Widok

mama panny młodej szukająca kreacji :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny pomóżcie bo ja oszaleje z moją mamą :) chodzi i szuka kreacji dla siebie i nic nie może znaleźć ( oczywiście na nasze wesele) :) wszystko co przymierza jest nie dość dobre, za skromne, za szałowe, za długie, za krótkie,nie na tę okazję i tak dalej :)

będę Wam wdzięczna jak powiecie mi gdzie Wasze mamy szukały i kupiły swoje kreacje :) Mam nadzieje, że pomożecie mojej mamie bo ja już nie wiem gdzie iść z nią do sklepu :)

buźka

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mama panny młodej szukająca kreacji :)

To zależy w czym gustuje twoja mama. Moja mama kupiła sukienkę w zarze. Mnie i mamie sukiena się podoba a siostra mojej mamy stwierdziła że taka sukienka jest za skromna jak na ślub córki, że generalnie wiocha itd. Ale ciocia gustuje w tafcie do ziemi z gorsetem i obowiązkowym szalem na ramionach co z kolei dla mnie i mojej mamy jest szczytem bezguścia. Także co kto lubi.....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja mama to szalona 44 latka :) powiedziala, ze chce mieć wyjątkową kreację, ale nie żadne gorsety i suknie do ziemi. wkleje wam co mniej wiecej jej sie podoba :) może będziecie wiedziały gdzie można znaleźć tego typu kreacje :)

image

popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
w gdyni boczna od swietojanskiej, ktora prowadzi do teatru muzycznego tam maja sliczne rozne sukienki, pierwszy sklep po schodkach od stroby swietojanskiej. Moja mama tez szuka sukienki i tez nie chce nic eleganckiego, prosta letnia sukienke, chyba bedziemy jechac po taka do wawy, tam sa super suknie firmy tadashi ;-)

moja mama miała do kościoła i na początek wesela kremową garsoneczkę bardzo elegancką ze spódniczką lekko za kolanko, pod spodem gorseik; w trakcie wesela przebrała się w czerwoną extra sukienką, którą zaprojektowałą i uszyła sama :)

moja mama kupowała na ślub brata gdzieś na świętojańskiej, jak będę się z nią widzieć to zapytam. duży wybór pamiętam, że był w wejherowie na rynku. Ostatnio widziałam podobne sukikenki w takim drogim ciuchlandzie (naprzeciwko wyjścia z dworca skm w gdyni głównej) droższe piękne, ale jak kto lubi używaną odzież, ja tam nie widzę różnicy
Widzę, że twoja mama ma podobny gust do mojej. Szukaj w Zarze, Monnari, Simple. Albo właśnie w butikach na Świętojańskiej - mniej więcej w połowie koło cukierni Delicje są dwa butiki z fajnymi kieckami. Ewentualnie na Manhattanie koło Pasobrzucha jest takie sklep z sukienkami i skórami- też mają fajne kiecki.

Olenka 21 moja mama kupila sobie kreacje w salonie Agnes-tam gdzie ja swoja suknie:):)-fajnie bo babki szyja,zmniejszaja i dopasowuja kreacje do potrzeb klientki-zupelnie jak slubna-takze mama byla bardzo zadowolona.
moja mama kupiła sobie świetną sukienkę w Caterinie na Świętojańskiej...ale jak to kobieta tuż przed ślubem zmieniła zdanie i poszła w kreacji od Ewy Minge-elegancki komplecik z fajnego materiału spódnica i taki trochę inny gorsecik

oooo wiper moja mama chciała właśnie coś od ewy minge,ale nie wie gdzie jest jakiś butik z jej ciuchami, mogłabyś pomóc w tej kwestii?

Butik Ewy Minge jest w Manhattanie na parterze

dzieki wielkie, powiem mamie jutro,na pewno sie ucieszy :) tylko ciekawe czy jej ceny nie zabiją :)

dokładnie tam :)
i wbrew pozorom te ciuszki nie są wcale aż takie drogie, tym bardziej że robią tam też wyprzedaże kolekcji

a mogę zapytać czy wiecie ile mniej więcej kosztują te sukienki, wiem ze to zalezy jaka i w ogole,ale tak orientacyjnie, wole jej nie robić nadziei jak sie okaże, że są po prostu za drogie...

a jak już nic nie znajdziecie to można uszyć taką jaką chce Twoja mama.
PARTER MANHATANU WE WRZESZCZU
Możesz też zobaczyć z Scarlett - Manhattan w Gdańsku, pierwsze (chyba) piętro, (wyczytałam że to butik nr 25) – są kiecki eleganckie, ale niektóre też "szałowe". Z tego co wiem, mają większy sklep w Gdyni.
-.-
W Manhattanie w Gdańsku jest sklep Ewy Minge. Są tam nie tylko suknie z jej kolekcji, ale też tańsze ładne kiecki. Moja mam tam kopiła swoją. Dla mnie wyglądała super. (foty są w relacji)

Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

http://www.tadashicollection.com/#
zobaczcie jakie tu sa sliczne kiecki niestey sklep tylko w warszawie, ale moz ktorejs mamie spodoba sie jakas i sobie uszyje sukienke na wzor ;-)

Jak twoja mame tez interesowaly by sukienki uzywane co prawda tylko jeden raz, są wszytsko po czyszczeniu i wyglądaja naprawde jak nowe to mam pare do sprzedania różne rozmiary, wiec jakbys byla chętna to napisz do mnei na maila walercia_k@poczta.onet.pl to przesle fotki.

PS. sprzedam je naprawde za niska cene :)

ale sukienki tadashi?

polecam monnari. Moja mama to raczej nowoczesna kobieta, napewno nie włozyłaby jakiejs taftowej sukni, ale z drugiej strony bardzo uważa żeby nie wyglądać jak podstarzała baba która chce robić z siebie nastolatkę. O moim weselu jeszcze nie myśli w kwestii swego ubioru, ale przed swiętami jak byłysmy w monnari to bardzo sie jej podobały sukienki wieczorowe, a były własnie w takim stylu jak zdjęcie wkleiłas:)
Jesli moge doradzic to jest taki butik Monaco Fashion (tylko ze w Warszawie i tez we Wrocławiu) i tam są bardzo ładne sukienki zwlaszcza na takie okazje...plusem jest to, ze naprawde w kazdym rozmiarze...no i duzy wybor kolorow
Krysia- a zobacz datę tego wątku: 2008-02-03
ja np. przeczytalam go teraz i ogladam ta strone monaco nawet spoko ........ dzieki krysia?:)
witam, jestem mama , ktora rowniez szuka kreacji na slub corki.Chcialabym wygladac w tym dniu rowniez wyjatkowo i szykownie,prosze o jeszcze wiecej informacji na ten temat.Z gory dziekuje .
Moja mama miała piękną sukienkę do kolanka, w kolorze fioletu która była szyta z drobnych elementów "pasków" które ku górze "spotykały się" i tworzyły delikatny kwiatek. Kosztowała majątek, kupiona w Gdańsku w butiku za Hala Targową (nie znam ulicy) ale za to była taka jedyna, wyjątkowa i wyglądała jak "mama Panny młodej".
witam! Ja jestem mamą- i tu mały Apel do wszystkich mam. Nie zapominajcie że to Para Młoda ma się wyróżniać w tym najważniejszym dla nich dniu. dlatego strój mam ma być stonowany- co nie oznacza babciny.żadne krzykliwe kolory które odciągają wzrok od Pary Młodej.ja chodzę tylko w spodniach ale w tym dniu wystąpiłam w sukience ( pudrowy róż) i "kurteczce"- z Hexaline. wyglądam bardzo elegancko i nie jak "prawdziwa teściowa".życzę wszystkim Parom Młodym wiele szczęście i oby dzień ślubu był cudowny i niezapomniany. wszystkim Mamom zyczę aby znalazły odpowiednią kreację dla siebie. Pozdrawiam:)
Zapraszam Panie do Salonu Sukien Ślubnych i Wieczorowych LANGORIA
Posiadamy w swojej ofercie prześliczne suknie wieczorowe, część z nich można zobaczyć na stronie internetowej, niestety nie wszystki
www.langoria.pl
Jaki jest przedział cenowy sukien wieczorowych?
Widze tam kandydatkę na suknię Sylwestrową i może na poprawiny :)
do góry