Widok
Zgłaszać można codziennie a nawet kilka razy dziennie, aż będą mieli cię dosyć i wyślą równiarkę. Na wszystkich gruntowych ulicach są teraz takie kratery. Właśnie urwałam tłumik. Jutro zamierzam zgłosić swoją. Ludzie dzwońcie do UG w tej sprawie. Im więcej telefonów tym szybciej coś zrobią. Acha, nie zdziwcie się jak w odpowiedzi usłyszycie, że jutro przyjedzie równiarka (bo nie przyjedzie najprawdopodobniej).
Można zgłaszać codziennie:) ale odpowiedz jest zawsze ta sama:( drogę powinni naprawić deweloperzy....bo to oni ją niszczą. Trochę to śmieszne, bo gmina jak zwykle umywa od wszystkiego rączki. Odnośnie ul. Rolniczej to częściowo została zniszczona podczas budowy kanalizacji. Wykonawca podczas prac zasypał wykopane wcześniej rowy zamarzniętą ziemią, i tyle go widzieli:( A zastanawia mnie fakt kto zezwolił na wykonanie kanalizacji w okresie zimowym???
Zagłosujcie dziś za wariantem czerwonym obwodnicy. Nie tylko po to by uchronić sąsiadów przed uciążliwym sąsiedztwem obwodnicy, której nowy przebieg w tak nikczemny sposób władze gminy próbują przeforsować nie kryjąc się w cale z tym że chodzi o interesiki dwóch firm ale również po to to by pokazać urzędasom, że w kupie siła i czas najwyższy aby zaczęli się liczyć ze zdaniem ich pracodawców - jakimi jesteśmy.
Dziś pomożecie nam, a jutro kto wie czy nie będziecie musieli skorzystać z naszej pomocy jak wam "dzielny" burmistrz czegoś nie będzie próbował wcisnąć.
http://www.radabanino.pl/
Dziś pomożecie nam, a jutro kto wie czy nie będziecie musieli skorzystać z naszej pomocy jak wam "dzielny" burmistrz czegoś nie będzie próbował wcisnąć.
http://www.radabanino.pl/
Daga
Masz racje , my to wiemy ale ich nie przekonasz.
Wiesz ile razy się pisało, prosiło o polepszenie dróg......ech
Na Księżycowej np. ludzie sami się składali na płyty jumbo.
Ja mieszkam na pewnej ulicy gdzie bagno jest, kiedys mąż przywióżł nawet radnych w to miejsce ( jeszcze burmistrzem był inny Pan) to wiesz co uradzili, damy wywrotkę żwiru.Po 10 latach znowu jest breja :(
I tak się kręci karuzela z dziurami i błotem
Masz racje , my to wiemy ale ich nie przekonasz.
Wiesz ile razy się pisało, prosiło o polepszenie dróg......ech
Na Księżycowej np. ludzie sami się składali na płyty jumbo.
Ja mieszkam na pewnej ulicy gdzie bagno jest, kiedys mąż przywióżł nawet radnych w to miejsce ( jeszcze burmistrzem był inny Pan) to wiesz co uradzili, damy wywrotkę żwiru.Po 10 latach znowu jest breja :(
I tak się kręci karuzela z dziurami i błotem
Proszę zwrócić uwagę na jedną podstawową sprawę - Banino posiada 4 Radnych.
Albin Bychowski
Jacek Miąskowski
Ryszard Ustowski
Tadeusz Szmytke
Wybranych głosami naszej społeczności.
Banino, w Radzie Miejskiej Żukowa posiada największą ilość Radnych z jednej miejscowości.
Czy efekt ilości przekłada się na efekt jakości ???
Proszę ocenić to samemu.
Dla malkontentów podam, że budowę szkoły wywalczyli sobie mieszkańcy idąc do gminy na sesję. Presja ze strony mediów, Rzecznika Praw Dziecka oraz innych oficjeli była na tyle spora, że Burmistrz ugiął się i stara doprowadzić tą inwestycję do końca.
Jeśli chodzi o infrastrukturę, każdy mieszkaniec wie jak wygląda.
Ale nie należy się poddawać, pozostaje nam pisać skargi do Wojewody na Burmistrza i Radę Miejską.
Albin Bychowski
Jacek Miąskowski
Ryszard Ustowski
Tadeusz Szmytke
Wybranych głosami naszej społeczności.
Banino, w Radzie Miejskiej Żukowa posiada największą ilość Radnych z jednej miejscowości.
Czy efekt ilości przekłada się na efekt jakości ???
Proszę ocenić to samemu.
Dla malkontentów podam, że budowę szkoły wywalczyli sobie mieszkańcy idąc do gminy na sesję. Presja ze strony mediów, Rzecznika Praw Dziecka oraz innych oficjeli była na tyle spora, że Burmistrz ugiął się i stara doprowadzić tą inwestycję do końca.
Jeśli chodzi o infrastrukturę, każdy mieszkaniec wie jak wygląda.
Ale nie należy się poddawać, pozostaje nam pisać skargi do Wojewody na Burmistrza i Radę Miejską.
Polecam gumofilce i auto terenowe.
I to nie żart
Jak 14 lat temu się wprowadziłam to tylko taki sprzęt sie sprawdził :)
Teraz to i tak jest lepiej , sa płyty w niektórych miejscach a kiedys...ech
I zobaczc Państwoie sami przez tyle lat jak niewiele się zmieniło, ludzie domy budują, developerzy tez stawiaja osiedla a dróg nie ma
Jesteśmy w czarnej d.pie jak to sie brzydko mawia
I to nie żart
Jak 14 lat temu się wprowadziłam to tylko taki sprzęt sie sprawdził :)
Teraz to i tak jest lepiej , sa płyty w niektórych miejscach a kiedys...ech
I zobaczc Państwoie sami przez tyle lat jak niewiele się zmieniło, ludzie domy budują, developerzy tez stawiaja osiedla a dróg nie ma
Jesteśmy w czarnej d.pie jak to sie brzydko mawia
http://kartuzy.info/wiadomosc,13288,Chwaszczyno-Nie-mozna-czekac-z-zalozonymi-rekami.html
u nas tez by sie przydaly takie akcje, bo po ulicy tuchomskiej nie da sie jezdzic
u nas tez by sie przydaly takie akcje, bo po ulicy tuchomskiej nie da sie jezdzic
Ja będę pisać maile , nic mnie to nie kosztuje a potwierdzenie mam ze zgłaszałam bo telefonicznie to bez sensu -tylko potakują. Napisałam juz jednego maila ale śnieg spadł i nawet odpowiedż otzymałam że jak opadnie śnieg to zaczną naprawiać. Dzisiaj piszę następnego, gdyż śniegu już nie ma a dziury się powiększają w oczach.
Marudzicie i marudzicie, ale jak trzeba pójść do gminy lub napisać pismo do gminy to kończy się na gardłowaniu na forum. Przykład obwodnicy metropolitarnej pokazuje, że Żukowo ma nas w d... i jeśli sami czegoś nie zrobimy to nic z tego nie będzie.
Chciałbym wrócić do podanego tu linku:
http://kartuzy.info/wiadomosc,13288,Chwaszczyno-Nie-mozna-czekac-z-zalozonymi-rekami.html
opisującego lokalną inicjatywę z Chwaszczyna. Ktoś wie jak się do tego zabrać krok po kroku?
Chciałbym wrócić do podanego tu linku:
opisującego lokalną inicjatywę z Chwaszczyna. Ktoś wie jak się do tego zabrać krok po kroku?
Ja bardzo przepraszam ale ja też tu mieszkam 15 lat i już różne rzeczy słyszałam. Z płytami taki numer już też był, sąsiadka chciała oddać 1000 za free ale nie było komu przywieźć i ułożyć. Natomiast powiedziałam sobie, że już ani grosza nie złożę się na drogę ani na nic innego, ponieważ gmina tylko na tym żeruje i uczyniła z tego wręcz argument i warunek inwestycji. Tam gdzie mieszkam drogi są gminne i do gminy należy obowiązek utrzymanie ich. Acha, i z tym brakiem pieniędzy to też ściema. Na comiesięczne równanie jest a na jednorazowe ułożenie darmowych płyt nie ma? Ciekawe co taniej wyjdzie w perespektywie 10 lat?
A co ma piernik do wiatraka? Niektórzy spod papierów nigdy się nie wygrzebią. Kreatywni księgowi. Trzeba ruszyć d..ę i zacząć działać. Po co mam czytać jakieś spreparowane sprawozdania, co? Rzeczywistość to nie papier. Gdybym w ten sposób rozliczała swój budżet domowy to w gruncie rzeczy okazałoby się, że po podliczeniu wszystkich kosztów dojazdu, przejazdu, amortyzacji obuwia, wartości stałych nienależnych przychodów oraz wymagalnych zobowiązań etc., etc. - nie opłaca mi się kupować codziennie chleba. W rzeczywistości kupuję go przy okazji bycia w sklepie, a czasem poproszę kogoś to mi kupi.
wiadomo ze sie jezdzi wolo szybko nawet sie nie da no chyba ze ktos ma w d... ludzi i swoj samochod, chodzi mi o fakt ze jak postraszysz odpowiedzialnoscia fiansowa gmine za powstale szkody zaraz zaczynaja dzialac, wczesniej jak prosilem i dzonilem to zawsze byla odp brak srodow itd/itp, a tak widzisz jeden sensowny telefon i chociaz wyrownali droge, krotko mowiac gmina ma nas gdzies i pakuja kase z naszych podatkow pewnie w swoje kieszenie
2 lata temu byłem w UG i proponowałem ze jest bardzo duża ilosc płyt jumbo do przekazania przez wojsko z terenów poligonów nie używanych a majacych być przekazanych pod lasy państwowe pod warunkiem usunięcia płyt mówimy o około 20 km dróg z płyt o szerokosci 8 płyt. płyty były od wojska trzeba było tylko załatwić transport a to nie były takie płyty jak teraz tylko znacznie solidniejsze pod ciężki sprzet przystosowane , co usłyszałem ze to za duża ilosc i ze gmina niejest zainteresowana płytami. a proponowałem, dziwi mnie że jakos inne gminy umiały zadbać o swoich mieszkańców bo w okresie 6 miesiecy wiekszosc płyt została zabrana a teraz Gmina proponuje mieszkańcom składanie sie na płyty ręce opadają, a może fmina niechce tez naszych podatków tak jak tych płyt