Widok

licencja, protokół a ślub w innej parafii :((

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem załamana, oboje jesteśmy z różnych parafii, ślub chcemy wziąć w jeszcze innej parafii - ale to nie problem, PROBLEMEM jest nasze miejsce zamieszkania, wynajmujemy mieszkanko w innej dzielnicy niż są nasze parafie i gdzie planujemy ślub, ksiądz powiedział nam dzisiaj że licencja , zezwolenie na ślub ma być spisana w parafii gdzie obecnie mieszkamy :( co oznacza że mamy zmienić nasze parafie, wziąść dokumenty z naszych pierwotnych i tam je donieść :(( dopiero donieść tam gdzie chcemy wziąść ślub - szkoda że szybciej mi tego nie powiedzieli - mamy 3 miesiące do ślubu. Już nic nie rozumię i nie wiem co robić, zmieniać parafię bo mieszkanie wynajmuję?? CO ROBIĆ POMÓŻCIE proszę :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak bo dokumenty kościelne są ważne tylko 3 miesiace
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najpierw naucz się ortografii - oto moja rada :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie jest to takie straszne , przede wszystkim powiedz prawdę , zgłaszamy się do swojej parafii tam gdzie mieszkacie i mówicie księdzu o co wam chodzi. Jeżeli chcecie wziąć ślub w swojej rodzinne parafii to wystarczy wziąć od ks miejsca zamieszkania Sobstytucje tzn zgodę na załatwienie wszystkich formalności związanych ze ślubem w swojej rodzinne parafii albo gdzie chcecie to jest naprawdę proste. Nie słuchajcie takich porad , ze trzeb kłamać to nie przyniesie wam żadnego pożytku . Ważne aby pójść do swojej parafii młodego czy młodej , jedna zgoda wystarczy - jednego ks wystarczy - zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry