Widok

łóżko 1,5 roku

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
może któraś doradzi

mieliśmy kupione używane łózeczko i widze ze dlugo juz nie wytrzyma i nie wiem teraz czy lepiej kupic jeszcze raz takie łozeczko jak dla niemowalaka czy lepiej juz takie bardziej dorosle , ale jak dla doroslego to jakie najlepiej , nie wiemy co robic ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myslalam o jakimś skladanym ale nie wiadomo jakie
My kupiliśmy małej takie jak miała ok 1,5 roku:
http://www.spokojnysen.biz/pl/p/Lozko-dla-dziecka-Pawel-90x160-Buk/39
Mała od początku uwielbia w nim spać. Z tym że u nas młoda nie chciała w ogóle spać w łóżeczku i większość nocy albo i całe spała z nami.
W każdym razie polecam - bo na kilka lat takie wystarczy a jak znów kupisz łóżeczko to za max 1,5 roku znów będziesz musiała je zmieniać.
no właśnie o takim myślałam tylko czy z niego nie wypadnie
moj od stycznia spi na normalnym tapczanie chyba 1,5 roku to juz za duzo na lozeczko niemowlece....mozesz kupic jesli chcesz taki tapczanik z barierka zeby dziecko nie spadło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja jeszcze ani razu nie spadła a strasznie się wierci. Tylko te boki obłozyłam jej kocami bo czasem przy przewracaniu się z boku na bok podnosząc się uderza w to główką, a tak ma miękko i się nie budzi.
a wiecie może gdzie w trójmieście dostać takie łóżeczko bo chciałabym je na żywo zobaczyć
w trójmiescie nie dostaniesz łóżek o dł. 160cm - przenajmniej ja szukałam bardzo długo i nie znalazłam
Dlatego zdecydowaliśmy się na zakup przez internet.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606/#/S39836495

IKEA tez ma takie i o 100zł tańsze :)) 3 kolory do wyboru, o spadniecie bym się nie bała bo właśnie one mają te boczne szczebelki, zabezpieczające przed upadkiem :)
jezeli szczebelkowe Ci sie rozlatuje mozesz kupic juz zwykle z barjerkami, ew jakas amerykanke czy tapczanik rogowy ale postawiony tak zeby byla z jednej strony sciana z drugiej barierka "plecy" albo zwykle co chcesz mu w pokoju na dluzej i dokupic barierke do wyboru do koloru w lozeczko bym sie nie bawila, choc moja niespelna 2 latka pospoi w nim do ok 3 roku zycia.. ale jezeli musialabym zmieniac to juz przyszlosciowo, a moze to da sie lepiej skrecic i skleic jeszcze i na spokojnie sobie je zmienisz ok 2 urodzin, syn przed 2 urodzinami zacza spac na materacu na podlodze, potem szybko na takim wyzszym(bo bylo) i tez nie spadal
młoda ma roki miesiąc
ja w końcu kupiłam takie- na zamówienie, na wymiar jestem zadowolona:
image
a jako zabezpieczenie przed spadaniem taki wałek:
image
image
inny przykład:
image

kupilam w pruszczu na gieldzie

Tylko że te z Ikei moim zdaniem mają trochę krótką tą barierkę zabezpieczającą. Ta w naszym łóżku jest na ok 2/3 dł. łóżka więc jak młoda śpi to ledwo stópki jej poza nią wystają.
poczatkowo chcicłąm łóżko z materacem
ale tapczan wygrał bo: córa wraca dodomu bawi sie na nim z tatą, ze mną, z koleżanką ... czyta książeczki itp ...
jest wygodniej i czyściej :) nie lubie widoku pościeli na wierzchu

no właśnie zta dłuższa i wyzsza barierka lepiej mi sie podobaja , szczegolnie ze hania sie kreci w nocy troche
Mój syn spał na takim ,duże po rozłożeniu natomiast po złożeniu mało miejsca zajmowało ,dodatkowo miałam skrzynie na pościel z tyłu ,rewelacja było to łóżko .
http://domtrendy.pl/lozka-rozkladane-2/
mnie się takie podoba tylko ten materac taki zwykly z gabki http://allegro.pl/lozko-lozka-dla-dzieci-grzes-s-interbeds-szok-cena-i2108694851.html myślalam jeszcze o takim malutkim skladanym i wlasnie odwroconym do sciany zeby z dwoch stron byly boczki a z jednej sciana , sama juz nie wiem , chociaz to nie skladane lozko bardziej mi sie podoba
te nie składane sa też o tyle fajne że są niskie i przynajmniej nie boję się że jak mała rano będzie schodzić i iść do nas zaspana to raczej małe szanse że spadnie, no i ładnie sobie sama na nie wchodzi
o a teraz patrze ze ten bok mozna pozniej zlikwidowac , to super
mi te łóżka kojarzą się z agroturystyką w górach ...
dlatego też u mnie odpadły

i te szuflady ... robią z wyra masywną kupe sosny ...

pisze to nie by krytykowac tylko zeby pokazac Wam to co mi pokazano - dzieki Bogu :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry