybrać?

moze być alergia na nabiał , moj syn tak miał jednak pomimo zmiany mleka nadal ulewał tyle , że mniej potem dodawałam do mleka kleik więc było lepeij - minęło ok. 7 m-ca kiedy juz bardziej się spionizował
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem ..."
image
http://picasaweb.google.com/rybalon/Ciuszki56Lat116122#
pieczenienatalia
Twoja córcia jeszcze jest malutka wiec na pewno to minie.Mój mały tez ulewał lub wręcz chlustal ale przybierał na wadze odpowiednio a nawt troche więcej niż powinien i to się zdażało po każdym posiłku.Ustało ok. 6-7 mies. z tego co pamiętam.Może troche później ale przez te miesiące to moja pediatra kazała nic nie robić nic nie dawała bo jezeli dziecko przybiera to jest ok.Jesli nie przejdzie po ok tym czasie to wtedy mozna pokombinować.Trzymam kciuki,bedzie lepiej.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też byliśmy najpierw na Pepti potem Nutramigen i nic nie było lepiej. Nutramigen masakra przy ulewaniu!!! Dopiero jak przeszliśmy na Isomil ( mleko to stosowane jest właśnie u dzieci z problemem ulewania) to praktycznie z dnia na dzień była poprawa.

Córka miała podawany Nutrition - bez rezultatu
Debridat również nic nie pomógł
Wstępnie została zakwalifikowana do przyjmowania Garprid ale niestety ten lek niesie za sobą wiele skutków ubocznych :( Szczęście w porę dostaliśmy odpowiednie mleko :)
image
image

image
Zosia ładnie przybiera, więc to chyba tzw "szczęśliwy ulewacz". Ale wiecie same jakie to jest wkurzające... Ona wiecznie w mleku, ja w mleku, jak chcę wyjść z domu to czasem muszę ze 3 razy ją najpierw przebrać, już nie wspomnę o karmieniu u kogoś w domu... ehhh sam stres

no i najlesze w tym wszystkim jest to, że im jest starsza tym bardziej wylewa...

też to przechodziliśmy, ponad rok ulewała, teraz też jej się zdarzy. Podobno póki nie utrzyma pozycji pionowej ma prawo ulewać. U nas refluks też był wykluczony. Ale fakt sam stres, moja ulewała okropnie, wiecznie obłożona pieluchą a i tak w mleku :/
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (118 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry