Widok

mała kolizja w ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
2 dni temu jeden facet cofając na parkingu uderzył w mój zaparkowany samochód, w którym siedziałam ja i 1,5 roczne dziecko. Moje auto ma lekko wgniecioną maskę. Uderzenie było słabe ale mocno zbladłam i się zdenerwowałam. oświadczenie mamy spisane, ale mój mąż twierdzi, że powinnam zgłosić dodatkowo roszczenie o zadośćuczynienie z oc sprawcy (na osobie). Przemawiać ma za tym fakt, że jestem w 8 mcu ciąży. Idę jeszcze dziś do lekarza na kontrolę ciąży. I tu mam pytanie. Czy jeśli nawet z ciążą będzie wszystko ok to jest sens zgłaszania takiego roszczenia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
ja tez mialam stluczke ale w 9 msc ciazy ,dzien przed terminem ,nic mi sie nie stalo,wiec o co rozczenia?????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się w 100 % - jeśli nic Ci nie jest i z dzieciakami też wszystko ok to jakie odszkodowanie??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czasem mam wrażenie,że kobiety w ciąży tracą zdrowy rozsądek, za co chciałabyś dostać odszkodowanie?
Za to,że jesteś w ciąży?Mnie by było wstyd zadać takie pytanie jakie zadałaś.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja także miałam kolizję w ciąży. Pierwsze co to pojechałam na izbę do szpitala sprawdzić czy z maleństwem wszystko dobrze. Było ok, także nie widziałam powodów do roszczeń. U Ciebie skoro nie pojechałaś nawet na izbę zapewne tez wszystko ok, więc o co chodzi?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masakra...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
korzystaj ile idzie a co... ja bym spróbowała... przecież ta sytuacja mogła na tobie wywrzeć piętno psychiczne... mogłas dostać skurczy przedwczesnych... teraz boisz się w ciąży jechać samochodem a jest to niezbedne aby w 8 msc często jeździć na kontrolę np. ktg... itp. na to płacimy ubezpieczenia aby z nich korzystać...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
no brak słów, a jak sąsiedzi za głośno się zachowają to też chcecie odszkodowanie za stres związany z chodzeniem i proszeniem o ciszę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jenyy co za czasy ze trzeba tak szukac zysku..
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli nie masz uszczerbku na zdrowiu i z dzieckiem, które nosisz też jest wszystko ok, to nie masz podstaw do żądania odszkodowania, bo niby za co??
Ja miałam podobna sytuacje w ciąży, z tym ze to była kolizja 5 aut, tez byłam w 8 m-cu ciąży. Na miejscu była policja, w zeznaniach policyjnych oraz później w dokumentach dla ubezpieczyciela było zawarte info o tym, ze byłam w ciąży, i gdyby okazało się, ze cos jest nie tak to mialabym prawo do żądania odszkodowania. Za sam fakt, ze jesteś w ciąży i się zestresowalas zaistniałą sytuacją nikt Ci nie zapłaci.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak nic Ci nie jest to z jakiego tyt. to roszczenie? To nie ma sensu. Przy szkodach na osobie będziesz musiała przedstawić dokumentację medyczną a takiej nie będziesz miała (no chyba, że coś Ci się stało, to jak najbardziej będzie zasadne).
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry