Widok

lista gości - prosze o radę

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcialabym was poprosic o rade, poniewaz nie wiem co zrobic. Moja przyjaciolka tez wychodzi za maz w tym roku i prosi mnie o pomoc w zadecydowaniu, czy zaprosic na swoj slub jej tate. Czuje sie, jakby ciazyla na mnie duza odpowiedzialnosc, bo ta decyzja, w ktorej mam jej doradzic jest bardzo wazna. Chodzi o to, ze jej tata bardzo skrzywdzil i mame i ja, jest alkoholikiem i jej rodzice sie rozwiedli. Znam ja bardzo dlugo i wiem jak to bylo. Jej dziecinstwo bylo pasmem smutkow i lez. Dopiero teraz, gdy jest dorosla powoli odnajduje siebie. Przeprowadzila sie do innego miasta i zakochala, wiec czuje, ze jest to dla niej bardzo dobre. Z mama ona ma bardzo dobre kontakty i tutaj nie ma problemu. Ale jak z nia rozmawiam ona raczej nie chce taty zaprosic na slub, bo boi sie, ze on jej zepsuje ten najwspanialszy dzien. Ale boi sie tez opinii i reakcji pozostalej rodziny, bo to jednak jej tata...Mam nadzieje, ze rozumiecie. Nie wiem jak jej pomoc i co powiedziec, bo podswiadomie czuje, ze na samo wspomnienie taty ona po prostu wszystko przezywa na nowo... Znacie moze taka sytuacje? Co byscie jej poradzily na moim miejscu? Prosze o pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też bym nie zapraszała , w takim dniu nie powinna czuć się "zagrożona"
nie powinna patrzeć na to co inni powiedzą , to przecież jej ślub...

ale to tylko moje zdanie
dokładnieimage

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
do góry