Widok

mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (2)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Pozwoliłam sobie nas zebrać jeśli kogoś ominęłam lub ktoś nowy dołączy proszę się śmiało dopisywać.

LISTOPAD:
mondar 04/11
Dorotka86 07/11
Cleanna 12/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
happymum87
Puchatkowa
dorcia_86
mamazosi
agusia81

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-t458324,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny.
Witam nowe mamusie ;), grono nam się powiększyło, a ten wątek już mega długi więc zapraszam do nowo założonego. Wkleiłam aktualną listę.

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=467570&c=1&k=160
Witam listopadowe mamy moj termin to 11, licze że spełnią się słowa położnej co do ruchomego terminu. Co do samopoczucia zero jakichkolwiek reakcji żadnych nudności może jedynie jem ciut więcej zero zachcianek. pełna energi po mimo ze powinnam sie oszczędzać i wypoczywać ( mam lekkie problemy z łożyskiem) ostatnio jedynie zaczełam robić czystkę w szafie bo niesty w niektóre rzeczy zaczynam po mału sie nie dopinać ;) Pozdrawiam :)
Witam listopadowe mamy Asiulka86 11/11 data super oby była obsówa
ja bym tylko spala... Upalow nigdy nie lubilam wiec wolalabym aby taka pogoda jak dzis byla ;)
Ja chyba wolę upały niż taką pogodę jakby zbierało się na deszcz, bo wtedy nie funkcjonuje normalnie :)
ja na samopoczucie ostatnio nie narzekam :) coraz mniej dolegliwości, więc mogę normalnie funkcjonować :D
hej to fajnie, przynajmniej masz pewność że Cię ze szpitala nie wyrzucą-a to już coś. Wszyscy wiemy jak to jest w dzisiejszych czasach...

A jak Wasze samopoczucie dziewczynki? znowu idą upały, aż się boję....
To fakt, że dr Mężyk to dobry wybór jeśli ktoś chce spać spokojnie :) ja chodzę do niej od dłuższego czasu, na pierwszą wizytę w LuxMedzie (w Gdyni) czekałam tylko koło tygodnia, bo ona jest tam 3 dni w tygodniu, więc sporo... :) No i robi wszystkie badania i jakby co pracuje na Zaspie w szpitalu - powiedziała mi kiedyś wprost, że mam przyjść bez rejestracji do LuxMedu albo do szpitala, gdyby się coś działo... :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie chce na forum pisac o moich przygodach z tą lekarką,ale jedna wizyta na całe życie u niej mi starczy.

Co do pozostałych luxmedowych ginekologów to podobno Kijuć jest ok do prowadzenia ciąży, przyjmuje również na nfz i ma dobre opinie jako ginekolog. A z gdyńskich Gniadek,ale to faceci, nie każdy lubi:) Ale Mężyk mimo wszystko wygrywa, poza tym zwróć uwagę że ona przyjmuje w szpitalu a to zawsze lepiej.
Coś sie bedzie działo to podjedziesz na Zaspę, przeczytaja jaki lekarz i od razu lepsze traktowanie....Oczywiście nie życzę Ci żadnych komplikacji:)
Ja nie chodze do Mezyk ;) Hmm.. Narloch? Moze jednak jakis komentarz:)? Ja juz u niej bylam i nie zrazila mnie ..fakt faktem nie zrobila mi usg tydzien temu .. TYlko wyliczyla z Usg ktore mialam 15 kwietnia ze to 11 tydzien ..Ja po prostu nie wiem do kogo mam isc ... dlatego wedruje poki co..wiec moze jeszcze sie pojawie u Papinskiej moze u Narloch.. po prostu sama nie wiem... Poki co mieszkam w Gdansku , ale za jakis miesiac moze dwa wyprowadzam sie do Gdyni i wtedy juz bedzie gorzej z lekarzami z Gdanska , ale dzieki za info ze Mezyk jest ok ;D Jak do Gdyni sie przeprowadze to moze do niej bede chodzic.. chyba ze nie beda mi odpowiadac to bede zmuszona poszukac prywatnie jakigos lekarza...
hej masz rację ja mam abonament,ale zawsze jak dzwoniłam i spr w necie to jakoś miejsc nie bylo. Udało mi się raz pójść do Daminduresen -spoko lekarka, u Mincewicz Narloch-wizyta bez komentarza....Papińska-Stachowiak ponoć wcale nie taka super,ale ta Mężyk do której chodzisz bardzo spoko,miałam okazje u niej byc
NIby sa dlugie terminy do tych dobrych czyli Papinska Stachowiak.. ale jak ktos ma abonament to czesto sie dzien przed wizyta zwalnia miejsce .. tylko trzeba sledzic w necie na biezaco.. Ja bylam u Papinskiej mimo ze rejestracja byla na lipiec czy jakos tak.. ale miejsce sie zwolnilo.. Ale jakos nie bylam za bardzo zadowolona z wizyty.. a opinie ma bardzo dobre .. dlatego teraz wybieram sie do Narloch Mincewicz.. wazne ze chociaz badania ktore sie wykonuje w ciazy mam za darmo:)
co do bóli brzucha u mnie nic zero od początku ciąży:)
Hej
witam serdecznie nowe dziewczyny- super, że jest nas coraz więcej.

Tołpa-super firma:)
Co do luxmedu niestety bardzo się wkurzyłam, ponieważ mają zbyt długi okres oczekiwania do "dobrych "lekarzy w Gdańsku, z tego co zauważyłam w Gdyni jest więcej wolnych miejsc

ps dr Mężyk chyba pracuje na Zaspie???
Dziewuszki ja dziś byłam w drogerii natura i mają fajną promocję kosmetyków firmy Tołpa.... z reguły jeden balsam czy krem kosztuje 50-60 zł...a teraz mają promocję i balsam dla kobiet w ciąży do ud, brzucha i pośladków 200ml plus balsam antybellulitowy dla kobiet w ciąży 250 ml oba w cenie 39,99 :) więc jeśli któraś jest chętna to niech śmiga do drogerii może jeszcze będą :) to jest dobra firma (kilka moich koleżanek mi ją polecało) :)
witam wszystkie nowe mamusie :)

Mój brzuszek już też trochę widać( szczególnie wieczorem) a nawet ostatnio jak jechałam autobusem to mi Pan miejsca ustąpił, przyznam że było to b.miłe aczkolwiek jakoś tak mi głupio było :P
Iwona84
ja chodzę do LuxMedu w Gdyni, do dr Mężyk. Robi mi USG właściwie przy każdej wizycie, nie zrobiła tylko ostatnio, gdy przyszłam z wynikami badań krwi...
Dolaczam do mamusi grudniowych.. termin na poczatku grudnia , niby 3 ale bym sie nie zdziwila gdyby to byl 6 :P NA moje urodziny:D Badania prenatalne bede miala 27 maja wiec wtedy moze data narodzin sie zmieni gdyz mialam okres nieregularny i wg usg 15 kwietnia byl 7 tydzien .. NIestety tydzien temu bylam na wizycie w lux medzie i nie zrobiono mi usg :/ wiec mam nadzieje ze jednak 27 maja to bedzie nie pozniej niz 14 tydzien bo chce sie dowiedziec czy na pewno wszystko jest w porzadku bo niestety mialam rtg na poczatku ciazy robiony bo nnie wiedzialam o ciazy;/ale mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze ..Czy ktos jeszcze chodzi do luxmedu do ginekologa bo chcialabym jak wiekszosc miec na kazdej wizycie robione usg ..a nie ze mialam tylko jedno w 7 tyg.. Prywatnie to nie wiem gdzie bym miala isc..
Cześć Dziewczyny :) To i ja się dopiszę, termin mam na 14.11. Jestem już po badaniu genetycznym i na szczęście wszystko jest dobrze :) Myślałam że dowiemy się już wtedy co dzidzia ma między nogami ale niestety za wcześnie było. Mam nadzieję że na następnej wizycie będzie już coś widać :)

Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę falvit mama i pregna250. Chciałabym odstawić te tabletki ale niestety męczą mnie takie mdłości że moja dieta jest bardzo uboga ;/ Ledwo co mogę jeść, w sumie zmuszam się do jedzenia bo na nic nie mam ochoty dlatego wolę brać witaminy żeby dziecku nic nie brakowało. Zaczęłam mieć mdłości jakoś pod koniec marca i tak trzymają do teraz, mam nadzieję że niedługo miną bo czasami to już nie daje rady.

Co do kremów to ja używam oliwki dla dzieci :) Słyszałam że jest dobra, no i tańsza niż kremy a głównie chodzi żeby natłuścić skórę a oliwka robi to bardzo dobrze :)

Mi brzuch bardzo szybko urósł. Co prawda w spodnie się mieściłam ale trochę mnie cisnęły :) Jednak dopiero tak od dwóch tygodni widać że to brzuch ciążowy. Wcześniej można było pomyśleć, że po prostu przytyłam :)

I mam jeszcze do Was pytanie, czy Was też czasami boli brzuch jak na okres? Mnie czasami boli i się denerwuję ale nie wiem czy słusznie czy to normalne.

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka
to ja sie pisze na grudzień
Ze spaniem to łączę się w bólu - nic mi się nie chce :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry