Widok
Hello !!
Ja też masz 5 maja. Czas leci nieubłaganie :D Szczerze wam powiem dziewczęta że już nie mogę się doczekać ...
Jestem jeszcze daleko w polu. Narazie mam podstawy sala oriestra i kościół.
Czekam na targi ślubne , zobaczymy co tam proponują no i od lutego ostro się biorę za przygotowania.
Lista gości wciąż rośnie. :D
Oby tylko pogoda nam dopisała. Jak narazie pogoda płata figle.
Pozdrawiam wszystkich majowiczów :D
Ja też masz 5 maja. Czas leci nieubłaganie :D Szczerze wam powiem dziewczęta że już nie mogę się doczekać ...
Jestem jeszcze daleko w polu. Narazie mam podstawy sala oriestra i kościół.
Czekam na targi ślubne , zobaczymy co tam proponują no i od lutego ostro się biorę za przygotowania.
Lista gości wciąż rośnie. :D
Oby tylko pogoda nam dopisała. Jak narazie pogoda płata figle.
Pozdrawiam wszystkich majowiczów :D
do Eliska:
Kościół oczywiście zaklepany, sala i wszystkie sprawy z nią związane też, sukienka w szafie, podobnie jak zaproszenia, fotograf zamówiony, samochód również:) Alkohol wybrany, ale stoi jeszcze na sklepowych półkach:), tort też wybrany, ale tylko jego wygląd i cukiernia:)
Teraz szukam jakiś ładniutkich butków:)
Kościół oczywiście zaklepany, sala i wszystkie sprawy z nią związane też, sukienka w szafie, podobnie jak zaproszenia, fotograf zamówiony, samochód również:) Alkohol wybrany, ale stoi jeszcze na sklepowych półkach:), tort też wybrany, ale tylko jego wygląd i cukiernia:)
Teraz szukam jakiś ładniutkich butków:)
z tym spotkaniem niezły pomysł, ale moze byc troszkę ciężko technicznie
pewnie każdy wpadnie o innej godzinie, wybierzemy jedne sobotkę, drugie niedzielę
Może prościej byłoby kiedyś zgadać się na "kawencję" w jakimś miłym miejscu- to tak odnośnie pomysłu spotkania.
A co do załatwionych "spraw" hmmmm my z ważniejszych rzeczy chyba wszystko mamy tzn: sala- Falko, noclegi, Kościół, muzyka Dj Marek, motyw przewodni- calle i biel z zielenią, nietypowa księga pamiątkowa - przy okazji opowiem plus zaproszenia wybrane - ten sam motyw co "niby księga"
Ale dziewuszki nie mam najważnieszego - sukni
i nawet ani pół nie przymierzyłam :-((( zebrać się nie mogę
Proszę o jakieś wskazówki jak to sprawnie i bezboleśnie przejść. Boję się że jak pojdę do sklepu to będę totalnie zdezorientowana
pewnie każdy wpadnie o innej godzinie, wybierzemy jedne sobotkę, drugie niedzielę
Może prościej byłoby kiedyś zgadać się na "kawencję" w jakimś miłym miejscu- to tak odnośnie pomysłu spotkania.
A co do załatwionych "spraw" hmmmm my z ważniejszych rzeczy chyba wszystko mamy tzn: sala- Falko, noclegi, Kościół, muzyka Dj Marek, motyw przewodni- calle i biel z zielenią, nietypowa księga pamiątkowa - przy okazji opowiem plus zaproszenia wybrane - ten sam motyw co "niby księga"
Ale dziewuszki nie mam najważnieszego - sukni
i nawet ani pół nie przymierzyłam :-((( zebrać się nie mogę
Proszę o jakieś wskazówki jak to sprawnie i bezboleśnie przejść. Boję się że jak pojdę do sklepu to będę totalnie zdezorientowana
Ach, ten MAJ!!! Super miesiąc:) Co do pogody to nie przejmujcie się, będzie super!!! Ja miałam ślub 06.05.06 i miałam śliczną pogodę, zdjęcia w plenerze wyszły prześlicznie- mlecze kwitły w pełni, rzepak właśnie się żółcił.... Aż łezki się kręcą na wspomnienia.... A tu już czas myśleć o rocznicy ( "papierowej"). Co do przygotowań to widzę, że większość z Was już ma dużo spraw załatwionych. Zobaczycie, jak czas Wam szybko minie i ani się obejrzycie, a - jak ja- będziecie wspominać ten wyjątkowy i jedyny dzień w życiu. POWODZENIA ŻYCZĘ:)
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
Ja z gosmą 19 maj :) Tzn. nie z Nią tylko z Mariuszem, wiecie o co chodzi :)
tu fragment listy na ktorą można sie wpisać tu:
05-05 frecklis
05-05 viki801
05-05 emalka/św. Jana z Kęt - Rumia
12-05 Eliska/ św.Bernard-Sopot
12-05 asmar/ Oberża pod lipami – Łęgowo
12-05 Ania i Artur 12.05.07
19-05 asinek + Mariusz/ św. Andrzeja Baboli-Wrzeszcz/Jawor/Forte/Groszek/Emisja Głosu
19-05 gosma (Gosia + Kajetan)/Zakon Franciszkanów/Vila Pascal/Dj G.Gromadzki/foto+ video Renata Chamot z „Cyfra Vision”/ Wiza
19-05 sheepy
26-05 dianka/ kościół w Goręczynie/ Kaszubska Strzecha/Allabama/B&W
26-05 karen (Ewelina + Wiesiu)/ oo.Franciszkanów – Gdynia/sala weselna w Gościcinie/Bravoton/ kamera-foto z Chylonii
26-05 jola139
26-05 ewela
26-05 afro
tu fragment listy na ktorą można sie wpisać tu:
05-05 frecklis
05-05 viki801
12-05 Eliska/ św.Bernard-Sopot
19-05 asinek + Mariusz/ św. Andrzeja Baboli-Wrzeszcz/Jawor/Forte/Groszek/Emisja Głosu
19-05 gosma (Gosia + Kajetan)/Zakon Franciszkanów/Vila Pascal/Dj G.Gromadzki/foto+ video Renata Chamot z „Cyfra Vision”/ Wiza
19-05 sheepy
26-05 karen (Ewelina + Wiesiu)/ oo.Franciszkanów – Gdynia/sala weselna w Gościcinie/Bravoton/ kamera-foto z Chylonii
26-05 jola139
26-05 ewela
26-05 afro
[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
Dopisuję szczegóły i podbijam :)
05-05 frecklis
05-05 viki801
12-05 Eliska/ św.Bernard-Sopot/ Zatoka/ DJ Robert Jakubek/ av media
19-05 sheepy
26-05 jola139
26-05 ewela
26-05 afro

05-05 frecklis
05-05 viki801
19-05 sheepy
26-05 jola139
26-05 ewela
26-05 afro

05-05 frecklis
05-05 viki801
19-05 asinek + Mariusz/ św. Andrzeja Baboli-Wrzeszcz/Jawor/Forte/Groszek/AvMedia/Emisja Głosu
19-05 sheepy
26-05 jola139
26-05 ewela
26-05 afro
05-05 viki801
19-05 asinek + Mariusz/ św. Andrzeja Baboli-Wrzeszcz/Jawor/Forte/Groszek/AvMedia/Emisja Głosu
19-05 sheepy
26-05 jola139
26-05 ewela
26-05 afro
[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
Z butami nie ma lekko. Ja już mam kupione, ale jak byłam mierzyć suknię, to w salonie mieli śliczne buciki! Na wysokim cienkim obcasie, idealne pod kolor sukni. Ale cena wysoka :(
W piątek odbieramy obrączki, w lutym mam nadzieję ukończymy nauki - choć wszystko zależy od grafiku pracy Drugiej Połówki. Zaproszenia i papierki też powinny być skompletowane w lutym :)
I tak kawałek po kawałku coraz mniej do zrobienia zostaje.. Ale i tak jeszcze sporo :)
emalka - a możesz sama chodzić na nauki? Nam ksiądz powiedział że trzeba razem, a jak nie będzie można przyjść na jakieś spotknie - to trzeba je będzie odrobić w późniejszym terminie, bo nauki mają być cyklicznie.

W piątek odbieramy obrączki, w lutym mam nadzieję ukończymy nauki - choć wszystko zależy od grafiku pracy Drugiej Połówki. Zaproszenia i papierki też powinny być skompletowane w lutym :)
I tak kawałek po kawałku coraz mniej do zrobienia zostaje.. Ale i tak jeszcze sporo :)
emalka - a możesz sama chodzić na nauki? Nam ksiądz powiedział że trzeba razem, a jak nie będzie można przyjść na jakieś spotknie - to trzeba je będzie odrobić w późniejszym terminie, bo nauki mają być cyklicznie.

mój kochany ma już zaświadczenie o odbyciu nauk, więc tylko ja muszę to zaliczyć :(
a wy już zaczęsliscie nauki?? gdzie chodzicie/ będziecie chodzić?? wszędzie gdzie pytam, to nauki są we wtorki, a mi wtorek zupełnie nie pasuje :(
zapomniałam, że jesteśmy też na etapie poszukiwania obrączek, ale do zamówienia chyba jeszczse daleko :)
a wy już zaczęsliscie nauki?? gdzie chodzicie/ będziecie chodzić?? wszędzie gdzie pytam, to nauki są we wtorki, a mi wtorek zupełnie nie pasuje :(
zapomniałam, że jesteśmy też na etapie poszukiwania obrączek, ale do zamówienia chyba jeszczse daleko :)
Na nauki będziemy chodzić w Sopocie - do kaplicy św. Wojciecha. Tam nas 'skierował' Proboszcz ze św. Bernarda. Nauki są we wtorki i czwartki - przez 2 tyg. Ja też mam zaświadczenie o ukończeniu kursu, ale ksiądz stwierdził, że to było dawno i że przyda mi się ta wiedza teraz bardziej :))
A co do obrączek - to już się długo rozglądaliśmy ale ciągle coś nam nie pasowało. I pojechaliśmy do jubilera w Gdyni, który zrobił mój pierścionek zaręczynowy, obejrzeliśmy katalog i .. zamówiliśmy chociaż tego nie planowaliśmy :))) Ale tak się nam spodobały że decyzja była jednoznaczna :)

A co do obrączek - to już się długo rozglądaliśmy ale ciągle coś nam nie pasowało. I pojechaliśmy do jubilera w Gdyni, który zrobił mój pierścionek zaręczynowy, obejrzeliśmy katalog i .. zamówiliśmy chociaż tego nie planowaliśmy :))) Ale tak się nam spodobały że decyzja była jednoznaczna :)

emalka czyżbyś na pg studiowala? :) ja właśnie jestem w trakcie pisania dyplomu i zupełnie psuje mi to moje plany ślubne ale co zrobic :( właśnie szukam sukni mam już kilka opcji i teraz nie mogę się zdecydowac. A najwyższa pora. Na nauki zaczniemy chodzic dopiero jak złożę prace dyplomową, bo wcześniej nie dam rady. Obrączki na szczęście wybrane -bardzo szybka decyzja, jeszcze nie zamówiliśmy, ale długo nie trzeba czekac więc to nie problem. Najbardziej martwi mnie moje niezdecydowanie co do sukni.
A wy dziewczyny majowe macie już wszystkie suknie i tylko ja zostałam bez czy jest jeszcze ktoś?
Pozdrawiam
A wy dziewczyny majowe macie już wszystkie suknie i tylko ja zostałam bez czy jest jeszcze ktoś?
Pozdrawiam
studiuje na Akademii Morskiej :)
te moje trzy tygodnie pewnie przeznaczę na pisanie magisterki, a przynajmniej bedę intensywnie nad nią mysleć :)
sukienkę mam juz od miesiąca, ale nie przejmuj się w mnie to było tak na szybkiego... pierwsza przymierzona i od razu kupiona :) gdybym miała szukać to pewnie do teraz nic bym nie miała :)))
jak masz już kilka na oku to tylko zostaje poprzymierzać i kupować/ wypozyczać... bedzie dobrze :))))))
te moje trzy tygodnie pewnie przeznaczę na pisanie magisterki, a przynajmniej bedę intensywnie nad nią mysleć :)
sukienkę mam juz od miesiąca, ale nie przejmuj się w mnie to było tak na szybkiego... pierwsza przymierzona i od razu kupiona :) gdybym miała szukać to pewnie do teraz nic bym nie miała :)))
jak masz już kilka na oku to tylko zostaje poprzymierzać i kupować/ wypozyczać... bedzie dobrze :))))))
No właśnie w sobotę pierwszy raz byłam poprzymierzac i właściwie pierwsza którą przymierzyłam bardzo mi się spodobała, dzisiaj chciałam się przekonac, że nic innego tylko ta i się okazało, że jest dużo ładnych kiecek i teraz już sama nie wiem :( Jak ja ci zazdroszczę, że się potrafiłaś tak szybko zdecydowac.
haha, nie miałam wyboru... nie planowałam jeszcze kupna sukni, ale tak wyszło :)
ślicznych sukienek jest mnóstwo, ale w kazdej wygląda się nieco inaczej, jak nie mozesz zdecydować to weź ze soba kogoś bliskiego, kto ma podobny gust albo kogoś kto szczerze powie tobie, w której wygladasz ładniej :)
jeszcze trochę czasu, więc nie ma się czym martwić :))
ślicznych sukienek jest mnóstwo, ale w kazdej wygląda się nieco inaczej, jak nie mozesz zdecydować to weź ze soba kogoś bliskiego, kto ma podobny gust albo kogoś kto szczerze powie tobie, w której wygladasz ładniej :)
jeszcze trochę czasu, więc nie ma się czym martwić :))
Dokładnie! Wcześniej się martwiłam, że nic mi się nie będzie podobało. A teraz się okazało, że podoba mi się za dużo :) Sama bym się nie odważyła kupowac sukni, ale wiesz jak to jest ile ludzi tyle opini ;) A na dodatek w salonie Elija mi pani powiedziała, że jeszcze mi zdążą spokojnie uszyc do maja, więc tymbardziej ciężko się zdecydowac... Ale dzięki za rady! A gdzie ty swoją kupowałaś? tak z ciekawości pytam...
ja kupiłam na allegro, tak sobie przeglądałam co tam mają no i mi się spodobała :)
jechałam z myślą, że napewno to nie bedzie mój rozmiar i wogóle, że będę źle wyglądać... a tu okazało się, że leży jak ulał i nie trzeba żadnych poprawek robić, dobrze że na wszelki wypadek mama wzięła pieniądze :))
i oto tak stałam się posiadaczką sukni :))
jechałam z myślą, że napewno to nie bedzie mój rozmiar i wogóle, że będę źle wyglądać... a tu okazało się, że leży jak ulał i nie trzeba żadnych poprawek robić, dobrze że na wszelki wypadek mama wzięła pieniądze :))
i oto tak stałam się posiadaczką sukni :))
Z tymi sukniami najczęściej juz tak jest, że nie wyglądają jakoś fajnie na zdjęciach, a jak się je przymierzy.. to już się nie można od lustra oderwać :)
Moja była na manekinie w salonie, ale jakoś niespecjalnie zwróciła moją uwagę. Ale jak ją założyłam, to wiedziałam, że to ta i żadna inna :)))
Powodzenia w szukaniu i w podjęciu decyzji :)

Moja była na manekinie w salonie, ale jakoś niespecjalnie zwróciła moją uwagę. Ale jak ją założyłam, to wiedziałam, że to ta i żadna inna :)))
Powodzenia w szukaniu i w podjęciu decyzji :)