Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz4

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
cz3:http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-cz-3-t546401,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

Witam nowe mamusie :)
My też się niedługo wybieramy, co prawda w świętokrzyskie, ale zawsze wyjazd ;)

Wczoraj zabrałam się w końcu za przegląd ciuchów dziecięcych... dopiero dziś skończyłam, masakra ile się tego zbiera :/
Teraz czeka mnie przegląd mojej szafy, bo zmieniamy na nową ;) już mi się nie chce :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zakup wózka jesli mas gdzie go trzymać to spoko
A jesli nie to jeszcze chyba bym poczekala
Po 1 jeszcze ponacac poparzec na inne
Podotykac inne w sklepach i poobserwowac u innych osób

W pierwszej ciazy wybrane wszystko a kupiliśmy dopiero w 34 tyg
Teraz trochę szybciej pewnie będzie wszystko
Ewkaa, a sprawdzałaś czy do auta wchodzi? moja bratowa kupiła sobie wózek i nie sprawdziła :P
Jak szukałam wózka w pierwszej ciąży to korzystałam z tej strony: http://www.bangla.pl/opinie/p41374/tako-city-move-sportime-wozek co prawda są dwie opinie, ale zawsze coś ;)
Poczytałam i jak dla mnie ma wszystko czego bym w wózku szukała - rozkładane oparcie do leżenia w spacerówce, duża gondola! z uchwytem, łatwe składanie, cztery koła - pompowane no i niby nadaje się w każdy teren. Zastanawiają mnie te okienka, czy to nie jest zbędny bajer ;)
Ja bym nie kupiła, bo mi się wygląd nie podoba, jakiś taki przebajerzony, ale to Tobie ma się podobać wygląd, a nie mi :) No i pytanie jak się prowadzi, może warto póki ładnie się przejechać właśnie po krzywej drodze koło sklepu :P, a kupić możesz zawsze za miesiąc dwa jeśli zdania nie zmienisz i nic innego Ci w oko nie wpadnie j(a miałam kupiony 3 miesiące przed pierwszy wózek i sobie spokojnie czekał ;))
Ewkaa ten wózek całkiem fajny, ale najlepiej wypróbować go w sklepie, czy nie obijasz się nogami, czy chodzi do auta, czy radzisz sobie ze złożeniem etc, ja zwracałąm uwagę na podobne rzeczy co Dimis. My wózek kupowaliśmy miesiąc przed porodem bo nie mieliśmy gzie trzymać.
A dzisiaj masakryczna pogoda...a mieliśmy świetne grilowo działkowe plany ;(
Miłego dnia :d
image
image
Chocolate z Rotmanki :) tylko zastanawiałam się nad szkołą przy szpitalu i nie wiem co wybrać.. :/ a Ty wiesz już gdzie chcesz rodzić? jak dobrze zrozumiałam to ta sr kosztuje 100 za parę, tak? i zaczyna się od pon?

Jeśli chodzi o wózek to słyszałam, ze kupując nowy najlepiej zrobić to jak najpóźniej ze względu na gwarancję :)
Takaja....jesli zamierzasz chodzic z męzem/partnerem to płaci się 100 zł- ja ten wariant wybrałam:). Nie mysłalam jeszcze o porodzie(hmm..nie wiem, czy to dobrze, czy źle), nie znam szpitali w Gdańsku,tylko byłam na kliczninej w szpitalu jako pacjent oraz może z dwa razy w odwiedzinach u kogoś, zatem moja wiedza na temat szpitali jest uboga. Ale z tego co słyszałam, to jeśli poród się zaczyna tak nagle i jest potrzeba wezwania pogotowia, to karetka wiezie pacjenta do najbliższego szpitala.
Moja koleżanka, która rodziła w wojewódzkim oraz chodziła do Sr przy szpitalu, podczas porodu oraz po nim, nie spotkała żadnej z dwóch położnych z którymi miła zajęcia w sr, ponieważ póżniej się dowiedziałą, że panie były z działu patologii i laktacji. O tyle miała fajnie, że się troszkę "oswoiła" z tym szpitalem. a Ty jesteś zdecydowana na któryś szpital? może wtedy warto faktycznie zdecydować się na taką sr:). choć ja chyba nie miałabym czasu, aby dojeżdzać do gdańska, bo póki co jeszcze pracuje:).
dziewczyny mam problem,
wczoraj na wkładce zauważyłam brudzenie, a dziś jakiś ciemno żółty upław co to może być?
hej dziewczyny!

mam na sprzedaż 2 pary jeansów ciążowych, 15 zł za parę. zapraszam!
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/ubrania-i-dodatki/jeansy-ciazowe-r-38-biale-i-granatowe-ogl8582573.html
Juditt może infekcja, masz swędzenie, pieczenie czy cos?? Ja mam teraz sporo wydzieliny ale raczej taka bialawa, może czasem taka lekko żółta. Ale lekarz mówił że to ok.
nic nie swędzi ani piecze.. myślę bo wizytę planową mam 23 lipca, nie wiem czy nie pójść do niego w środę 16 lipca
Może zrób sobie jurto z samego rana badania moczu żeby coś już mieć sprawdzone bo to raczej wygląda na infekcję.
wybiorę się jutro na mocz i krew i wtedy zadecyduje czy iść wcześniej czy nie
Ja bym pojechała na izbe mialam takie brudzenie teraz w 18 tyg okazalo sie ze to lozysko przoduje dostalam nospe i d*pka
wiolka210 a bolał Cię brzuch? Ja mam tak tylko rano, w ciągu dnia nic się nie dzieje..
Nie brzuch mnie nie bolał tylko miałam pare brazowych plamek na majtkach
na razie staram się nie nakręcać chodź mi to słabo idzie..
myślę ze jak w dzień nic się nie dzieje to nie jest źle, tylko po nocy takie rzeczy się dzieją..
Juditt i jak tam? mam nadzieję, ze te plamienia już się nie pojawią. Jeżeli jeszcze by sie pojawiły to na pewno bym zadzwoniła do mojego lekarza albo pojechała na IP. A jeżeli będziesz robiła badanie moczu to warto zrobić z osadem i przed podaniem założyć tampon i dopiero nasiusiać- tak mi kazał lekarz bo mam dość mocny śluz.
http://www.youtube.com/watch?v=ImBEgjSwK1k

obejrzyjcie sobie mamuski ;)

Juditt no ja gdybym byla na Twoim miejscu juz dawno bym byla na IP, niestety ja jestem bardzo przewrazliwiona....

mnie dzis cos brzuch twardnial dzis, ech patrzylam na pogode, upaly chyba wracaja
cały dzień nic, czysto. tak zapobiegawczo delikatnie smaruje clotrimazolum, jutro zrobię badania i będę miała wyniki popołudniu, jeśli będzie coś źle to lecę do lekarza wieczorem i tak muszę mieć badania żeby zobaczył co się dzieje..
A ja mam do Was takie pytanie - czy poród rzeczywiście tak strasznie boli?
Podzielcie się swoimi doświadczeniami, bo jakoś mnie to męczy ostatnio :(
Hejo

heh strasznie boli, to pojecie względne :) jedne boli mniej inne bardziej, im szybszy postęp porodu, tym silniejsze skurcze ale z drugiej strony powolny poród bardziej wyczerpuje. Na pewno boli, to nie tajemnica, ale to taki ból, który całkowicie ustaje po urodzeniu dziecka przynosi ogromna ulgę. Kobiety, które wcześniej rodzily aż modlą sie czasem by juz byly te parte, by moc dzialac. Ja jedna i ta sama kobieta a kazdy poród inny. Pierwszy byl najfajniejszy. Celowo tego slowa używam. Trwal 4 h od pierwszego skurczu i zaraz po mowilamtesciowej przez tel., ze skoro tak wygląda poród, to ja mogę jutro znowu ;) Bolalo, ale skoro pamietam wszystkie szczegoly, slowa, odczucia, to znaczy, ze bylo ok. Drugi nie byl taki .... fajny. Szczerze mówiąc dostawalam pomieszania zmyslow chwilami. Ale to trwalo dwie doby. Poród wywolywany bez wspólpracy ciala; zero,skurczy, rozwarcia...nic. Teraz wydaje mi sie mocno, ze to,mialo wplyw na córkę bo ona z calej trojki jest taka inna...nadpobudliwa, nerwowa, zresztą caly pierwszy rok to byly wizyty u specjalistów bo,ciągle cos...infekcje, zab.neurologiczne...:/
ech, odchodzę od tematu...:(
trzeci poród 50 minut calosc, ale atmosfera do kitu dzięki strasznej poloznej...babiszon taki z wrosnietym grymasem wrednej s...
Tak, kazdy poród,jest inny. Nie ma co sie bac, trzeba sie przygotować jak tylko mozna. Jeśli wszystko ok, to dużo sie ruszać, to tez pomaga sprawniej urodzić i szybciej wrocic do formy po. A życie jest jakie jest i są sytuacje na które nie będziemy mieć żadnego wplywu i w czasie porodu czy nawet ciąży moga sie dziac rzeczy, których nikt nie chce. Dlatego lepiej energie spożytkować na to, na co mamy wplyw realnie. Zadnna z nas nie wie jaki poród ją czeka (no chyba,ze ma planowane cc) ale lepiej sie żyje z nadzieja na ten "dobry"....
Wierze, ze wszystkie nasze takie będą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry