Widok

mały guz na szyi u dziecka..

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziś wieczorem przypadkiem odkryłam guz u mojej 5-cio latki-średnica około 1,5 cm, miękki, przesuwający się, umiejscowiony centralnie około 5 cm ponizej ucha.tuż pod skórą.i po prostu nie wiem co mam o tym myśleć..i to jeszcze akura wykryłam go w piątek..chyba umrę do poniedzialku-zanim pojde do pediatry...spotkalyscie się z czymś takim?
jakichkolwiek objawów u dziecka brak..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

no pewnie jak u góry - węzeł chłonny. wcześniej nic takiego nie wykryłaś czy nie macałaś szyi?
większość dzieci i dorosłych zresztą też ma je powiększone. BTW większośc pediatrów bada je na każdej wizycie u dzieci.
zasada jest prosta - niepokoisz się pokaż lekarzowi.
To piszę ja, Mikulka z góry wątku, której córka do dnia dzisiejszego ma powiększone węzły na szyi - latem trochę mniejsze, zimą jakieś 2 cm mają. Mamy się dobrze :P teraz tylko katar nas dopadła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja właśnie jutro wybieram się z córką do lekarza. Ma na szyi guza o wielkości jakichś 3 cm , twardy i nie przesuwany. Do tego na czole pawia się grudka , jakby chrzastka.

U nas by powiększone węzły na szyi jak jajko kurze.zrobiłam usg i niby wszystko ok.po kilku dniach ból gardła i brzydki zapach stan podgoraczkowy.okazało się mononukleoza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oczywiście, ze tak. Jakas mala infekcha i juź węzły chłonne sie powiększają. Takze spokojnie. Trzeba tylko obserwowac i wyleczyć infekcje.
Mam nadzieję ,że wszystko dobrze się skończyło?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam to samo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem, że post jest sprzed 5 lat ale nie mogę nigdzie trafić na bardziej aktyalna dyskusje na ten temat. Czy może
Mi Pani napisać czy ten guzek pod pacją b twardy czy miękki i czy był ruchomy?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry