Widok

mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,
Jestem :-) Termin mam na 29. 06 ale moje dzieci lubia dluzej u mnie w brzuchu siedziec wiec raczej w lipcu urodze ;-) Mam już dwie coreczki, ciekawe kto teraz rosnie ;-)
Witaj Madlenn69.
Ja idę jutro na wizytę na nfz. Może będzie już serduszko :)
Chodzisz na wyzyty na nfz czy prywatnie i do kogo?
Witajcie kobietki,
Ja kilka dni temu zrobilam test i wyszedl pozytywne. Do lekarza ide z nfz dopiero 12.12. Na spokojnie. To moja druga ciaza. Corka ma niespelna 9 miesiecy.
A u was pierwsza ciaza czy kolejna?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
U mnie druga ciąża. Pierwsza poronilam w lipcu. Gdzie chodzisz na NFZ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kate
Ja bylam prywatnie ale zastanawiam sie czy jednak nie chodzic na nfz. Troche kasy mi zal, w koncu mam juz 2 dzieci w domu ktore tez kosztuja ;-) Aleee moja Pani ginekolog jest tak cudowna, I prowadzila poprzednia ciaze wiec mam metlik w glowie :-\ Dzisiaj cos mnie momentami boli prawa strona podbrzuszamam nadzieje ze to nie oznaczaczegos zlego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mi tez szkoda kasy. Na pierwszej wizycie bylam prywatnie a jutro idę na NFZ.
Mnie tez czasami podbrzusze boli ale tak ma podobno byc. Macica się rozszerza .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wszystkie przyszłe mamy zapraszamy do Bezpłatnej Szkoły Rodzenia Mama Gaja.

W naszej oferice, poza kursem edukacji przedporodowej, znajdą Panie masaże, kurs z chustonoszenia, ćwiczenia fizyczne dla kobiet w ciąży, warsztaty laktacyjne, warsztaty pierwszej pomocy i wiele innych.
Więcej szczegółów na stronie http://www.mamagaja.pl i na naszych profilu fb
https://www.facebook.com/mamagaja/?fref=ts

Serdecznie zapraszamy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kate na ktora wizyta? Daj znac :-)
Na 18:40. Oczywiście dam znać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny :-) fajnie ze juz jestescie bo z utęsknieniem czekałam na ten wątek mimo że moja ciąża jeszcze wczesna.
Jestem Asia, mieszkam w Gdańsku, mam już 3 letnia córeczkę, teraz termin lipiec/sierpień. Po wizycie u gin może juz dokładnie ustali..
Jak będzie nas więcej to proponuje zrobić taką tabele z imionami terminami porodow ewentualnie dzielnica a potem możemy dokładać płeć i miejsce i sposób porodu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie mamusie i bobaski
Hej dziewczyny :) 27.11 wyszedł mi pozytywny test, w środę byłam u gina, jest pecherzyk, nic więcej na razie nie wiem, z niecierpliwością czekam na 22.12 wtedy mam kolejną wizytę, mam nadzieje że będzie już serduszko i wszystko będzie dobrze. Termin według kalendarza wypada na 04.08. To moja pierwsza ciąża, mam wiele niewiadomych ale w grupie siła, prawda? :)
Hej, Fajnie że pojawily się kolejne przyszle Mamy moze watek w końcu ruszy ;-)
No widzę ze dziewczyny zaglądał tu w połowie listopada i teraz cisza. Napiszcie coś o sobie
Hejka dziewczyny, ja tez zrobilam test i wyszly dwie grube krechy. Jutro ide do gina zobaczyc co i jak. W ciązy jestem pierwszy raz staralismy sie 1,5 roku i udalo sie :) Wczoraj robielam bete i wyszla 680 jutro jeszcze rano zrobie i zobacze przyrost.
Milo mi do was dołączyć :)
Oj to jak po takim czasie się udało to gratuluję i trzymam kciuki. Ja dziś tez mam wizytę u gina :-)
Hej, jak tam wasze ciąże? :) Mnie niestety pełną parą dopadły "poranne mdłości", które u mnie ciągną się przez cały dzień. Jestem trochę zmęczona. Mam nadzieję, że mi później trochę odpuści i będę mogła czerpać więcej przyjemności z bycia w ciąży:)
chcialam zapytac dziewczyny czy od razu jestescie na zwolnieniu czy chodzicie do pracy?
ja chodzę, do tej pory czułam się normalnie, ale gdy zaczęłam 7 tydzień automatyczne pojawiły się mdłości i gorsze samopoczucie, mam nadzieję że to minie, jeżeli nie, to pewnie trzeba będzie pomyśleć o tym L4, chociaż szczerze mówiąc wolę chodzić do pracy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry