Widok

łyżeczkowanie po poronieniu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny za 3 dni czeka mnie zabieg łyżeczkowania -martw płód w 10 tygodniu , dzis bylam na wizycie i okazuje sie ze seruszko nie bije. Jak przygotować się na zabieg i ile to trwa lekaż mówi ze mam rano dostac jakies tabletki a potem zabieg, czy wychodzilyscie kolejnego dnia czy jak , pomóżcie na co się mam przygotowac...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na następny dzień wychodziłam do domu :)
Byłam na znieczuleniu , więc spałam i nic nie czułam , chyba długo to nie trwało . Powodzenia!
dzięki, mam nadzieje ze szybko to zleci, stresuje się chcialabym być już po ale dobrze ze szybko sie wychodzi...;/
Miałam zabieg w Redłowie. O 9 byłam na miejscu, o 14 w domu. Po zabiegu czułam się jak w czasie okresu. Lekarz mówił, że może mnie boleć podbrzusze i żebym w razie czego wzieła przeciwbólowe coś. Na szczęście nic nie bolało. Do szpitala musiałam mieć piżamę, ręcznik i podpaski. I dokumenty.
a dostawałyście jakieś tabletki??czy to tabletki zeby sprobowac czy samo sie oczysci czy cos innego...??
Tylko na Klinicznej zaczynają od tabletek (Cytotek) i dopiero na drugi dzień sprawdzają, czy sam organizm się oczyścił. Jeśli jest ok, to bez zabiegu, w innych szpitalach dają lek na rozkręcenie a potem na zabieg.
acha, dzieki bo lekarz mowil ze najpierw tabletki potem zabieg, to w wejherowie ja bede miala.... chce z samego rana bo mam nadzieje ze szybciej bedzie po wszystkim
w Wejherowie też leżałam, wypuścili mnie na drugi dzień, generalnie jak wszystkich. Od podania leku do zabiegu mija kilka godzin, ja miałam dopiero po 18stej na oddział trafiłam po10... Na wyjście dostaniesz zalecenia+antybiotyk.
dzieki bardzo za informacje, czyli nastawiam sie ze zostane na noc nawet jak pojade z samego rana;/ mam nadzieje ze szybko zapomne o zabiegu bo o samym dzieciatku napewno nie;/
Na pewno weź sobie dużą wodę niegazowaną do picia, coś na przegryzienie, banany itp. własne sztućce, kubek, ręcznik i przybory higieniczne.
Z czasem będzie lżej.
Sam zabieg trwa jakieś 5 minut :) radze wziąć koszule nocną/dłuższą bluzkę, bo mając krótką trzeba przeparadowac z golym tylkiem kawalek ;)
dzieki bardzo za porady dziewzcyny, napewno sie przydadza szczególnie te z informacjami co wziac bo myslalam ze nie bede mogla az do zabiegu nic pic i jesc...
przed zabiegiem nie wolno pić ani jeść że względu na narkoze... ew. po :) Ściskam Cie mocno i życzę dużo siły !
Ja miałam robione 3 razy łyżeczkowanie ponieważ za kazdym razem serduszko dziecka przestało bic :/
Zabiegi miałam w Redłowie. Żadnych tabletek przed nie dostawałam
Zabieg trwa z 5-10 minut włącznie juz z podaniem narkozy.
Nic nie boli. Czasem po może pobolewać cię podbrzusze ale poproś i dadzą cii cos przeciwbólowego.
Przed zabiegien przez 6 godz. nie mozesz jeść i pic. Po zabiegu możesz napić sie po ok. 2 godzinach.
Ja nie dostałam na wyjście żadnego antybiotyku
no i jak bedziesz sie kiepsko czuła albo nie będziesz na siłach to możesz poprosic w szpitalu o L4.
Ale przewaznie sami sie pytaja przy wypisie czy potrzeba
Trzymaj sie
Byłam na zabieg zapisana w Redłowie, lecz po konsultacji z pielęgniarką i lekarzem po prostu wyszłam. Miałam wrażenie że nikt się ze mną nie liczy.
Nie odpowiada na moje pytania i jeszcze ten ton. Jakbym się prosiła o zabieg...w samej poczekalni 1,5 h czekałam żeby porozmawiać.
Po wyjściu pojechałam prosto do Wejherowa i tam lekarz przyjął mnie na wizytę. Wyjaśnił. Dobra organizacja, cały zespół pracujący na ginekologicznym zgrany - zostajesz uświadomiony o każdym kroku jaki należy wykonać. Podczas tych 2 dni miałam wrażenie że nie zostałam sama z tym bólem i problemem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry