Widok

Nowa porodowka. UCK. Opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, prosiłabym o opinię kobiety które urodziły w nowej porodówce. Najfajniej by było gdzy np wypowiedziała się mamusia która rodziła w "starej" i "nowej klinicznej". Rodzilam dwa razy na Zaspie. Trzecie też tam chciałam ale przyznam że kusi mnie trochę wysoki standard i miałabym ciut bliżej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
Chodziło mi oczywiście o "ich zaniedbanie", a nie "swoje"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko ze skierowaniem na porodowke inaczej odesla niestety.w UCK jest teraz super:-)
Dokładnie, przyznam rację poprzedniczka.
Osobiście jestem po dwóch porodach, jednej stracie w 20tyg i jednej bardzo szybko. Leżałam we wszystkich 3 szpitalach. Najlepsza dla mnie była Zaspa mimo że miałam duży konflikt z ordynatorem i dopiero wizyta u kierownika oddziału spowodowała CC na moje zyczenie, ale opieka położnych i ma patologii i na oddziale dla mam po cesarce była super. Na Klinicznej leżałam na izolacyjnym, patologii i poporodowym. Patologia opieka położnych ok, a leżałam tam miesiąc z krótką przerwą na święta
w domu więc poznal wszystkie zmiany, co do lekarzy to trzeba mieć swojego prowadzącego tak to nic nie zadziała sie.
Mi prawie 2tyg wywoływali poród
az zaczęłam rodzić sama i skończyło się
CC bo mały miał zielone wody i tętno, potem problemy z rana i nie wspominam Klinicznej zbyt dobrze. Jeszcze panie na położnictwie przychodziły chyba na kawę i ploty a nie do pracy.
Wojewódzki to samo dno, spędziłam tam tylko noc na łyżeczkowaniu ale już na izbie przyjęć traktowali mnie jak bym im przeszkadzała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na zaspie w miarę równo traktują , jak się nie ma prowadzącego z tamtąd ? (Na klinicznej doświadczyłam tego o czym mówisz).

Jestem przerażona tym, co piszecie. Droga do łazienki przez pokój odwiedzin?! Jak to w ogóle możliwe? Nie ma normalnych łazienek na oddziale? Nie byłam nigdy w wojewódzkim, czytam was i zbieram szczękę z podłogi...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie tak...z pokoju dla odwiedzających widać część korytarza gdzie jest wejście do prysznica i toalet, przez szybę, tam podjeżdża się wozeczkiem z maluchem, a mama może wyjść do odwiedzających.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rodzilam na zaspie dwa razy i nigdy nie miałam prowadzącego z tego szpitala. W ogóle przy poród ach lekarze spędzili tylko chwilę. Rodzilam w towarzystwie położnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też nie miałam lekarza prowadzacego w żadnym że szpitali, ale widziałam jak podchodzili do swoich pacjentek, informowali o wszystkim, szybkie decyzje. Mówię tu bardziej o patologii, bo t spędziłam najwięcej czasu, ale na poporodowym np na Klinicznej lekarz osobiście przyszedł do dziewczyny i mimo wcześniejszego obchodu jeszcze ja przepadał. Miała umówiona cesarkę i przyszła kilka godzin przed cięciem, sam ją operował i była całkiem inaczej traktowana
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny, jestem przerażona tym, co piszecie... :( Mamy termin na 3 marca, ale od kilku dni coraz mocniej boli mnie spojenie, podbrzusze, czop śluzowy już odszedł tydzień temu, od dwóch dni mam biegunkę i obawiam się, że na dniach wyląduję na porodówce. Tylko teraz jestem pełna strachu, że na Zaspie mnie nie przyjmą, bo nie będzie miejsca, a na Redłowo nie zdążę dojechać i urodzę w samochodzie... :( :( :(
Boję się panicznie Wojewódzkiego, poród tam nie wchodzi nawet w grę.
Teraz pluję sobie w brodę, bo trzeba było wybrać Swissmed. Nie myślałam, że będą takie cyrki po przeniesieniu Klinicznej na Smoluchowskiego. :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Potwierdzam, na Klinicznej pacjentki lekarzy stamtąd były "lepiej" obsługiwane, na patologii spędzały mniej czasu - tak jak wyżej szybsze decyzje, nawet na drugi dzień od przyjęcia. Inni lekarze nie podejmowali decyzji w sprawie pacjentki swojego kolegi.Cc wykonywane przez "swojego" lekarza, lepsze szycie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mila swego czasu byłam na fb grupie mam 1/3 z nich rodziła w wojewódzkim i żadnych negatywnych przeżyć nie kojarzę.
Ja też wolałabym rodzić w UCK lub na Zaspie...ale też bez przesady, szpital to szpitalu tysiące dzieci się tam rodzi rocznie
Życzę Ci szczęśliwego rozwiązania, zdrowego dzidziusia i abyś trafiła na samych dobrych, oddanych lekarzy i położne obojętni do którego szpitala traficie!
Ja nie sądzę, że przenosiny mają jakiś związek z tym tłokiem. Teoretycznie na UCK jest teraz więcej miejsc niż było, a i tak wszystko jest zajęte i Zaspa też zapchana. Nawet Wojewódzki nie świeci pustkami. Moim zdaniem mamy jakiś "baby boom" lub za duży napływ pacjentek spoza Gdańska
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja rodziłam w wojewodzkim. Nie było źle. Jedyne co mi się nie podobały to łazienki i straszny nacisk na karmienie piersią. A poza tym opieka naprawdę była dobra !!
Mówią że teraz wyż demograficzny rodzi i dlatego problem z porodówkami. dobrZe że mam to.juz za sobą.;). Choć w moim przypadku zawsze patologia wchodziła w grę tylko.
Ja zaobserwowałam, ze ten tłok wyjątkowo się nasilił po przenosinach UCK. Prawdopodobnie dziewczyny z całego województwa tu napierają- bo nowe, bo ładne .. a przez to ze tam się przepełnia to i wszystkie trójmiejskie szpitale :(
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję, Luna!
Osobiście myślę, że rodzący obecnie wyż demograficzny to jedno, ale i przeniesienie Klinicznej to drugie, co wpłynęło na taką sytuację z porodowkami u nas. Tak, jak mówi Princessa- dziewczyny zjeżdżają z Lęborka, Tczewa, nawet z Pasłęka jakaś mama leżała (koleżanka rodziła 2 tyg temu właśnie na UCK), bo nowy oddział z małymi salami i dobrym węzłem sanitarnym...
Nie ma się co dziwić. Mamy XXI w o każdą z nas chciałaby rodzic w przyzwoitych warunkach. Ja do Wojewódzkiego na 100% nie pojadę. Choćby nie wiem co.
Mam nadzieję że moje beznadziejne wyniki krwi mnie uratuj przed odesłanie do innego szpitala i przyjmą mnie mimo wszystko. Już mi wiele nie brakuje żeby mieć mniej niż 100tys płytek krwi a to nie jest dobre. W poprzedniej ciąży miałam 88tys w dniu terminu i przyjęli mnie na patologie ciąży. Niestety żadne leki nie pomagają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wczoraj rozmawialam z lekarzem z Zaspy i ten boom to zdecydowanie po otwarciu nowego UCK. Tak jak pisalyscie wyzej, zjezdzaja kobiety z calego wojewodztwa i brakuje miejsc dla nas z Trojmiasta. Urodzin wg dr jest mniej niz analogicznie rok temu czy nawet jesienia i poczatkiem zimy
Tylko wtedy gdzie mają rodzić gdańszczanki , w drodze do szpitala w innym mieście ? Porażka powinna być rejonizacja i tylko ciężkie przypadki w szpitalach w dużym mieście gdy tego wymaga sytuacja , jak ktoś jest w stanie z Lęborka do Gdańska na poród dojechać to musi czuć się super
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dokladnie. Powinna być jakaś rejonizacja a nie jadą nie wiadomo gdzie. Przez to my musimy jeździć i szukać miejsc bo ktoś zamiast do Kartuz czy Kościerzyny jedzie do Gdańska. To by wiele ułatwiło. Czytałam bardzo dużo dobrych opinii o tych szpitalach więc nie wiem dlaczego kobiety z nich nie korzystają pomimo tego że maja blisko?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry