Widok
urolog dziecięcy z trojmiasta
Witam. Poszukuję najlepszego urologa dziecięcego jakiego znacie drogie forumki. Moja kuzynka urodzila 3 tyg. temu chłopczyka bez jednej nerki, a druha położona jest gdzieś przy jąderkach i nie wiadomo jak pracuje. Kuzynka jest załamana. Pomyślałam więc, że może pomogę jej chociaż przez to, że podsunę jej adresy i tel. najlepszych lekarzy. Sama mam 6-miesięczną córeczkę i rozumiem jej rozpacz. Pozdrawiam serdecznie!
Dr Wyszomirska (ta od USG) poleciła mi urologa dziecięcego (jest też chirurgiem) doktora Komasarę. Przyjmuje w szpitalu wojewódzkim ale też w swissmedzie (na wizytę czeka się niestety 4=5 tygodni, no chyba, że da się załatwić szybciej). Mi ten pan nie podpasował ze względów osobistych - notorycznie się spóźnia na wizyty i mało rozmowny jestk, ale skoro jest dobrym fachowcem, to można przymknąć oko na te kwestie. Byłam parę razy u niego (i w swissmedzie i w wojewódzkim), tylko, że już nie musimy być pod opieką urologa. Powodzenia!
nefrolog zajmuje sie wszystkimi patologiami nerek, refluksy, brak nerki, torbiele, niewydolnosci itp. u nas przy refluksie nefrolog decydowala czy trzeba isc do chirurga - urologa, czy nie ma takiej potrzeby. ale to wszystko kuzynce powinna podpowiedziec pediatra - choc wiem jak czasem trudno o info od pediatrow (przynajmniej u nas...)
ponoć bardzo dobrzy nefrolodzy przyjmują w Endomedzie :) obaj pracują też w Akademii Medycznej :)
Dr n. med. Czarniak Piotr i Dr med. Kosiak Wojciech - specjaliści chorób dziecięcych, nefrolodzy
do Dr Czarniaka idę dzisiaj po receptę dla mojego Gabrysia :) a poza tym sama mam iść do Niego na USG jamy brzusznej :) (tak mi wczoraj poleciła moja Pani Dr)
Dr n. med. Czarniak Piotr i Dr med. Kosiak Wojciech - specjaliści chorób dziecięcych, nefrolodzy
do Dr Czarniaka idę dzisiaj po receptę dla mojego Gabrysia :) a poza tym sama mam iść do Niego na USG jamy brzusznej :) (tak mi wczoraj poleciła moja Pani Dr)
u pana dr Kosiaka bylismy juz 2 razy na usg brzuszka pod katem nerek i jest rewelacyjny i jako specjalista i jako lekarz przyjazny malemu pacjentowi i przede wszystkim jego rodzicom. wszystko na spokojnie mi wytlumaczyl, mial dla mnie sporo cierpliwosci.
do Akademii do dr Gockowskiej chodzimy na wizyty i od niej skierowanie dostajemy na usg do dr Kosiaka, tez w Akademii.
A w Endomedzie niestety trzeba placic za wizyte, a w takiej sytuacji na jednej wizycie sie nie skonczy napewno.
pamietaj - z jedna nerka mozna zyc normalnie, najwazniejsze, zeby ona byla zdrowa i dzialala za dwie!!!
do Akademii do dr Gockowskiej chodzimy na wizyty i od niej skierowanie dostajemy na usg do dr Kosiaka, tez w Akademii.
A w Endomedzie niestety trzeba placic za wizyte, a w takiej sytuacji na jednej wizycie sie nie skonczy napewno.
pamietaj - z jedna nerka mozna zyc normalnie, najwazniejsze, zeby ona byla zdrowa i dzialala za dwie!!!
u nas wystapily problemy nefrologiczne gdy mlody mial 2 tygodnie. Przerobilam lekarzy z NFZ i prywatnie, i jako osoba dociekliwa, w wyksztalceniem medycznym, i wymagajaca moge polecic TYLKO! dr. Kosiaka. To jest osoba kompetentna i znajaca sie na temacie, a jesli ma do czynienia z czyms nowym to konsultuje przypadek z innymi z dziedziny z PL.
Powodzenia! i glowa do gory!
Powodzenia! i glowa do gory!
Nie polecam Czarniaka facet bada wszystko co popadnie od usg dzieci po usg piersi u kobiet.Kosiak super doktor polecam z całego serca jest pediatrą i przy tym zostaje jest szanowany i nie bierze sie za wszystko w przeciwieństwie do Czarniaka.Pozatym ten Czarniak to w Żukowie pracuje skoro taki szanowany i po wsiach musi jeździć to dziękuje bardzo .Jedzie tylko na tym że pracuje na akademii.Wiedza wcale nie imponująca w przeciwieństwie do Kosiaka.ODRADZAM
pociesz kuzynkę znam faceta który ma jedną nerkę od urodzenia obecnie jest ojcem trójki dzieci .Pytałam kiedyś znanego lekarzan o ten przypadek i odpowiedział mi że człowiek ma jedno serce i też żyje.Ważne żeby ta druga nerka funkcjonowała sprawnie/czesto jest wedrująca ale w miarę czasy się ustawi/.Kuzynce życz wiele szczęścia i pociechy z bobasa.
Oj różnie. Moja koleżanka z dizeckiem dostała się w ciągu tygodnia. Mi z kolei polecili czekać ponad 2 miesiące. Dla mnie było to zdecydowanie za dużo, tak wieć wybrałam się prywatnie.
A chodziłam z dzieckiem do tej kliniki: http://urologiagdansk.pl/ . Tam można się dostać bez problemu w terminie.
A chodziłam z dzieckiem do tej kliniki: http://urologiagdansk.pl/ . Tam można się dostać bez problemu w terminie.